Prima pagină » Actualitate » Ce a pățit o româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie: „M-am săturat de doctorii din Anglia!“
Ce a pățit o româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie: „M-am săturat de doctorii din Anglia!“

Ce a pățit o româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie: „M-am săturat de doctorii din Anglia!“

09 sept. 2024, 10:48, 2 ,
în Actualitate

O româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie, se plânge de medicii englezi. Din ianuarie 2023, femeia merge la doctor în România, semn că sistemul de sănătate din Anglia nu este chiar atât de bun, pe cât se crede.

Ce a pățit o româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie

O femeie de origine română, care are o boală autoimună, se plânge de sistemul medical din Marea Britanie. Într-un videoclip pe TikTok, femeia afirmă că a ales să meargă la consultații în România, chair dacă locuiește în Anglia.

Femeia, care locuiește în Regatul Unit, se plânge de sistemul medical al Regatului Unit. În 2023, aceasta a fost diagnosticată cu boala autoimună Hashimoto și afirmă că medicii au neglijat-o de nenumărate ori.

„M-am săturat de doctorii din Anglia! M-am săturat! După cum bine știți, am Hashimoto și am fost diagnosticată în ianuarie 2023. Eu locuiesc în Anglia și din ianuarie 2023 merg la doctor în România”, a povestit românca.

Femeia a precizat că în prezent vine în România pentru consultații, chiar dacă trăiește în Marea Britanie. Românca spune că un medic din Marea Britanie a trimis-o să facă un control la ORL, deși era suspectată de cancer la tiroidă.

„Nu am vizitat niciodată un endocrinolog în Anglia în aproape doi ani de zile de la diagnosticare. În schimb, anul trecut am fost trimis la ORL pentru o tiroidă suspectată de cancer. Mi s-a spus că unii oameni au boli autoimune de la naștere. Dar cum să-mi trăiesc viața când vreau să dorm zilnic?”, a întrebat românca.

Sute de români, care se plâng de cheltuielile din Marea Britanie, au lăsat un comentariu la videoclipul femeii și și-au împărtășit experiențele cu medicii din Regatul Unit.

„Mă lupt cu ei de o lună jumătate ca să-mi scoată un stent de la rinichi. Mi-ar trebui trei zile dacă ar fi să povestesc toate experiențele rele pe care le-am avut și noi în Anglia. Vai de noi!”, a spus o altă femeie.

Medic român, întors acasă, din Anglia

Sistemul medical din Marea Britanie nu este chiar atât de bun, pe cât se crede. De asta s-a convins și dr. Renata Zahu, un medic român care a ales să revină acasă. În prezent, dr. Zahu ocupă funcția de Director Medical la Amethyst Cluj.

„Nu aș spune că diferența dintre sistemul medical românesc și cel din UK este «de la cer la pământ». Sunt două sisteme diferite, fiecare având aspecte pozitive, dar și negative. Spre exemplu, în Marea Britanie, din cauza numărului mare de medici și a personalului auxiliar, precum și a fluctuației acestora, relația dintre medic și pacient nu este la fel de strânsă și personală ca în România. Adesea, un medic primar colaborează cu 2-3 rezidenți, astfel încât pacientul poate să nu întâlnească deloc medicul primar pe parcursul tratamentului, interacționând doar cu rezidenții. În ciuda percepției generale, și în Marea Britanie există liste de așteptare, iar accesul la servicii de imagistică medicală nu este întotdeauna imediat. Punctul forte al sistemului britanic, însă, este aderarea strictă la proceduri și protocoale intra-spitalicești, aproape obsesivă. Această practică reduce semnificativ riscul de erori și asigură un nivel ridicat de siguranță pentru pacienți“, a menționat dr. Renata Zahu.

Acum, o româncă diagnosticată cu o boală rară, în Marea Britanie, se plânge de medicii englezi.

Comentarii
  • Cu cat contribuie eroina la bugetul sanatatii ?

  • Ei, poftim si mai criticati sistemul sanitar din Romania. Munciti, stergeti la fund babe, spalati toalete, platiti impozite in strainatate, dar de tratat, tot in Romania, la mocangeala. Stati acolo si vindecati-va, ca e biiiine si frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *