Prima pagină » National » Cazul unui șofer rămas fără permis după ce a luat paracetamol. Ce spune un medic: Posibil sau nu
Cazul unui șofer rămas fără permis după ce a luat paracetamol. Ce spune un medic: Posibil sau nu

Cazul unui șofer rămas fără permis după ce a luat paracetamol. Ce spune un medic: Posibil sau nu

12 iul. 2024, 17:58,
în National

Un tânăr de 28 de ani ar fi fost lăsat fără permis de conducere după ce ar fi luat două pastile de paracetamol și a fost testat cu drugtest-ul. S-a întâmplat în luna februarie a acestui an, iar bărbatul a ieșit pozitiv pentru consum de amfetamine.

Medicul Ioana Stăncel spune că este sceptică în ce ceea ce privește declarațiile șoferului, pentru că paracetamolul nu are în structura gruparea amino care pozitivează testul rapid la amfetamine.

Miedicul specialist în sănătate publică susține că este posibil ca șoferul respectiv să fi luat și alte medicamente, dând ca exemplu metformin pentru diabet.

O altă posibilitate, susține medicul, este aceea ca să fi ieșit din fereastra de timp de pozitivare de la testul rapid la testul de sânge și apoi la prelucrare testului sange.

Medic: Paracetamolul nu pozitivează testul rapid la amfetamine

Șoferul ar fi luat una dintre pastile cu 40 de minute înainte de a fi testat și a fost dus la INML pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Rezultatul a fost gata după două săptămâni și a iesit negativ pentru substanțe interzise. Buletinul cu analize a fost ridicat, însă, de agenții de poliție abia după 3 luni.

Tânărul a făcut mai multe plângeri la Inspectoratul General al Poliției și a reușit să își recupereze permisul, însă, abia după 4 luni de la incident, informează Realitatea Plus.

Cazul nu pare să aibă legătură cu motivul pentru care OUG pivind testarea antidrog a generat scandal în ultima perioadă în rândul societății civile, ci mai degrabă ar fi vorba despre o problemă la nivelul poliției.

Guvernul a modificat ordonanța privind testul antidrog pentru șoferi

Guvernul a modificat în ședința de joi ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Astfel, în situaţia în care rezultatul testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală nu vine în maximum 72 de ore, şoferii cărora le-au fost suspendate permisele le primesc înapoi.

OUG își produce efectele începând de astăzi și un val de relatări similare, ar putea apărea în spațiul public pentru a contesta decizia Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024