Prima pagină » Titlurile zilei » Caz unic în România! Medicii ieșeni au adus pe lume al optulea copil printr-o intervenție în care nu credea nimeni. Tânăra mamă nu a vrut să asculte sfaturile doctorilor
Caz unic în România! Medicii ieșeni au adus pe lume al optulea copil printr-o intervenție în care nu credea nimeni. Tânăra mamă nu a vrut să asculte sfaturile doctorilor

Caz unic în România! Medicii ieșeni au adus pe lume al optulea copil printr-o intervenție în care nu credea nimeni. Tânăra mamă nu a vrut să asculte sfaturile doctorilor

30 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

O mamă eroină a născut opt copii, frumoși și sănătoși. Toți prin cezariană. Femeia a trecut prin opt operații, fără nicio complicație. A crezut mereu în Dumnezeu și a reușit. Anca are o familie frumoasă și spune că viața cu opt copii este minunată și nu se vor opri aici. Vârstele celor mici sunt cuprinse între 10 ani și 3 luni. Medicii au precizat că acest caz este unic în România

Medicii ieșeni de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași au dărâmat orice mit despre operația de cezariană. Aceștia au adus pe lume un copil perfect sănătos prin intervenție chirurgicală. Mama se afla la cea de-a opta operație de cezariană. Totul a decurs perfect. Anca are 35 de ani și are opt copii perfect sănătoși pe care îi iubește din toată inima. Și ea este foarte bine din punct de vedere medical. Copiii au vârste cuprinse între 3 luni și 10 ani. Aceasta povestește ce familie frumoasă are și cât de frumoase sunt momentele când se așază toți la masă.

„Suntem foarte bine toți. E minunat să ai copii, e cel mai frumos lucru. Ne-am dorit foare mult acești copii. Poate lumea o să mă judece, dar noi îi iubim atât de mult și sunt foarte speciali. Fiecare copil are personalitatea lui și e minunat. Îi creștem singuri, eu și soțul meu. Nu am avut niciodată sprijin de la nimeni, pentru că nu am avut nevoie. Ne-am descurcat. Soțul meu muncește foarte mult, avem grădină, curte. Au toate condițiile. Nu e ușor să crești opt copii, dar nu vă pot descrie în cuvinte cât de frumos este când suntem toți la masă, când ne jucăm, când povestim. Un copil e o minune și eu am opt. Cel mai mare are 10 ani, iar cel mai mic are 3 luni. Așa a vrut Dumnezeu și Îi mulțumesc”, a povestit Anca, mama celor opt copii.

Nu i-a ascultat pe medici că o altă operație îi poate pune viața în pericol

Chiar dacă medicii au sfătuit-o să nu mai nască prin cezariană, că îi poate pune viața în pericol, Anca a crezut în Dumnezeu și a mers mai departe. Aceasta încurajează toate femeile să facă copii și să nască, indiferent că e natural sau prin cezariană. Anca a avut prima operație la vârsta de 25 de ani.

„Poate, prin ceea ce v-am povestit eu, cineva se va întări sau, de ce nu, să își schimbe părerea cu privire la nașterile de copii. Probleme pot să aibă mămici care nasc și natural, totul este cum îți este trasat drumul prin ce avem de trecut fiecare. Medical vorbind, e riscant și nu este nimic de spus în privința asta. Medicii știu și au dreptate, dar noi am ales să ne încredem în Dumnezeu și El a fost de fiecare dată cu noi!”, a spus tânăra mamă.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unei femei din județul Iași, în vârstă de 37 de ani, care cântărea 220 de kilograme.
Aceasta era însărcinată și, chiar dacă avea mai multe complicații, a născut prin cezariană, fără prea multe probleme.

Medicul Monica Holicov: „Au mai fost cazuri cu zece cezariene, dar în statele arabe, cu opt nu a fost niciuna în România”

Monica Holicov, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă”, a fost cea care a făcut cea de-a opta operație tinerei din Suceava. Medicul a precizat că acest caz este unic în România și povestește că cei opt copii sunt extrem de frumoși, iar familia lor este una deosebită.

„Eu am operat o tânără din Suceava cu opt cezariene, acum trei luni. Am operat a opta cezariană și a fost totul perfect. Nu a avut nicio complicație, nu s-a rupt uterul. Totul a decurs foarte bine. Copilul a fost foarte bine, mama la fel. Sunt o familie superbă, toți cei opt copii fiind născuți prin cezariană. Toți sunt sănătoși, sunt foarte frumoși, blonzi cu ochi albaștri. Este cel mai mare număr de intervenții de cezariană din țară. Au mai fost cazuri cu zece, dar în statele arabe, cu opt nu a fost niciuna în România”, a spus dr. Monica Holicov, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Amintim că în edițiile anterioare ale „BZI”, reporterii au prezentat cazul unei tinere din județul Neamț care și-a pus viața în pericol după ce a ales să nască de cinci ori prin cezariană. Medicii au avertizat-o că o nouă operație poate fi foarte riscantă, însa aceasta nu i-a ascultat. Mama a născut un băiat sănătos, de aproape 4 kilograme, iar alți patru copii o așteaptă acasă. Prima operație de cezariană a avut-o la vârsta de 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *