Prima pagină » Cultural » Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă, când Charles al III-lea era proclamat rege

Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă, când Charles al III-lea era proclamat rege

13 sept. 2022, 09:29,
BZI.ro, în Cultural

Ce s-a întâmplat cu Camilla, Regina Consoartă, în timp ce Charles era numit Rege al Regatului Unit. Iată toate detaliile observate de jurnaliști.

La ceremonia specială de proclamare a Regelui Charles al III-lea au fost prezenți fiul cel mare al acestuia, Prințul William, Prinț de Wales, dar și Camilla Parker Bowles, Regina Consoartă a Marii Britanii. Ea a primit acest titlu, care e diferit de „Regină”, la cererea Reginei Elisabeta a II-a.

Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă, când Charles al III-lea era proclamat rege

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta a II-a la acel moment.

La ceremonia emoțiile și-au spus cuvântul. Soția Regelui Charles al III-lea a fost copleșită și tremura, aproape că îi venea să plângă când a semnat proclamarea și, la un moment dat, s-a putut observa că nu îl pierde din ochi pe Prințul William, să vadă exact unde trebuie să semneze.

După ce a semnat și a devenit Regina Consoartă, oficial, Camilla a pășit cu zâmbetul pe buze spre Regele Charles al III-lea.

La aceeași ceremonie, Regele Charles al III-lea i-a adus un tribut soției lui.

„Sunt profund încurajat de sprijinul constant al soției mele iubite”, a spus Charles al III-lea, conform BBC.

Odată cu urcarea pe tron a soțului ei, Camilla a devenit Regină Consoartă și va avea un rol mai proeminent alături de Regele Charles al III-lea. Totuși, mult timp, ea a fost o figură controversată în Marea Britanie, iar mulți dintre britanici și nu numai nu au reușit să o ierte nici acum pentru divorțul lui Charles de Prințesa Diana, conform CNN.

Cum se vor desfășura următoarele zile, până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Astăzi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie 2022. Ultima apariție a avut-o marți, 6 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, când s-a întâlnit cu Liz Truss pentru a o desemna premierul țării. Au fost ultimele fotografii oficiale cu Regina în viață.

Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani. A depășit domnia Reginei Victoria și avea, conforma tradiției britanice, funeralii de stat care vor dura 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *