Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » CDC a identificat noi simptome ale COVID-19 în rândul adulților
CDC a identificat noi simptome ale COVID-19 în rândul adulților

CDC a identificat noi simptome ale COVID-19 în rândul adulților

03 oct. 2020, 12:12,
BZI.ro, în Sanatate

Adulții diagnosticati cu Covid-19 pot suferi uneori de simptome periculoase care seamănă cu sindromul legat de coronavirus la copii, au declarat vineri cercetătorii de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Specialistii îl numesc sindrom inflamator multisistem la adulți sau MIS-A și spun că este similar cu sindromul inflamator multisistem la copii sau MIS-C. La fel ca MIS-C, MIS-A nu este evident legat de coronavirus și este posibil ca persoanele care suferă să nu prezinte alte simptome care ar indica infecția cu Covid-19.

Dar MIS-A a ucis cel puțin trei pacienți și, similar cu Covid-19, lovește în mod disproporționat minoritățile rasiale și etnice, a spus echipa CDC, potrivit CNN.

Noi simptome ale COVID-19 la adulți

Un bărbat negru care locuia în Florida avea sunete în urechi, vărsături și dureri în piept. El a dat rezultate negative pentru Covid-19 când a fost internat la spital, dar a murit în ciuda tratamentului. Avea 46 de ani. O femeie neagră de 22 de ani din New York a fost sănătoasă până a făcut febră și frisoane, a petrecut 19 zile în spital înainte de a fi suficient de bine să plece acasă, a spus echipa CDC.

MIS-C a afectat câteva sute de copii din întreaga lume și, dacă este tratat prompt, copiii se recuperează. Provoacă inflamații generale, dar pacienții nu prezintă de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sânge indică faptul că MIS-C se poate dezvolta la câteva săptămâni după ce un copil și-a revenit după o infecție cu coronavirus, de obicei un caz care a cauzat simptome ușoare sau asimptomatic.

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani care aveau sindroame similare. Majoritatea au avut inflamații extreme pe tot corpul și funcționează defectuos la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul și rinichii – dar nu și plămânii.

„Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare au fost descrise la adulții spitalizați cu Covid-19 sever, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, au scris ei în raportul săptămânal al CDC.

„În schimb, pacienții descriși aici au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut in sânge) sau anomalii radiografice în conformitate cu definiția cazului de lucru, care a fost menită să distingă MIS-A de Covid-19 sever; doar opt din 16 pacienți a avut orice simptome respiratorii documentate înainte de apariția MIS-A.”

O treime din pacienți au testat negativ pentru coronavirus

O treime din cei 27 de pacienți au testat negativ pentru infecția activă cu coronavirus, dar au testat pozitiv pentru anticorpi, care au indicat că au fost infectați în trecut.

„Toți pacienții cu MIS-A descriși în acest raport, cu excepția unuia, aparțineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au scris cercetătorii.

„Clinicienii și departamentele de sănătate ar trebui să ia în considerare MIS-A la adulții cu semne și simptome compatibile”, a recomandat echipa.

Este posibil ca acești pacienți să nu aibă rezultate pozitive ale testului PCR sau al antigenului SARS-CoV-2, iar testarea anticorpilor ar putea fi necesară pentru a confirma infecția anterioară cu SARS-CoV-2.

Simptomele includ febră care durează 24 de ore sau mai mult, bătăi neregulate ale inimii, dovezi ale disfuncției cardiace, simptome gastrointestinale și erupții cutanate. Razele X pot prezenta inflamații pulmonare, chiar dacă pacienții nu prezintă simptome. CDC a spus că 10 din cei 27 de pacienți au necesitat terapie intensivă; trei au fost intubați și trei au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *