Prima pagină » Titlurile zilei » Ce a pățit bărbatul care l-a agresat pe primarul Mihai Chirica? Filmul care a dus la incidentul din Piața Unirii – VIDEO INCENDIAR

Ce a pățit bărbatul care l-a agresat pe primarul Mihai Chirica? Filmul care a dus la incidentul din Piața Unirii – VIDEO INCENDIAR

25 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Scene incredibile în centrul municipiului Iași de Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestarea dedicată împlinirii a 162 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească a fost umbrită de o serie de incidente. Primarul Mihai Chirica a fost atacat de un individ în timp ce vorbea cu mulțimea adunată lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Bărbatul a fost amendat de către jandarmii ieșeni după acest incident

Un bărbat din Pitești, Bogdan Nicolae Suditu, a ajuns ieri în centrul atenției în municipiul Iași. Individul, protestatar de meserie, l-a agresat pe primarul Mihai Chirica în Piața Unirii, în timpul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. Bodan Nicolae Suditu i-a aruncat în față edilului o sticlă de iaurt spre stupefacția tuturor celor prezenți. Bărbatul nu a avut însă nimic de-a face cu primarul Mihai Chirica, ci și-a îndreptat tirul către Klaus Iohannis, președintele României. Primarul se afla chiar lângă ÎPS Teofan, care se pregătea pentru slujba religioasă. Înainte de a-l stropi pe primar, i-a spus ÎPS Teofan: „Părinte, iartă-mă!”.

Cine este Bogdan Nicolae Suditu, protestatarul care l-a murdărit cu iaurt pe Mihai Chirica!

Bogdan Nicolae Suditu se recomandă militar în rezervă. Acesta este cunoscut drept un protestatar cu state vechi, el având antecedente la manifestări publice. La Iași, după ce l-a atacat pe primarul Mihai Chirica, a început să strige împotriva lui Klaus Iohannis înainte să fie luat pe sus de forțele de ordine.

„Iohannis este vinovat de situația de la Siemens, de la Timișoara și de la Continental Iași. Sunt ofițer de radar militar Bogdan Suditu. Nu vă mai bateți joc de istoria noastră cum și-au bătut joc de femeile gravide ingineri de la Timișoara. Cum au vrut să mă omoare. Eu sunt ofițer de radare militare NATO. Eu am fost la universitate. Uitați-l pe domnul Iohannis spion german”, a susținut bărbatul după ce l-a atacat pe edilul Iașului.

Ulterior, bărbatul a fost luat pe sus de jandarmi și urcat în dubă. Primarul Mihai Chirica a intrat în holul Hotelului „Traian” pentru a se curăța de iaurt înainte să asiste la restul manifestărilor.

Protestatar de serviciu în mijlocul mulțimii din Iași

Bogdan Nicolae Suditu s-a aflat în centrul atenției în urmă cu mai mulți ani când a încercat să-l agreseze pe Traian Băsescu, fostul președinte al României. În ultimii ani, Suditu a încercat să ajungă și la Klaus Iohannis, sub diverse pretexte. Se pare că acesta a lucrat la companiile Continental și la Siemens, ca programator, de unde a fost concediat. Asta l-a nemulțumit pe individ, care susține că a fost îndepărtat abuziv. În piață, bărbatul a început să strige împotriva lui Traian Băsescu înainte să fie luat pe sus de jandarmi.

„Domnul Traian Băsescu a luat șpagă în 2010 să modifice Codul Muncii. Să vină domnul primar. Domnul primar care are în spate criminalii lui Băsescu, nu?”, a mai spus Bogdan Nicolae Suditu.

Bărbatul, care mai susține că e urmărit de extratereștii, postează des pe rețelele sociale faptul că e urmărit de serviciile secrete din țară.

Primarul Mihai Chirica nu va face plângere împotriva lui Bogdan Nicolae Suditu

Chiar dacă a fost agresat, primarul Mihai Chirica a anunțat că nu va depune plângere penală împotriva bărbatului.

„Norocul meu e că nu am intoleranță la lactoză, ca să fac o glumă. I-am înțeles nemulțumirea acelui domn legat de pensia lui. Cred că acest lucru este un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România, să înțeleagă că românii nu mai au răbdare, nu mai știu să dialogheze, să respecte anumite momente importante din viața noastră, a istoriei noastre. Îmi pare rău de incident, nu voi face plângere penală împotriva acelui domn. I-am înțeles frustările. Am înțeles că frustarea se ducea mai sus, până spre președinția României. Asta este, sunt om politic, îmi asum o viață politică cu bune și cu rele”, a spus primarul Mihai Chirica.

Cu toate acestea, individul a fost amendat de către jandarmii din Iași cu 200 de lei pentru nepurtaea măștii de potecție și pentru provocare de scandal. În plus, s-au întocmit și actele procedurale pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Scandal în Piața Unirii cu protestatarii pentru Autostrada A8. Senatorul Diana Șoșoacă a fost huiduită

Ziua Unirii Principatelor a fost umbrită și de câteva sute de persoane venite să ceară construcția autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș. Deși manifestările au fost organizate în cadru restrâns, la eveniment au fost prezente circa 2.000 de persoane. Pe lângă aceștia, la manifestări a participat și senatorul AUR Diana Șoșoacă. Aceasta este cunoscută în spațiul public pentru acțiunile împotriva purtării măștii de protecție. Șoșoacă nu a scăpat însă nici ea de unele persoane care i-au cerut să poarte mască și să respecte măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *