Prima pagină » Actualitate » Cazuri noi de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! După retestare, numărul total de infectați a ajuns la 44. Dr. Lucian Eva: „Momentan suntem blocați”
Cazuri noi de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! După retestare, numărul total de infectați a ajuns la 44. Dr. Lucian Eva:

Cazuri noi de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! După retestare, numărul total de infectați a ajuns la 44. Dr. Lucian Eva: „Momentan suntem blocați”

01 iun. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

La Spitalul de Neurochirurgie din Iași au fost depistate cazuri noi de coronavirus. După retestare a reieșit că încă 3 cadre medicale și 2 pacienți sunt pozitivi la infecția cu coronavirus. Numărul de persoane infectate a ajuns la 44. Retestarea a început de joi, 28 mai. Se vor retesta doar pacienții și cadrele medicale care au intrat în contact direct cu persoanele depistate pozitiv la prima testare. Spitalul primește în continuare doar urgențele. S-au refăcut circuitele, s-a stins focarul și s-a reinstruit personalul medical, iar într-o săptămână se va redeschide spitalizarea de zi.

În urma retestării cadrelor medicale și a pacienților de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași s-au depistat încă 5 persoane pozitiv la infecția cu coronavirus. Este vorba despre 3 cadre medicale și 2 pacienți. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în unitatea medicală a ajuns la 44. În decursul zilei de astăzi se așteaptă rezultatele la ultimele testări efectuate ieri. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie, spune că toate persoanele depistate pozitiv la infecția cu coronavirus sunt asimptomatice. Cadrele medicale au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar pacienții depistați cu coronavirus în urma retestării au rămas internați în Spitalul de Neurochirurgie, rămânând să poată fi externați abia după ce testarea va arăta că nu mai poartă virusul.

După retestarea efectuată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, 3 cadre medicale și 2 pacienți au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus

De joi, 28 mai, a început retestarea cadrelor medicale și a pacienților din Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, în unitatea medicală, 39 de persoane au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus. În urma retestării a reieșit că încă 5 persoane au intrat pe lista celor pozitivi. Este vorba despre 3 cadre medicale și 2 pacienți.

„Am reînceput testarea cadrelor medicale și a pacienților care în urmă cu o săptămână aveau rezultatul negativ la infecția cu coronavirus, dar fuseseră contacți direcți ai persoanelor care s-au pozitivat. În prezent avem alte 5 persoane cu coronavirus. Din acestea fac parte cadre medicale și pacienți. Aceștia au fost ulterior izolați. Se continuă ancheta epidemiologică și drept urmare și retestarea. De această dată, la îndemnul medicilor infecționiști și epidemiologi, nu vom retesta tot personalul, ci persoanele care fac parte din grupul de risc, și anume contacții direcți sau cei care au lucrat pe aceeași secție cu cei pozitivați”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

La Spitalul de Neurochirurgie din Iași se discută despre posibilitatea redeschiderii spitalizării de zi

Dr. Lucian Eva a anunțat că timp de încă câteva zile spitalul va fi blocat pentru refacerea circuitelor. Se vor primi în continuare în unitatea medicală doar urgențele majore. În numai 24 de ore, în medie, 10 pacienți ajung în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Cele mai frecvente prezentări sunt pentru tumori care se agravează sau fracturi majore. Se ia în considerare ca după restabilirea circuitelor și finalizarea testărilor să se redeschidă posibilitatea spitalizării de zi și intrarea în normal a activităților spitalicești.

„Primim urgențe din întreaga regiune. Momentan suntem blocați pentru câteva zile, pentru a restabili circuitele, dar și pentru retestarea pacienților și a cadrelor medicale. Analizăm posibilitatea de a reîncepe spitalizarea de zi, dar cel mai sigur vom redeschide în aproximativ o săptămână. Acum primim doar urgențele medicale”, mai spune dr. Lucian Eva, managerul unității medicale.

La Spitalul de Neurochirurgie au fost testate 600 de persoane. Dintre acestea, 44 au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus

Din 600 de persoane testate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, 44 au fost depistate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 39 au fost depistate săptămâna trecută, după primele testări efectuate la unitatea medicală, iar 5 după retestarea care a avut loc la 7 zile distanță. La unitatea medicală au fost depistate pozitiv la infecția cu noul coronavirus 24 cadre medicale și 10 pacienți de la Secția Neurochirurgie II. O parte dintre cadrele medicale au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar cealaltă parte la Spitalul „Căi Ferate” Iași. Pacienții diagnosticați pozitiv de la Spitalul de Neurochirurgie au rămas internați în zona special amenajată a aceleiași unități medicale. Focarul s-a stins după ce zona de unde a pornit a fost dezinfectată, au fost refăcute circuitele, iar personalul medical a fost reinstruit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *