Prima pagină » Titlurile zilei » Cazul soldatului care s-a urcat la volan fără permis auto a ajuns pe masa procurorilor militari. Andreea Muștereț urmează să fie cercetată

Cazul soldatului care s-a urcat la volan fără permis auto a ajuns pe masa procurorilor militari. Andreea Muștereț urmează să fie cercetată

26 sept. 2024, 02:00, 61 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Cazul soldatului Andreea Ionela Muștereț, care s-a urcat la volan fără permis auto, a ajuns pe masa procurorilor militari.  Aceștia vor analiza și cerceta faptele săvârșite de tânăra în vârstă de 24 ani.

Andreea Ionela Muștereț, un militar din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași, a fost filmat conducând, în repetate rânduri, deși nu deține permis auto. Andreea Ionela Muștereț  a fost filmată și fotografiată în timp ce conduce un autoturism marca Audi, pe drumul județean 246, mai precis, în zona Drăgușeni spre Ipatele, înainte de intrarea în localitatea Ipatele, unde tânăra are domiciliu.

Ce riscă Andreea Ionela Muștereț, soldatul care s-a urcat la volan fără permis

După ce fotografiile și videoclipul au fost făcute publice, procurorii militari vor analiza și cerceta faptele comise de Andreea Ionela Muștereț, soldat în cadrul Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” Iași.

„Vă  comunicăm  faptul  că  aspectele  relatate de BZI au fost trimise la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, care are în competență analizarea și cercetarea faptelor săvârșite de militari, așa cum  prevede art. 56, alin. 4) din Legea nr. 255/2013 a Noului Cod de Procedură Penală, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.

Reporterii BZI s-au consultat și cu o sursă din cadrul sistemului pentru a vedea ce riscă să pățească Andreea Ionela Muștereț, după, s-a aflat că aceasta conducea pe drumuri publice, deși nu deține permis.

„Dacă conduci fără permis, îți încheie contractul. E mai grav decât dacă ar fi avut permis și se urca băută la volan. O să-i facă dosar penal și, mai ales că a condus fără, o dau afară. Doar dacă are pe cineva puternic, o poate rezolva”, a declarat pe surse un militar din cadrul Unității Militare 01144 Roman, județul Neamț.

Conform articolului 335 din Codul Penal,  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani”.

Tânăra a încasat, timp de un an, bani pentru navetă, deși ea locuia în Iași

Andreea Ionela Muștereț a fost fotografiată la volan atât în timp ce purta uniforma militară, cât și îmbrăcată în civil. Având în vedere că în unele fotografii poartă uniforma militară, este exclusă posibilitatea ca fotografiile să fie realizate în timp ce tânăra era cursanta unei școli de șoferi.

„Dețin poze și filmulețe în care domnișoara Muștereț Andreea Ionela, militar la Brigada 15 Mecanizată «Podu Înalt» Iași, conduce un autovehicul pe un drum public, deși nu deține permis de conducere. Aveți în poze tot ce aveți nevoie, mașina în mers, viteza de pe bord. Din câte știu eu, ea este purtător de cuvânt la Brigada 15 Mecanizată «Podu Înalt» Iași, este cea care a vorbit si la evenimentul din 1 decembrie, la paradă. Îmi doresc ca ea să plătească pentru faptele comise, să fie înlăturată din Armată, inclusiv să primească închisoare cu suspendare, să i se facă dosar penal. Ce ați primit aici, voi trimite tuturor televiziunilor din România și poliției, și sper să fie pedepsită conform legii”, a declarat, sub protecția anonimatului, bărbatul care a dorit să facă publice pozele cu cadrul militar.

Tânăra în vârstă de 24 de ani este acuzată și că a încasat, timp de un an, bani pentru transport din municipiul Iași în comuna Ipatele, acolo unde are domiciliu, deși ea locuia, de fapt, în Iași.

Astfel, faptele comise de Andreea Ionela Muștereț, soldatul care s-a urcat la volan fără permis, vor fi acum analizate și cercetate de procurorii militari.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024