Prima pagină » Actualitate » Ce a vorbit Volodimir Zelenski cu Nicolae Ciucă la Kiev

Ce a vorbit Volodimir Zelenski cu Nicolae Ciucă la Kiev

27 apr. 2022, 08:00,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski într-o vizită oficială la Kiev. Alături de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a abordat mai multe subiecte. Oficialii au discutat despre cooperarea dintre cele două țări în special în sectorul de transport maritim, fiind bine știut faptul că Ucraina are porturile de la Marea Neagră blocate de bombardamentele rusești.

Vă aducem aminte faptul că vizită oficială a avut loc pe data de 26 aprilie 2022 la invitația oficialilor de la Kiev. În schimb, Florin Cîțu încă mai așteaptă să primească ”undă verde” pentru vizita din capitala Ucrainei

Volodimir Zelenski spune ce a vorbit cu Nicolae Ciucă la Kiev

Într-un discurt după vizita premierului Nicolae Ciucă de la Kiev, Volodimir Zelenski a dezvăluit ce au vorbit cei doi oficiali. Președintele Ucrainei a precizat faptul că i-a mulţumit partenerului său pentru susţinerea Ucrainei în război și pentru grija migranților ucrainieni. Volodimir Zelenski a punctat faptul că cele două state au o cooperare pentru protejarea libertății Europei. Cei doi oficiali au mai vorbit despre colaborarea dintre cele două state în special în zona Mării Negre unde Ucraina vrea să transporte cereale pe la porturile din România:

“Premierul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulţumit pentru susţinerea politică şi pentru apărare. Am discutat nu doar despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre şi activitatea comună pentru protejarea libertăţii în Europa, dar şi despre cooperarea la nivelul UE. Împreună cu România, împărtăşim o viziune comună asupra perspectivelor şi ameninţărilor la adresa unităţii europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să muncim împreună şi mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a spus Zelenski, conform news.ro.

În replică, premierul Nicolae Ciucă a transmis faptul că România susține Ucraina în eforturile sale de aderare la Uniunea Europeană şi că oferă în continuare ajutor refugiaților ucrainieni. Marcel Ciolacu a transmis la rându-i faptul că binele va triumfa asupra răului și că bombele nu vor opri acest lucru.

Florin Cîțu încă nu a fost la Kiev

Pare că al doilea om din stat, Florin Cîțu, este tras pe sfoară. Cu toate că şi președintele Senatului României urma să aibă o vizită de lucru la Kiev, acest lucru incă nu s-a întâmplat. Florin Cîțu a transmis jurnaliștilor că vizita va avea loc dar că incă nu se cunosc toate detaliile:

„Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum – vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, a spus, marți, Florin Cîțu.

Vă mai aducem aminte faptul că oficialii români nu sunt primii politicieni occidentali care vizitează Kievul. Vorbim despre multe alte personaje care au avut vizite de lucru în capitala Ucrainei. Vizita premierului Nicolae Ciucă la Kiev unde s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski a avut loc în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni președintele Ucrainei a avut o intervenție în Parlamentul României.

Comentarii
  • A mers si ciuca ca un bou

  • MA-CIUCA, bre!
    Asta-i…

  • Nu vorbiti asa, avem premier un general care este potrivit pentru timpurile astea oribile in care traim din cauza Rusiei naziste

  • gata ne baga in razboi Ciuca? Sa lupte ma-sa pentru Ucraina si pentru poporul lor. Nu e razboiul Romaniei, decat daca s-a vorbit de la centru (Davos) sa fie si razboiul Romaniei.

    Nu exista Ciuca, Maciuca, Zelinski si alte marionete. Exista Davos, exista Schwab, exista Soros. Astia decid cat de mare e razboiul.

  • ptr licuriciul de deasupra

    du-te de ia-ti hapurile obositule razboiul l-au pornit orcile rusesti si de vrei ori nu vrei faci parte din el!

  • Rusia nu vrea NATO, nu vrea UE, nu vrea OCCIDENT, nu suporta tarile democratice din lume, nu vrea federalizarea Rusiei pentru ca este condusa de un DICTATOR HITLER NEBUN, poporul rus este inapoiat, mintit, indoctrinat de minciunile si cenzura comunismului si Rusia vrea ca toate tarile sa-i fie la comanda adica niste marionete sub talpa Rusiei, Daca nu… razbunare, ranchiuna si razboi. SINGURA VINOVATA DE RAZBOIUL CU UCRAINA SI DE TOATA NENOROCIREA MONDIALA ESTE NUMAI RUSIA, PUTIN, PUTIN CARE TREBUIE EXECUTAT. Un nebun nu trebuie sa stea in libertate. Solutia este o revolutie in Rusia sa fie rasturnat regimul putinist dar acest popor posibil nu vrea si nu va intelege niciodata democratia pentru ca a trait numai in comunismul intunecat,

  • ba ala cu licuriciu care dai vorbe din umbra cu razboiu. unde vezi tu razboi aici? unde auzi bombe afara de alea pe care le tragi tu? esti diliman? vrei razboi? ucraina cauta mercenari. du-te diliule la razboi si nu te mai sparge in giguri pe net.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Can sugi pwla tragi in tine,carnatule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *