Prima pagină » International » Cazul care a șocat Franța ia amploare! Un bărbat a copiat tacticile lui Dominique Pelicot pentru a-şi droga şi viola propria soție
Cazul care a șocat Franța ia amploare! Un bărbat a copiat tacticile lui Dominique Pelicot pentru a-şi droga şi viola propria soție

Cazul care a șocat Franța ia amploare! Un bărbat a copiat tacticile lui Dominique Pelicot pentru a-şi droga şi viola propria soție

12 sept. 2024, 17:20,
Simona Ciobanu în International

În procesul care a șocat Franța, audierile din cazul unui bărbat, Dominique Pelicot, acuzat că și-a drogat și violat repetat soția timp de un deceniu, au scos la iveală o situație similară. Un alt bărbat, Jean-Pierre M., în vârstă de 63 de ani, ar fi preluat tacticile lui Pelicot pentru a-și abuza propria soție, Cécile.

Conform mărturiilor, Jean-Pierre a fost învățat de Pelicot cum să-și drogheze și să-și violeze soția, iar Pelicot a participat chiar la unele dintre aceste acte.

Un bărbat a copiat tacticile lui Dominique Pelicot pentru a-şi droga şi viola propria soție

Jean-Pierre, tată a cinci copii, ar fi comis aceste abuzuri între 2015 și 2020, înregistrându-și faptele, exact ca mentorul său. Soția sa, deși devastată de dezvăluirile poliției, nu s-a constituit parte civilă, dorind să-și protejeze copiii și sperând ca soțul ei să aibă ocazia să-i vadă din nou.

Procesul lui Pelicot, care a implicat zeci de bărbați acuzați că au participat la violuri, are loc în Avignon și atrage atenția asupra pericolului drogurilor folosite pentru abuz sexual. Pelicot, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de recrutarea unor necunoscuți pentru a-i viola soția, care era inconștientă din cauza sedativelor. Aceste fapte s-au desfășurat de-a lungul unui deceniu, iar 50 de bărbați sunt, de asemenea, judecați pentru implicarea lor.

Menționăm aici și cazul controversat din India, unde în incinta unui spital, în camera de odihnă a medicilor, o tânără rezident de 31 de ani a fost violată de cel puțin 10 bărbați și apoi ucisă.

Jean-Pierre a recunoscut că l-a cunoscut pe Pelicot într-un chat online și că a urmat aceleași metode pentru a-și abuza soția. Deși soția sa nu-l poate ierta, ea a declarat că încă ține la el din cauza copiilor lor. Fiul cel mare al lui Jean-Pierre a mărturisit că tatăl său a fost manipulat de Pelicot, iar fără influența acestuia, crede că abuzurile nu ar fi avut loc.

Procesul continuă, iar acuzații riscă până la 20 de ani de închisoare.

Dominique Pelicot și soția

Procesul care a zguduit Franța

Dominique Pelicot părea să fie un vecin obișnuit: electrician, antreprenor și un pasionat al ciclismului. Fiica sa, într-o carte publicată în 2022 despre acest caz, l-a descris ca pe un tată afectuos și implicat. Ea a transformat trauma familială în activism, creând o asociație non-profit numită „Don’t Put Me to Sleep”, care trage un semnal de alarmă asupra infracțiunilor sexuale facilitate de droguri.

Fiica sa a scris că Pelicot era cel care o conducea la școală, o lua de la petreceri și o susținea emoțional. Mama ei, care a lucrat timp de 20 de ani ca manager în Paris, era pilonul stabilității financiare a familiei. După ce aceasta s-a pensionat, cuplul s-a mutat într-o casă cu o grădină și piscină în Mazan, unde petreceau timp cu cei trei copii și nepoții, organizând mese festive și diverse activități de familie. Fiica lor își amintea de o familie aparent fericită și credea că și părinții săi împărtășeau această fericire.

Totul s-a schimbat în 2020, când trei femei l-au reclamat pe Pelicot pentru că a încercat să le filmeze pe sub fustă într-un magazin. Arestat și eliberat pe cauțiune, poliția i-a confiscat dispozitivele electronice, unde a găsit dovezi tulburătoare: 300 de fotografii și o înregistrare video cu o femeie inconștientă, abuzată sexual de mai multe persoane. În plus, mesajele de pe Skype au relevat că Pelicot se lăuda că și-a drogat soția și invita alți bărbați să participe la abuzuri sexuale în timp ce aceasta era inconștientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`