Prima pagină » Local » Ce a determinat-o pe femeia de 63 de ani din Vaslui să se înjunghie în gât? Fiul său nu-și poate explica gestul extrem: „Nu m-am așteptat la așa ceva niciodată!”

Ce a determinat-o pe femeia de 63 de ani din Vaslui să se înjunghie în gât? Fiul său nu-și poate explica gestul extrem: „Nu m-am așteptat la așa ceva niciodată!”

15 feb. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

O femeie de 63 de ani din localitatea Floreni, orașul Murgeni, județul Vaslui, a făcut un gest pe care nici măcar propriii săi copii nu și-l pot explica. Femeia a încercat să se sinucidă, provocându-și singură, cu un cuțit, o plagă la gât. Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața, iar, în prezent, femeia se află în afara oricărui pericol

După apelul la 112, pacienta a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Starea sa era extrem de gravă, astfel că medicii au intervenit pentru a o stabiliza. Deoarece plăgile la faringe și laringe erau extrem de grave, medicii bârlădeni au solicitat un elicopter SMURD, pentru ca femeia să fie transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, secția ORL, unde pacienta a fost băgată direct în sala de operație.

o imagine cu un elicopterul SMURD

Femeia a încercat să se sinucidă, provocându-și singură, cu un cuțit, o plagă la gât

Copiii femeii nu știu ce a determinat-o pe mama lor să facă un asemenea gest

 o imagine cu spitalul Sf. Spiridon

Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași și a reușit să fie salvată, iar în prezent este în afara oricărui pericol

O femeie în vârstă de 63 de ani și-a șocat copiii, după ce în data de 11 februarie 2023 a încercat să se sinucidă, înfingându-și un cuțit în zona gâtului. Nelu Ștefan, unul dintre copiii femeii de 63 de ani, a precizat că nu s-ar fi așteptat niciodată ca cea care i-a dat viață să recurgă la un astfel de gest. Femeia are trei copii, doi băieți și o fată, însă niciunul dintre aceștia nu știa că mama lor se confruntă cu depresie sau că ar avea vreun gând suicidal.

„Astăzi merg sora mea cu fratele meu la ea. Sunt și eu în drum spre Iași deja. Oricum nu m-am așteptat la așa ceva niciodată, nu știu de ce a făcut așa ceva. Deocamdată nu pot să mă pronunț cu nimic, pentru că am fost plecat din țară”, a precizat Nelu Ștefan.

Din fericire, femeia este acum în afara oricărui pericol. Ea va mai rămâne însă pentru o perioadă în spital.

„Este internată și operată. Corzile vocale nu reprezintă risc vital. Important este că trăiește”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Femeia de 63 de ani din Vaslui care a încercat să se sinucidă ar fi suferit de depresie

o imagine cu Nelu Ștefan

Nelu Ștefan, unul dintre copiii femeii de 63 de ani, a precizat că nu s-ar fi așteptat niciodată ca cea care i-a dat viață să recurgă la un astfel de gest

Deși unul dintre copiii femeii susține că mama sa nu ar fi avut niciun motiv să încerce să-și ia viața, cunoscuții vasluiencei spun că aceasta ar fi suferit profund după ce soțul său a încetat din viață. În ultimii ani, femeia ar fi devenit depresivă. Mai mult, aceasta a încercat să se izolare, evitând să intre în contact cu persoanele dragi. Sâmbătă, 11 februarie 2023, femeia a recurs la un gest extrem, înfingându-și un cuțit în zona gâtului.

„Pacientă în vârstă de 63 de ani, cu plagă înjunghiată, regiunea cervicală anterioară, în scop autolitic, cu interesare faringe și laringe, intubată orotraheal și ventilată mecanic, transferată aerian de la Spitalul Bârlad la Spitalul «Sf. Spiridon», secția ORL, a mers direct în sală”, a transmis sâmbătă, 11 februarie 2023, prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Din fericire, pacienta de 63 de ani a fost operată imediat ce a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași și a reușit să fie salvată, iar în prezent este în afara oricărui pericol.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`