Prima pagină » Sport » Ce a remarcat site-ul WTA, după triumful foarte rapid al Simonei Halep în finala turneului de la Roma! „Uimitor”
Ce a remarcat site-ul WTA, după triumful foarte rapid al Simonei Halep în finala turneului de la Roma!

Ce a remarcat site-ul WTA, după triumful foarte rapid al Simonei Halep în finala turneului de la Roma! „Uimitor”

22 sept. 2020, 02:00,
în Sport

Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma, după ce Karolina Pliskova (4 WTA) a abandonat finala în setul secund, la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă

Simona Halep (2 WTA) a câștigat turneul Premier 5 de la Roma, după ce Karolina Pliskova (4 WTA) a abandonat finala în setul secund, la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă. Pliskova a decis să abandoneze în setul secund, sportiva, din Cehia, acuzând probleme medicale în zona lombară. Victoria foarte rapidă a Simonei, în doar 32 de minute, a fost comentată și de site-ul WTA.

„Halep triumfă la Roma, după ce campioana en-titre Pliskova s-a retras”, a titrat WTA.

„Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a ridicat primul său trofeu de la Roma, după ce mai disputase anterior două finale. A câștigat după ce campioana en-titre și vechea rivală Karolina Pliskova a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări. Încă de la începutul finalei, Pliskova a fost văzută cu un bandaj pe coapsă stângă, acesteia lipsindu-i ritmul la primul serviciu, cu un procentaj de doar 50% în primele două game-uri și o dublă greșeală, care au făcut să fie condusă cu două break-uri. Încercând să preia controlul de la Halep, favorita a doua a dus scorul la 40-0 în favoarea sa, însă campioana de la Wimbledon a găsit forța necesară și a câștigat uimitor 13 dintre următoarele 14 puncte – la un moment dat având chiar 11 consecutive”.

Karolina Pliskova a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului

Pliskova a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului înainte de setul secund și a arătat, apoi, semne de viață, reușind să egaleze la unu. Halep nu s-a descurajat și a reușit un nou break, moment în care cehoaica a decis că nu mai poate continua.

„În ciuda finalului abrupt, Halep a reușit să aibă nouă lovituri câștigătoare și doar cinci erori neforțate, fructificând cinci dintre cele șase mingi de break”, a scris site-ul WTA.

Simona Halep, la cea mai rapidă finală din carieră! Pliskova a abandonat după doar 32 de minute

În setul al doilea, Pliskova dădea semne de revenire, după ce a reușit un break și a egalat la unu, însă după un nou game câștigat de Simona, a doua favorită a decis să abandoneze, acuzând probleme medicale în zona lombară.
Simona Halep reușește astfel să cucerească titlul de la Roma, după ce, anterior, pierduse de două ori finala contra Elinei Svitolina. În total, Halep a ajuns la 22 de titluri WTA cucerite. Turneul de la Roma este al treilea consecutiv câștigat de Simona, după cele de la Dubai și Praga.
Numărul 2 WTA a triumfat cu șansă în finala din ”Cetatea Eternă”. Pliskova, campioana en-titre, a abandonat după game-ul al treilea din setul secund.

Simona Halep: ”Într-un final, am reușit să câștig acest trofeu frumos”

”Vă mulțumesc că ați venit. A fost frumos să joc două zile la rând cu public în tribune, s-a simțit energia voastră. Vreau să o felicit pe Karolina. Știu că nu e modul în care ai vrut să termini acest turneu. Ai jucat bine săptămâna asta. Recuperare ușoară și mult noroc la Roland Garros. Probabil ne vom întâlni din nou acolo, în finală. După două finale, am câștigat acest titlu. În 2013 a început ascensiunea mea în top, am fost foarte fericită pentru acea semifinală. Într-un final, după atâția ani, am reușit să câștig acest trofeu frumos. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru modul în care s-a desfășurat acest turneu. În aceste condiții nu este deloc ușor, ne-am simțit în siguranță pe teren și în afara lui”, a spus Simona Halep.

Este pentru prima oară în cariera Simonei Halep când reușește să câștige trei turnee la rând. Înainte de turneul de la Roma, românca s-a mai impus și la Dubai și Praga. Ultimul eșec al sportivei din Constanța a fost în semifinale la Australian Open anul acesta, când Garbine Muguruza s-a impus cu 7-6 (8), 7-5.

Mesajul Karolinei Pliskova pentru Simona Halep

La finalul partidei, Pliskova le-a mulțumit fanilor și organizatorilor din Italia. Totodată, jucătoarea din Cehia s-a adresat direct Simonei Halep.

”Vă mulțumesc că ați venit, a fost extraordinar să joc cu fani săptămâna asta. Au fost niște meciuri grozave. Sunt dezamăgită că nu am terminat meciul, dar Simona a fost puternică. O felicit pentru cum a jucat, pentru titlul din această săptămână. Simona, e greu de fiecare dată să joc împotriva ta. Trebuie să fiu 100% pregătită ca să fac un meci bun cu tine! Felicitări ție și echipei tale”, a declarat Karolina Pliskova, numărul 4 WTA.

Simona Halep a ascultat-o cu atenție pe cehoaică și a zâmbit, așteptându-și rândul la microfon.
Sportiva cehă a continuat, anunțând că va veni și în 2021 la turneul de la Roma.

”Vreau să-mi felicit echipa, pentru că a fost mereu alături de mine, a strigat. Cred că organizarea a fost excelentă, deși e greu în aceste momente să organizezi turnee. Mi-a plăcut să fiu aici. Ați făcut o treabă excelentă! Abia aștept să vin înapoi anul viitor”, a mai zis Pliskova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *