Prima pagină » Titlurile zilei » Caz unic în România! Vasile Haidău vrea să-i lase Primăria Rediu moștenire fiului său, Cătălin Haidău: „E primăria mea și o dau cui vreau eu!”. L-a dat afară din birou pe viceprimarul Ștefan Fănică Paraschiv, doar pentru că acesta are prima șansă să câștige alegerile – FOTO/VIDEO

Caz unic în România! Vasile Haidău vrea să-i lase Primăria Rediu moștenire fiului său, Cătălin Haidău: „E primăria mea și o dau cui vreau eu!”. L-a dat afară din birou pe viceprimarul Ștefan Fănică Paraschiv, doar pentru că acesta are prima șansă să câștige alegerile – FOTO/VIDEO

11 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Scandal în comuna Rediu, după ce primarul Vasile Haidău a interzis accesul în instituție viceprimarului Ștefan Fănică Paraschiv. Primarul liberal se retrage și vrea să-l pună în loc pe Cătălin Haidău, fiul său. Ștefan Fănică Paraschiv candidează din partea PMP pentru aceeași funcție. Având prima șansă, Fănică Paraschiv este atacat din toate părțile

Caz unic în România! Primarul Vasile Haidău, din comuna Rediu, vrea ca instituția să rămână moștenire fiului, Cătălin Haidău.

„E primăria mea și o las cui vreau eu”, a fost auzit spunând deseori prin comună Vasile Haidău, dovedind că este un veritabil baron local.

După 4 mandate de primar, Haidău s-a retras în favoarea fiului, care candidează din partea PNL. Numai că Vasile Haidău nu și-a făcut corect calculele. Timp de 16 ani, în comună, viceprimar a fost Ștefan Fănică Paraschiv. În urmă cu câteva luni, acesta a anunțat că va candida pentru funcția de primar. Vasile Haidău s-a enervat la culme, simțind că șansele fiului scad vertiginos. Timp de 4 mandate, Haidău și Paraschiv au împărțit același birou. De când cu candidatura, primarul în funcție crede că a făcut o mișcare bună: a schimbat butucul ușii, pentru ca viceprimarul să nu mai aibă acces. La alegerile din data de 27.09.2020, viceprimarul are prima șansă, conform ultimelor sondaje. Actualul primar a fost implicat în mai multe scandaluri, multe dintre acestea fiind din zona imobiliară.

Vasile Haidău l-a rugat pe viceprimar să nu candideze în urmă cu 4 ani

În semn de protest, în cursul zilei de ieri, viceprimarul Ștefan Fănică Paraschiv a montat un birou în fața Primăriei, chiar și o ușă. Locuitorii din comună se apropiau de biroul improvizat și cereau tot felul de indicații. Viceprimarul a arătat că Vasile Haidău i-a blocat o serie de proiecte pentru a i le servi pe tavă fiului în campania electorală.

„Domnul primar Vasile Haidău, în momentul în care a auzit că voi candida din partea Partidului Mișcarea Populară, efectiv a înlocuit butucul de la birou ca să nu mai am acces în biroul comun. Asta pentru că-l susține pe fiul său, Cătălin Haidău. În 2016 m-a rugat să nu candidez pentru că mă va susține. După aia a hotărât ca fiul lui să fie candidat la funcția de primar. Mi-a blocat foarte multe activități ca viceprimar, ca să nu fie meritele mele. Alimentarea cu gaze în Horlești, un rezervor pe platoul Beldiman, sunt câteva exemple. Nu mi-a dat voie să punem la dispoziție către ApaVital terenul pentru rezervor. Abia am reușit printr-un HCL pentru că oamenii acuzau lipsa apei. Nu ar mai fi fost disconfort dacă aprobam mai devreme”, a precizat candidatul PMP la Primăria Rediu.

Actualul primar din comuna Rediu l-a jignit pe partenerul din administrația locală

Ieri, dialogul dintre primar și viceprimar era să degenereze.

„Am fost decredibilizat că sunt țigan, că sunt incompetent. Se merge pe premisa că voi face alianță cu familia Haidău și că voi vinde comuna. În toată perioada de când mi-am anunțat candidatura, toate partidele au aruncat cu noroi în mine. În 16 ani nu au văzut asta. Văzând că electoratul nu gustă, în ultima perioadă lumea este timorată că mă voi înțelege cu familia Haidău, ca să mă decredibilizeze. Acum merg din poartă în poartă ca să-mi dau cuvântul de onoare că nu fac alianță cu familia Haidău. Este Primăria Rediu, nu Primăria Haidău”, a spus viceprimarul Paraschiv.

În replică, Haidău s-a enervat.

„De 16 ani, îl țineam lângă mine dacă era țigan? Și chiar dacă era țigan, dacă își făcea treaba… Veniți să mă luați la interogat… Nici la mama ta în burtă nu ai avut libertatea pe care ai avut-o cu mine. Ștefan Bănică Jr. va câștiga. Vă interesează cine câștigă alegerile? Poporul este interesat de cine câștigă alegerile”, crede primarul din Rediu.

Primarul Vasile Haidău îl acuză pe viceprimar că nu și-a amenajat propriul birou

Vasiel Haidău a încercat să nege faptul că se implică în campania electorală pentru promovarea propriului fiu.

„Nu-i vorba că nu are voie în birou. În lipsa mea, vin alte persoane. L-am primit lângă mine pentru că nu era alt birou. Au fost niște hârtii care erau pe masă. Pe băiatul meu nu l-am pus să candideze. Eu am fost la partid, am anunțat partidul că nu voi candida. Partidul a hotârât să facă un sondaj cu domnul viceprimar, cu băiatul meu. Atunci a ieșit el (fiul-n.r.). Poporul decide, băi, oameni buni! Poporul și Dumnezeu! Nu am blocat nicio ușă, biroul este al meu. N-am mai candidat pentru că am ieșit la pensie, nu vreau să împiedice tinerii de mine!”, a mai acuzat Vasile Haidău, cel care vrea să-i lase Primăria moștenire fiului său, Cătălin Haidău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *