Prima pagină » Turism » Info Turism » Cazare gratuită pe litoral. În ce condiţii copiii sub 14 ani nu plătesc nimic
Cazare gratuită pe litoral. În ce condiţii copiii sub 14 ani nu plătesc nimic

Cazare gratuită pe litoral. În ce condiţii copiii sub 14 ani nu plătesc nimic

24 iun. 2020, 16:11,
BZI.ro, în Turism

Cazare gratuită pe litoral. Familiile care vor să-şi petreacă un concediu pe litoralul românesc şi au copii mai mici de 14 ani pot primi cazare gratuită pentru aceştia, până pe 12 iulie, în anumite unităţi de cazare. Totul se desfăşoară în cadrul programului “Marea pentru cei mici”.

Veşti bune pentru familiile cu copii care vor să-şi petreacă în următoarea perioadă un sejur pe litoralul românesc. O iniţiativă privată, intitulată sugestiv “Marea pentru cei mici”, le permite părinţilor care au copii sub 14 ani să primească cazare gratuită pentru aceştia, până pe 12 iulie.

Cazare gratuită pe litoral

La această iniţiativă privată s-au înscris până acum 50 de hoteluri. Potrivit unui studiu recent, jumătate dintre români şi-ar petrece vacanţă pe litoralul de la noi.

“Este pentru copii, dar şi pentru părinţi. Este o ofertă pentru orice copil din România.Copii nu plătesc absolut nimic. Unele proprietăţi înscrise în program, în funcţie de cum aveau politica tarifară, primesc copii până în 12 ani gratuit, alţii până la 14 ani la all inclusive. Important e să vină să se bucure de mare şi de soare”, a declarat Anca Nedea, directorul unui hotel care s-a alăturat programului “Marea pentru cei mici”.

În afară de cazare gratuită, cei mici vor avea parte şi de aventură. Două parcuri de distracţie de pe litoralul românesc s-au alăturat proiectului.

“Copii care sunt cazaţi la acele hoteluri, în afară de gratuitatea pe care o primesc de la hoteluri, primesc şi alte facilităţi. Bilete gratuite la parcuri de distracţie sau la diferite spectacole şi activităţi”, spune Aurelian Marin, directorul unui parc de aventură de pe litoralul românesc.

“Marea pentru cei mici”, o iniţiativă privată a hotelierilor de la mare

“Marea pentru cei mici” este o iniţiativă privată a hotelierilor de la mare, mai ales a celor din sudul litoralului românesc. Chiar şi aşa, în acest program prin care se oferă cazare gratuită pe litoral sunt înscrise şi câteva unităţi hoteliere din Mamaia Nord.

Pentru viitorul apropiat şi ministerul turismului are în plan să îi motiveze pe turişti să rămână în ţară, prin diferite circuite turistice.

“Există destinaţii care pot fi înlănţuite, ne imaginăm rute cu tematica culturală, religioasă, gastronomica. Rămâne partea de oraşe şi staţiuni balneare. Turismul balnear ar trebui să fie un pilon”, a declarat Răzvan Pirjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pentru că mulţi romani se tem să călătorească în străinătate, turismul local are şanse să îşi revină. Voucherele de vacanţa de anul trecut pot fi ultilizate până pe 31 mai, anul viitor, inclusiv pentru angajaţii din mediul privat.

În contextul pandemiei de coronavirus, un studiu realizat de o asociaţie din domeniul turismului arată ca unul din doi romani intervievaţi a declarat că îşi va face concediul în ţară, în această vară.

Cazare gratuită pe litoral. Care sunt principalele reguli pentru plaje

Turiştii care se pregătesc de o vacanţă pe litoralul românesc trebuie să ştie că, anul acesta, concediile lor nu vor mai fi ca în ceilalţi ani. Autorităţile statului au impus un regulament pentru plajă pe litoralul românesc pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.

Accesul la plajă se va face după o rezervare, telefonică sau online.

Zonele de lucru de pe plajă (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel încât aceştia să poată păstra distanţa de minim 1,5 metri între ei.

Echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi.

Cei care administrează plajele trebuie să asigure substanţe dezinfectante pentru clienţi pe plajă şi la grupurile sanitare.

Masca de protecţie nu va fi obligatorie pentru turişti. Însă, angajaţii operatorului economic trebuie să poarte măşti de protecţie.

Clienţii vor fi serviţi la locurile lor de pe plajă şi se recomandă servirea de produse ambalate individual.

De asemenea, sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

În cazul plajelor neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *