Prima pagină » Cancan » Ce a descoperit un bucureştean când s-a urcat în STB, pe linia 117! Nu i-a venit să creadă

Ce a descoperit un bucureştean când s-a urcat în STB, pe linia 117! Nu i-a venit să creadă

08 mart. 2023, 12:46,
BZI.ro, în Cancan

Un bucureștean a avut parte de un șoc, în momentul în care a intrat într-unul dintre autobuzele STB. A imortalizat întregul moment și a distribuit imaginile pe rețelele de socializare, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

În ultima vreme, autobuzele STB și călătorii lor ne surprind din ce în ce mai mult. De-a lungul timpului, printre scaunele acestor mijloace de transport în comun au fost găsite diverse obiecte, unele dintre ele total ciudate și neobișnuite. De la sticle și ambalaje aruncate, până la haine și încălțăminte lăsată lângă scaune, totul pare posibil. Cu toate acestea, cel mai ciudat lucru pe care l-a găsit un bucureștean i-a făcut pe mulți să reacționeze.

Ce a descoperit bucureșteanul respectiv în STB

După ce a urcat în autobuz și a vrut să se așeze pe scaun, individul a avut parte de un șoc. Acesta a descoperit a fost o porție de pilaf, chiar pe unul dintre scaune, iar caserola a fost găsită lângă podea.

Postând o fotografie pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”, bărbatul a descris scena, făcând referire la pilaful rămas nesupravegheat și la pasagerul care l-ar fi lăsat acolo.

„Așa se poartă pe linia 117. Merită din plin autobuze hybrid”, a descris bărbatul, la imaginea cu pricina.

Mizerie și rugină într-un tramvai din Capitală

Nu este primul caz de acest gen. Modul deplorabil în care arată un tramvai de pe linia 32 din București a ajuns subiect de discuție pe internet, după ce o femeie a postat mai multe imagini din interiorul mijlocului de transport în comun. Cetățenii călătoresc în condiții inumane într-un tramvai care circulă pe linia 32 din  Sectorul 5, între Depou Alexandria și Piața Unirii.  În imaginile respective se poate observa mizeria de pe geamuri și de pe scaune.

 

Câți lei primește salariu un șofer STB

Cu un permis de conducere categoria D, o diplomă de bacalaureat și cațiva ani vechime în transportul de persoane, un șofer angajat la STB poate duce acasă peste 3.000 de lei, în mână, cu tot cu echivalentul bonurilor de masă și după ce plătește toate taxele și impozitele către stat.

La un salariu de încadrare de 4.135 de lei, o vechime de 7% și 158 de ore lucrate, conducătorul auto a avut un venit brut realizat de 5.363 lei, la care se adaugă tichete de masă de 400 de lei și, după ce plătește CAS (1.341 lei), CASS (536 lei), impozit (389 lei), rămâne cu un salariu net de 3.097 lei.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii trebui sa indeplinesti: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, scrie pe Facebook un utilizator de internet.

Spre comparație, conform celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, din luna mai 2022, câştigul salarial mediu brut pe ța a fost 6.358 lei, cu 85 lei (-1,3%) mai mic decât în luna aprilie 2022. Astfel, câştigul salarial mediu net a fost 3.928 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 39 lei (-1,0%).

Potrivit INS, valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (9.178 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (2.120 lei).

La capitolul, transporturi terestre şi transporturi prin conducte, câștigul mediu brut a fost de 5.651 de lei, iar net, de 3.387 de lei, în mai 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *