Prima pagină » National » Cazurile de COVID-19 au explodat la Vâlcea! Peste 200 de oameni testați pozitiv
Cazurile de COVID-19 au explodat la Vâlcea! Peste 200 de oameni testați pozitiv

Cazurile de COVID-19 au explodat la Vâlcea! Peste 200 de oameni testați pozitiv

09 aug. 2020, 22:30,
Bianca Rebegea în National

Cazurile de COVID-19 au explodat la Vâlcea! Peste 200 de oameni testați pozitiv.

Noul coronavirus nu iartă nici vârstnicii din căminele de bătrâni și nici persoanele cu dizabilități din Vâlcea. În astfel de instituții, sunt cinci focare active în acest moment. Sunt infectați până acum peste 200 de oameni. Nu doar persoanele internate în aceste centre au de suferit din cauza acestui virus, ci și personalul medical.

Centrul Zăteni are peste 100 de cazuri. Cazurile de COVID-19 au explodat la Vâlcea!

Cel mai recent focar a fost descoperit la centrul de la Băbeni. Aici au fost înregistrate 10 cazuri, dintre care șase beneficiari și patru angajați. Însă, centrul Zăteni este locul în care a fost descoperit cel mai mare număr de contaminări: peste 100 de cazuri.

Așa cum era de așteptat, personalul este acasă, în izolare, iar persoanele beneficiare sunt tratate în centrele menționate.

Au fost deja făcute anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică. Cu toate acestea, nu s-a descoperit de unde au pornit aceste focare.

La ATI, în Vâlcea, nu sunt decât două cazuri de coronavirus. Pentru toate cazurile, județul dispune de aproape 20 de paturi de terapie intensivă.

Record absolut la Iași al infectaților cu COVID-19! De la începutul pandemiei este prima oară cand se ajunge la o asemenea cifră

Până astăzi, 9 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

JUDEŢUL IAȘI Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 09 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.760 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 69 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.526 au fost externate (cu 59 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).   În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun caz de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 71.

Este record absolut la nivelul judeţului Iaşi. De la începutul pandemiei, este pentru prima oară când se ajunge la un asemenea record. În condiţiile în care şi testările sunt foarte puţine, fiind weekend, nu este exclus ca în zilele care urmează, numărul persoanelor infectate să crească simţitor la nivel de judeţul Iaşi. Momentan nu se cunoaşte cu exactitate dacă acest număr este cauzat de o transmitere comunitară accentuată, sau sunt focare în diverse părţi ale judeţului. 

 

30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.145 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *