Prima pagină » Cancan ultimă oră » Ce a făcut Jill Biden în prima zi în România. Soția președintelui SUA a uimit pe toată lumea

Ce a făcut Jill Biden în prima zi în România. Soția președintelui SUA a uimit pe toată lumea

07 mai 2022, 11:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Vizită istorică în România! Soția președintelui Statelor Unite ale Americii a ajuns în țara noastră pentru a doua oară, însă prima în calitate de prima doamnă a Americii. Jill Biden a mers mai întâi la baza militară Mihail Kogălniceanu unde a luat masa alături de soldații americani, înainte de veni la București.

Jill Biden le-a servit porții de mâncare soldaților americani

În prima zi din vizita în România, prima doamnă a Americii le-a servit porții de mâncare soldaților americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Soția președintelui SUA. Jill Biden și-a făcut apariția într-un mod plăcut și amuzant. Ea a intrat în sala de mese de la baza militară ținând în mână două sticle de ketchup și a spus că a auzit că baza a rămas fără ketchup, așa că echipa ei a adus provizii  pentru a le lăsa militarilor. Ulterior ea a servit masa cu militarii americani.

Prima doamnă a Americii a vorbit cu militarii despre dificultățile pe care le întâmpină în perioadele în care sunt departe de casă, de familie, de cei dragi. Ea le-a împărtășit acestora propria experiență. Fiul său vitreg, Beau Biden, care a decedat, a fost în misiune în Irak.

Sâmbătă, în a doua zi din vizita în România, Jill Biden se va întâlni cu prima-doamnă a României, Carmen Iohannis, cu membri ai guvernului României și cu refugiați ucraineni.

Prima doamnă a SUA și Carmen Iohannis – întâlnire oficială

În cursul zilei de sâmbătă, 7 mai 2022, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii și prima doamnă a României se vor întâlni și vor vizita împreună o școală din București unde învață copii ucrainieni. De când a început războiul din Ucraina, foarte mulți refugiați au ajuns în țara noastră, iar o parte dintre ei au și rămas aici, s-au angajat și și-au dat copiii la școală.

Precizăm faptul că atât Carmen Iohannis cât și Jill Biden sunt cadre didactice de meserie. Ambele au ales să-și continue activitatea la catedră și în timpul mandatelor prezidențiale ale soților lor.

Jill Biden se află pentru a doua oară în țara noastră. Prima sa vizită în România s-a întâmplat în mai 2014, când l-a însoțit pe soțul ei, pe atunci vicepreședinte al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *