Prima pagină » Eveniment-Social » Cazul unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal (Exclusiv)
Cazul unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal (Exclusiv)

Cazul unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal (Exclusiv)

25 feb. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Situația gravă a unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal. Părinții, dr. Eugen Ancuța și soția sa, au apelat la instanță pentru a se rezolva situația. Totul implică Liceul Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” din Iași. Părinții îl acuză pe prof. Adrian Timofti, director al unității de învățământ, că de un an și jumătate face bullying cu fiica lor. Părinții au făcut plângere atât la Poliție, cât și la Inspectoratul Școlar Județean Iași

Cazul unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal. Părinții, dr. Eugen Ancuța și soția sa, au apelat la instanță pentru a se rezolva situația. Totul implică Liceul Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” din Iași. Aceștia îl acuză pe prof. Adrian Timofti, director al unității de învățământ, că de un an și jumătate face bullying cu minora familiei. Părinții au făcut plângere atât la Poliție, cât și la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

”Nu știm nimic despre această acțiune. Nu am fost informați. În momentul în care vom primi înștiințarea, vom vedea cum vom acționa”, au precizat reprezentanții Liceului Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” din Iași.

Copil de medici din Iași care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită

Amintim că părintele a semnalat toate acestea, inclusiv la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași.

”E o situație de agresiune, de bullying, de un an și jumătate, la adresa fetiței mele, din partea domnului director. A fost o situație în care dumnealui, în prezența altei eleve, a acuzat-o că a aruncat în ea cu floricele de porumb, a țipat la ea și a invitat-o afară. Este ceva inadmisibil și nu recunoaște nimic… Domnul director înțelege să acționeze cu țipete și agresivitate! Noi am făcut și plângere la Poliție, am semnalat prin 4 adrese și la Inspectoratul Școlar Județean Iași, dar văd că totul se tergiversează și nu s-au luat măsuri. Este inadmisibil așa ceva! Vom face și acțiune în instanță, vom da în judecată unitatea de învățământ. Este de neacceptat așa ceva și e revoltător ceea ce face acest domn director. Fetița mea a fost agresată, a fost tratată complet anormal și nu se poate ca starea de fapt să rămână așa”, a detaliat dr. Eugen Ancuța, tatăl liceencei.

Astfel, acesta a trecut la fapte și a formulat acțiunea în instanță având obiectul de a suspendare executare act administrativ, respectiv notificare instituţie şcolară.

Conducerea Liceului Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” susține că părinții nu au colaborat

Pe de altă parte, conducerea Liceului Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” susținea că părinții nu au colaborat și nu au găsit căile firești de comunicare cu profesorii entității educaționale.

”Noi am respectat (în acest caz) toți pașii din Regulamentul nostru intern și am făcut și Plan de Intervenție în această situație. Din păcate, părinții nu au colaborat și nu au găsit căile firești de comunicare cu profesorii, cu noi, pentru a aplana situația aceasta. Din păcate, părinții, în loc să caute modalități de aplanare a acestui conflict, apelează la alte metode, din exterior, inclusiv la presă… Aceasta este situația și, din păcate, nu au reușit să facă ceea ce ar fi fost normal”, replica prof. Adrian Timofti, director al liceului.

Pe de altă parte, ISJ Iași confirmă faptul că are în derulare proceduri de verificare a situației petrecute în acest liceu.

”La Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a depus o sesizare în care se prezintă posibile acte de bullying care au avut loc la Liceul Teoretic ”Varlaam Mitropolitul” din Iași. Sunt în derulare proceduri de verificare a situației aduse la cunoștință”, au precizat oficialii ISJ Iași.

Faptul că acest caz al unui copil de medici din Iași, care ar fi fost agresat de un profesor al unui liceu de elită, a ajuns la Tribunal, arată gravitatea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *