Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce a descoperit o femeie în momentul în care a trimis o dronă la prietena sa acasă

Ce a descoperit o femeie în momentul în care a trimis o dronă la prietena sa acasă

02 nov. 2022, 10:07,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Povestea unei femei, care a trimis o dronă la geamul prietenei sale, a făcut foarte repede înconjurul lumii. Motivul pentru care a apelat la un asemenea gest este de-a dreptul incredibil, iar ceea ce dispozitivul a putut surprinde i-a lăsat pe mulți cu gura căscată.

Toată acțiunea a avut loc în China, urmând să fie descoperită de utilizatorii de pe rețelele de socializare. O femeie s-a îngrijorat atât de mult pentru prietena sa, în momentul în care nu i-a răspuns la telefon timp de 4 ore, încât a apelat la o metodă de-a dreptul ingenioasă, pentru a-i inspecta casa în care locuiește.

Ce a descoperit o femeie în momentul în care a trimis o dronă la prietena sa acasă

Wan este numele persoanei care nu a mai răspuns la telefon timp de 4 ore. Femeia povestește că s-a simțit destul de rău, pe data de 22 octombrie 2022, așa că i-a trimis un mesaj lui Wan, prietena sa în jurul orei 7 dimineața. Femeia, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a îndemnat-o pe Wan să meargă și să își achiziționeze un test pentru a putea vedea dacă este vorba despre Covid-19 sau nu.

În următoarele 4 ore, Wan nu i-a mai răspuns la mesaje sau la telefon prietenei sale, motiv pentru care aceasta a devenit din ce în ce mai îngrijorată. Sătulă să aștepte un răspuns și îngrijorată fiind pentru Wan, prietena a luat drona soțului său și a trimis-o până în fața ferestrei. În acel moment, persoana care manevra drona a putut observa că Wan era întinsă în pat și se odihnea după o dimineață, în care nu s-a simțit deloc bine.

Wan a rămas surprinsă în momentul în care și-a dat seama că este urmărită, motiv pentru care s-a ridicat din pat și în timp ce se îndrepta către fereastră, și-a verificat telefonul. Abia atunci a putut observa șirul lung de apeluri și mesaje pe care le pierduse din partea prietenei sale.

„Prietena mea era îngrijorată pentru mine și a folosit o dronă, pentru a inspecta, puțin, locul în care mă aflam. Acest lucru m-a emoționat foarte mult”, a declarat Wan.

O firmă din Cluj vrea să vândă o dronă de 100.000 de euro Poliției de Frontieră Iași

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a demarat licitația privind furnizarea unei aeronave fără pilot la bord (dronă) pentru monitorizarea zonelor de graniță. Recent, la procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Survey Topo Solutions SRL, cu sediul social în Cluj.

Valoarea estimată a contractului este de 496.598 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare. Societatea este controlată de 3 asociați: Bogdan Ioan Presecan, Răzvan Vasile Iușan și Adina Maria Melniciuc.

În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei, profit de 478.503 lei, datorii de 1,3 milioane de lei, cu un singur angajat. Pe lângă dronă, a fost alocată suma de 120.000 de lei, fără TVA, pentru echipamentele auxiliare, unde sunt incluși și acumulatorii de rezervă.

Echipamentul va fi folosit în arealul barajului Stânca Costești, la granița cu Republica Moldova. Autoritatea contractantă a organizat o altă licitație pentru furnizarea unei ambarcațiuni de patrulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *