Prima pagină » Titlurile zilei » Ce a pățit o pensionară din Iași care a vrut să economisească banii la BCR. Valeria Filon: „Păcălesc oamenii”

Ce a pățit o pensionară din Iași care a vrut să economisească banii la BCR. Valeria Filon: „Păcălesc oamenii”

03 nov. 2022, 02:00, 11 ,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Valeria Filon, o pensionară din Iași, este nemulțumită de faptul că nu a primit prima de stat de la BCR. Femeia acuză faptul că a fost păcălită ca să economisească banii la această bancă

Valeria Filon, o pensionară din Iași, în vârstă de 88 de ani, susține că a fost păcălită de reprezentanții BCR și nu a primit prima de stat, deși i se cuvenea acest drept. Ieșeanca povestește că în anul 2011 a mers la BCR pentru a depozita o sumă de bani.

„Acolo era angajată o rudă care nu mi-a propus depozitare, ci altă formă de economisire. I-am zis că am încredere și am semnat contractul. Acolo era specificat faptul că primesc o primă de stat, dacă depun lunar o anumită sumă, timp de 5 ani. Am făcut întocmai. Când a venit momentul să primesc prima de stat, adică 5.000 de lei, mi s-a spus că am peste 65 de ani și nu mă încadrez. Îmi venea să râd. Când am semnat contractul aveam 76 de ani! De ce nu mi-au spus că nu am dreptul să primesc acea primă de stat din cauza vârstei? Adică aveam 76 de ani când am semnat contractul și scria acest lucru în contract. Sunt convinsă că nu o să-i mai recuperez (n.r. –banii), dar măcar să știe și alții, când merg la bancă, ce pot să pățească”, susține Valeria Filon, pensionară din Iași.

O pensionară din Iași este nemulțumită de BCR

Pensionara a depus economii în bancă, din 2011 până în prezent, în valoare de 25.000 de lei. Spune că anul acesta, când a cerut extrasul de cont, nu mai figura prima de stat pe care trebuia să o primească. Susține că totul a fost o mare păcăleală și că a primit un răspuns de neînțeles din partea băncii.

„Când mergi la bancă, angajatul te ține de vorbă, îți prezintă numai avantajele, dar nu și dezavantajele sau consecințele. Am încercat să îmi închid contul și mi-au dat o hârtie cu un răspuns care pare scris de paznic. Fără nicio aluzie că paznicii nu sunt oameni capabili. Mi-au spus cei de la bancă să merg la BCR – Banca pentru Locuințe, pentru că cei de acolo pot să mă ajute. Ce treabă am cu ei? Am semnat contractul cu dumneavoastră, cu BCR. Dacă vine un om de la țară și nu prea are habar ce e cu băncile, rămâne fără bani. Păcălesc oamenii! Trebuia să îmi prezinte situația corect, ca să aleg dacă las banii la banca lor sau nu. Anul acesta, când am cerut extrasul de cont, nu mai aveam prima de stat. Cum este posibil? Timp de 11 ani am economisit banii la banca lor, s-au folosit de ei, iar drepturile mele nu sunt recunoscute. Am făcut reclamație și la Protecția Consumatorilor. Banii oricum voiam să îi folosesc să ajut niște persoane nevoiașe, de aceea am și cerut să mi se acorde prima de stat”, mai spune Valeria Filon.

În altă ordine de ieri, pensionarii din Iași au returnat banii primiți necuvenit de la stat.

Mai mulți ieșeni nu au primit prima de stat

Un scandal legat de prima de stat, acordată de două bănci din România a izbucnit în urmă cu câțiva ani. Clienții erau nemulțumiți că nu au primit acea primă de stat și au dat în judecată băncile pentru că nu au respectat contractele. Mai mult, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv că băncile BCR și ING au fost sancționate de Curtea de Conturi pentru că sute de mii de români au încasat ilegal prima de stat în sistemul de economisire-creditare, prin faptul că au participat doar la faza de economisire a acestui sistem, inclusiv cu contracte pentru minori și persoane de peste 65 de ani, fără să ia împrumuturi legate de construirea sau îmbunătățirea locuinței. Reprezentanții BCR nu au oferit un punct de vedere până la închiderea ediției. În edițiile anterioare ale BZI a fost prezentat un scandal referitor la biletele de tratament acordate de Casa de Pensii Iași.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în privința situației pensionarei din Iași, nemulțumită de BCR.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Berila Pensionarul

    Dar situația e clara! Prima se acorda pentru achiziționarea unei locuințe sau modernizarea uneia! Cu acei bani strinsi! Nu pentru a ajuta nevoiași sau alte scopuri. Iar din cauza vârstei doamnei respective nu se poate da împrumut oricum!! Acum e clar băbăciune??

  • bcr fura batranii de 20 de ani !

  • Nu degeaba ia fugărit Isus cu biciul prin templu !, peșteră cu tilhari a numit el locul în care bancherii își desfășoară afacerile !, ce nu vă este clar ?

  • Boule Berila,
    Se vede clar ca a fost inselata din start. Nu se incadra la acest produs din cauza varstei, dar cretina de la banca a pacalit-o ca sa-si ia comisionul. Si nici cei care au verificat ulterior nu au dispus masuri , desi a vazut varsta femeii. Asa ca marsh , nu mai manca kkt pe internet.

  • Măi ”Berilă Pensionarul”, prostovane ce ești, se vede că doar ”plutești” în lumea asta!! E limpede că femeia a fost păcălită, ea nu se încadra în acele condiții, dar nu i s-a spus de acest amănunt, doar pentru ca banca să se folosească de banii ei, iar lucrătorul să-și încaseze comisionul. Vezi că ”băbăciune” vei ajunge și tu, asta dacă nu te va lua Domnul mai devreme, considerând că nu meriți să ajungi la o vârstă de 80 ani. Ai ”umbrit” pământul ăsta degeaba, până acum, că nu ai înțeles nimic despre această viață.

  • Bcr. Mi-a luat 5 ani comimision lunar pe token, eu ne avand sau solìcitand asta. Am de pus un avans la banca pentru locuinte care nu mi-a fost retùrnat integral. Am completat si am depus ordin de plata pentru a-mi plati un impozit in alta localitate si m-au informat dupa 7 luni ca din motive,,logistice” nu au putut transfera banii. Mai am dar e inutil… nu mai colaborăm.

  • Da nimeni nu gandeste pe aici ? Totul a pornit de la ruda aia ..Sa se duca la ea s-o ia de guler pana da banii inapoi.Patania batranei mi-a intarit convingerea ca cei mai periculosi dusmani sunt rubedeniile…Astia te ,,fac,, fata-spate pentru ca te cunosc chiar prea bine pentru sanatatea ta,pe fata iti ranjesc si pe la spate te injunghie sau te lasa in cacao pana in gat la necaz.Sunt patit.

  • Ieșene niciodată să nu spui apropiaților tăi ce nu vrei să știe dușmanii tăi 😀 și eu pot face un poem despre neamuri și apropiați

  • Nu prea cred acest articol. Dacă femeia ar fi citit cu atenție, ar fi știut din timp ca aceasta prima se acorda numai persoanelor între 18 și 65 de ani pe baza unor contract scris, citit și semnat. Bătrână credea ca „ruda” ei va reuși sa rezolve „afacerea” păcălind banca. Sa fie lecție de învățat pentru alții care sunt doritori de așa ceva. Nu este prima data când se întâmplă așa ceva. Când nu te informezi corect, o pățești ca sa te înveți minte.

  • BCR a fost bancă de stat. Când era a statului… era ca tot ce este de la stat , adica de cacat ! S-a privatizat și tot așa a rămas, ba mai rău chiar de super câcat ! Orice bancă are un singur scop și numai unul: să câștige bani nefăcând nimic de la cei care câștigă banii prin muncă !

  • Anonimus Venețianul

    Din documentul postat se vede că a fost impusă condiția cu 18 – 65 de ani în 2015 or clienta băncii a încheiat contractul în 2011 ! În mod normal banca era obligată să înștiințeze TOȚI clienții care la data scadenței au peste 65 de ani și să le returneze banii plus dobânda aferentă ! Dar ți-ai găsit, escroci abjecți, BCR , bancă de escroci !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024