Prima pagină » International » Ce a făcut un primar din Franța pentru a opri ploaia: „Mi-am spus, este momentul potrivit”
Ce a făcut un primar din Franța pentru a opri ploaia: „Mi-am spus, este momentul potrivit

Ce a făcut un primar din Franța pentru a opri ploaia: „Mi-am spus, este momentul potrivit”

10 iul. 2024, 16:00,
BZI.ro, în International

Primarul unei comune din Franța, obosit de vremea mohorâtă care a dominat regiunea Normandia în ultimele săptămâni, a decis să emită un decret împotriva ploii, în încercarea de a aduce zâmbete pe fețele oamenilor, potrivit BFMTV.

Edilul din Coulonces, o comună normandă mică din departamentul Orne, a declarat miercuri pentru AFP că a emis un decret municipal „pentru oprirea ploii”, cerând un eventual ajutor din „lumea de dincolo”, deoarece începutul verii a fost neobișnuit de mohorât în regiune.

Decretul municipal, semnat marți și distribuit pe rețelele sociale, prevede că „pentru 15 iulie și lunile august, septembrie și chiar octombrie, ploaia să înceteze și să fie înlocuită de o adiere ușoară și un soare strălucitor”.

Primarul francez spune că a dorit să aducă un zâmbet pe chipurile locuitorilor comunei

Într-o notă umoristică, articolul trei al decretului precizează că „preoții parohiilor din nordul Franței vor fi implicați pentru o comunicare prioritară cu lumea de dincolo și vor fi responsabili pentru executarea acestui decret”.

Daniel Marrière, primarul satului de 227 de locuitori situat între Alençon și Caen, a recunoscut miercuri dimineață pentru AFP că „nu a mai văzut o astfel de vreme” în această perioadă a anului.

„Ieri dimineață (marți), ploua torențial, vremea era gri, practic nu se vedea nimic. A fost nevoie de iluminat mult timp în case”, a explicat Daniel Marrière pentru a justifica publicarea decretului.

„Mi-am spus, este momentul potrivit să fac asta pentru a aduce un zâmbet oamenilor”, a adăugat el, spunând că a primit numeroase „cuvinte frumoase” din partea locuitorilor în urma publicării decretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *