Prima pagină » Local » Ce a făcut Iisus Hristos în cele 40 de zile petrecute în deșert? Iată răspunsul părintelui Calistrat Chifan – VIDEO

Ce a făcut Iisus Hristos în cele 40 de zile petrecute în deșert? Iată răspunsul părintelui Calistrat Chifan – VIDEO

24 ian. 2023, 10:12,
în Local

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, în emisiunea BZI LIVE, ce a făcut Iisus Hristos în cele 40 de zile petrecute în deșert. Îndrăgitul duhovnic de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat de ce Fiul lui Dumnezeu „40 de zile n-a mâncat și n-a băut și la urmă a flămânzit.”

După ce a primit Sfântul Botez în apa Iordanului, Iiisus Hristos a mers în deșert pentru 40 de zile. În acest interval de timp, Fiul lui Dumnezeu nu a mâncat și nici nu a băut, perioadă considerată sacră și purificatoare. Același efect, de renaștere spirituală, este valabil și pentru oamenii care țin post. Pentru Iisus, însă, cele 40 de zile petrecute în deșert au constituit o adevărată luptă cu diavolul, pe care trebuia să o poarte, potrivit misiunii venite din partea Tatălui Său.

Ce a făcut Iisus Hristos în cele 40 de zile petrecute în deșert? Explicația părintelui Calistrat Chifan

În cele 40 de zile petrecute în deșert, lui Iisus Hristos i s-a arătat diavolul. Acesta a încercat să îl ducă în ispită, cerându-i să transforme mai multe pietre în pâine, pentru a demonstra că, într-adevăr, este Fiul lui Dumnezeu.

De asemenea, diavolul i-a solicitat Mântuitorului să se arunce de pe aripa Sfântului Munte, pentru ca, ulterior, să poată fi prins de îngeri.

„Întâi să luăm, parcă Luca scrie acest lucru: „Și venind Duhul, după ce a fost botezat la Iordan și a spus „iată mielul lui Dumnzeu, ce ridică păcatele lumii”, Iisus este luat de Duhul și dus în pustie.” Și ce găsim acolo? 40 de zile n-a mâncat și n-a băut (și asta este cea mai interesantă chestiune) și la urmă a flămânzit. Adică ce înseamnă să te înfrânezi… De exemplu, noi astăzi avem oameni proptagoniști care țin 40 de zile doar consumând apă sau avem oameni în anumite zone ale lumii, un fel de fitofagi, care se hrănesc cu lumina de la soare. Nu se știe care e talentul, dar reușesc luni de zile să nu bea și să nu mănânce, hrănindu-se doar cu lumina solară. Acum Dumnezeu știe care-i taina, care-i secretul.”, a explicat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Iisus vine să demonstreze că, deasupra pâinii pământești, mistica și ascetica au o haină pur dumnezeiască”

Nereușind să-L ispitească pe Iisus Hristos, diavolul i-a arătat împărăția lui și i-a promis Mântuitorului că o va avea, dacă i se va închina lui. Însă, nici de data aceasta nu a reușit.

„Iisus vine să demonstreze că, deasupra pâinii pământești, mistica și ascetica au o haină pur dumnezeiască. Și aici se împotmolește satana și nu cunoaște lucrurile. El când a stat cu urechea la ușa Raiului, la grădină, a ascultat ce vorbea Dumnezeu. Că așa i-a spus omului: „Să mănânci și de acolo, și de acolo, și de acolo, numai de acolo nu.” Și el de atunci, tot timpul încercând să-l imite pe Dumnezeu, că nu-i cunoaște limitele dumnezeiești, pentru că Dumnezeu e fără de măsură, atunci el a rămas cu această idee: „Dumnezeu le-a spus să mănânce.„ Și el ce-i spune lui Iisus? Excat ce i-a spus dracul și lui Adam în Rai: „Mănâncă, să fii ca Dumnezeu”. El vine la Fiul lui Dumnezeu și spune așa: „Vedeți, abuzează de identitatea lui”, abuzează în mod fals, că el nu știe realitatea. „De ești tu fiul lui Dumnezeu, zi-le acestor pietre să se facă pâine.” Și întrebarea poate fi foarte simplă: Un om de câte pâini are nevoie, ca să se hrănească? Una.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *