Prima pagină » Titlurile zilei » Ce a făcut cu suma de 90.000 de euro o studentă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași: „M-am inspirat din povestea Berthei Benz” – FOTO

Ce a făcut cu suma de 90.000 de euro o studentă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași: „M-am inspirat din povestea Berthei Benz” – FOTO

27 iul. 2023, 02:00, 12 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Service Auto Bear este cel mai nou service auto din Iași, deschis de o tânără din Iași. Aceasta a reușit să obțină aproape 90.000 de euro în cadrul unui proiect ce ține de facultatea unde a studiat

Ana Maria Grigoriu are 26 de ani, a studiat Asistență socială la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a continuat cu două masterate în cadrul aceleiași instituții.

Această tânără a ales să își deschidă un business preferat mai mult de bărbați

Ana Maria Grigoriu este o tânără din Iași care a deschis un service auto, situat pe Calea Chișinăului, nr. 25, finanțat cu fonduri europene în cadrul proiectului IUS SMART.

În anul 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit aprobarea unei finanțări de aproape 2 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”.

Pentru îndeplinirea obiectivului, studenții au participat la un program de formare și la un concurs de planuri de afaceri în urma căruia cele mai bune 21 de lucrări au primit finanțare cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro. Acest proiect își propune susținerea funcționării celor 21 de afaceri noi prin dezvoltarea de mecanisme de monitorizare şi prin oferirea de suport pentru asigurarea sustenabilității şi menţinerea celor 65 de locuri de muncă nou create, pe o perioadă de minim 6 luni de la finalizarea finanţării.

Printre cele 21 de planuri de afaceri câștigătoare se numără și service-ul tinerei în vârstă de 26 de ani, care a creat cinci locuri de muncă, mai exact două posturi de mecanic auto, un post de electrician și un post pe care îl ocupă ea, cel de director societate comercială.

„Din momentul în care am început să conștientizez ceea ce mi-ar plăcea să fac în viață am cochetat cu idei de business atipice unei femei, mă atrăgeau. Inspirată fiind și de povestea Berthei Benz, prima femeie șofer din lume, am profitat de șansa oferită prin proiectul IUS SMART și am înființat și dotat un service auto cu active specifice”, spune Ana Maria Grigoriu, antreprenor.

90.000 de euro este suma de finanțare pentru cel mai nou service auto din Iași

Tânăra a reușit să obțină suma de aproape 90.000 de euro pentru proiectul ei. Un plus cu care vine pe această piață este faptul că oferă gratuit o mașină de schimb persoanelor care au nevoie pe perioada reparației celei personale, dar și tractare gratuită până la service.

„Am primit finanțarea de aproape 90.000 de euro cu care am reușit să înființez și să dotez service-ul. Serviciile oferite sunt de diagnoză auto computerizată, revizie auto, reparații auto generale și mentenanță, reparații la sistemul de climatizare, încărcare cu freon pentru toate tipurile de mașini, schimb kit ambreiaj, schimb kit distribuție. Oferim clienților noștri mașină de schimb gratuit pe perioada reparației și tractare la service. Avem 21 de mașini pe care le putem oferi clienților noștri pe perioada reparației”, mai spune Ana Maria Grigoriu, antreprenor, în legătură cu service-ul auto.

Comentarii
  • Studentă în pomeni sociale maneger și mecanic auto ? No să meargă! , cu cine a înpărțit banii de ia primit ? Apropo de bani primiti prin tot felul de programe , nu sunt bani căzuți din cer !, sunt luați de la noi prin taxe și impozite !, de aia ne ducem naibii noi și economia !, din cauza a tot felul de experimente , furăciuni , prostii financiare ! , atit timp cit nu e pe banii lor riscul unii 8n combinație cu alții vor încerca tot felul de cai verzi pe pereți

  • @isal, vorbesti prostii. Fata a terminat teologie Iasi, pariu ca s-a maritat virgina?
    Acolo femeile care nu mai sunt virgine, nu ajung in licenta. E o facultate extrem de dura.
    Inclusiv baietii, viitorii popi…au abonament la Porn Hub premium 8K UHD(este si gratis, dar e doar rezolutie hd)🤣, dar nu au voie sa faca sex pana se insoara si primesc parohie.
    Din aceasta cauza, multe neveste de preot is rele si invidioase: prea multe privatiuni vis-a-vis de plașerile lumești.

    Pai sa luam un exemplu: o studenta la FEAA, poate sa faca sex si cu doi, trei colegi pe seara, pana la terminarea studiilor.🥰
    Dupa aia se marita si devine o familista convinsa (asa e si normal, cat esti student(a) sa te distrezi, dupa aia vin ratele la banca, copii, soacra si cumnate de coșmar,etc…nu-ti mai arde de petreceri)
    O fata la teologie, nu poate sa faca sex cu niciun coleg(a), etc😇…se aduna in ea o multime de frustrari ce sunt refulate in capul viitorului soț.

    Da, eu cred ca aceasta afacere( service auto) o sa aibe mult succes. Fata e serioasa, are ambitie si e devotata muncii.

    Felicitari pentru articolul de ziar si la cat mai multe stiri din astea faine. Poate vor deveni surse de inspiratie si pt alti tineri.

  • O fata faina, devotata muncii care va ajunge acolo unde isi doreste, sa faca antreprenoriat. Pentru cel care zicea mai sus ca banii sunt de la stat platiti tot de el prin taxe si impozite, te provoc sa iti faci si tu un astfel de proiect sa vezi cata munca este din elaborare (sa il castigi) si ulterior cate finante trebuie aduse pe langa pentru a-l putea implementa. 🙂 Succes, Anuta❤️

  • Inteleg ca asta a facut facultatea ca sa puna gheara pe bani, nu ca sa profeseze. Iar asta suna bine in urechile unora. Altii ar numi-o ratata profesional.

  • pt @Anonim 11:30

    Esti un bou cu pedale. Te uiti la poze si comentezi aiurea fara sa fi citit articolu’. Citeste-l ba oaie cu cabina si vezi ca-i vorba de un service. Ce treaba ai tu cu viata femeii, bai obsedatule???

  • Ok , vorbim la anul pe vremea asta despre “succesul” ei care a terminat o facultate de popi și pomeni , în afaceri și mecanică auto pe banii altora !, statul romăn , UE ori cum vrei tu săi zici nu aduce bani de acasă ! Nu cad de pe Lună !, Nu cresc în copaci !, sunt din taxe și impozite !, luați cu japca de la noi !, nu încerc să ïți explic pentru că mi-am dat seama că habar nu ai cum funcționează sistemul financiar

  • „a creat cinci locuri de muncă” = „două posturi de mecanic auto, un post de electrician și un post pe care îl ocupă ea, cel de director societate comercială”
    Adica: 5=2+1+1 ?
    Ștefana Șovea, ai trecut de Evaluarea Nationala?!

  • Dubla personalitate, dar cu un mare interes in a-și deschide așa numita firma de tip mecanic! Combinații și suspiciuni pe banii europeni!?…

    Câta falsitate!

  • A creat o sulă! , cînd termină banii luați moca de la fraieri se termină paranghelia și Închide șandramaua !

  • Geo, un client satisfăcut 200%. Acord 5 stele ⭐⭐⭐⭐⭐

    „Un plus cu care vine pe această piață este faptul că oferă gratuit o mașină de schimb persoanelor care au nevoie pe perioada reparației celei personale”…afirmatie 100% ADEVARATA!

    Confirm 100 % ! Eu am avut probleme cu masina mea(cielo) si fiindca nu mai avea sa.mi dea alta masina (erau altii inaintea mea cu probleme mult mai grave), aceasta fata mi-a dat la schimb masina ei personala (cu plinul facut) timp de 2 saptamâni, cat timp a durat reparatia masinii mele.
    In timpul asta, masina ei a suferit 3 accidente usoare, iar ea nu s.a suparat, …asa da patroană. Respectele mele !

  • a inceput caterinca

  • Client satisfăcut

    Sigur nu se fwt la facultate ? Parcă mi se face poftă , nevastămea era în reparații și am primit gratis fuzeta de la firma ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *