Prima pagină » National » Cazul românului condamnat la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri, ia o altă întorsătură. Ce se întâmplă acum cu Ionuț Gologan
Cazul românului condamnat la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri, ia o altă întorsătură. Ce se întâmplă acum cu Ionuț Gologan

Cazul românului condamnat la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri, ia o altă întorsătură. Ce se întâmplă acum cu Ionuț Gologan

29 mai 2020, 13:17,
BZI.ro, în National

Cazul românului, Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri, ia acum o întorsătură neașteptată.

În anul 2012, Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte în Malaezia, după ce a fost prins cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, pe aeroportul Kuala Lumpur, fapta care se pedepsește foarte de grav în Malaezia, autoritățile fiind extrem de dure în ceea ce privește pedepsele primite de traficanți.

Pentru salvarea tânărului de la moarte, în vârstă de 22 de ani pe atunci, fiind supus pedepsei capitale, mai mulți delegați români au avut mai multe tratative cu autoritățile malaeziene, după ce patru ani mai târziu, pe data de 26 ianuarie 2016, Curtea Federală de Justiție a Malaeiei a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă.

În acest context, avocații românului condamnat s-au luptat pentru a obține o grațiere a sultanului statului. Iar un an mai târziu, în 2017, autoritățile malaeziene au anunțat că au blocat execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri. Aceasta fiind cea mai bună veste pentru Ionuț Gologan.

”Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea. Sper că legea va fi modificată în curând”, a declarat Gobind Singh Deo, ministrul malaezian al comunicațiilor, pentru presa internațională.

Decizia abolirii pedepsei cu moartea a fost confirmată și de către ministrul Legii.

„Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv. Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție”, conform ministrului Legii din Malaysia.

Însă, chiar dacă Ionuț Gologan a primit vestea cea bună, conform căreia nu va mai fi pedepsit cu moartea, autoritățile malaeziene au cerut ca românul să primească 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de bici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *