Prima pagină » Local » Caz terifiant la Iași. Teama că va fi părăsit l-a împins pe Iulian să își dorească să o omoare pe femeia cu care are doi copii: „Pentru că ea mi-a zis că nu mă mai iubește până la moarte, am dat foc la geamul de lângă ea” – EXCLUSIV
Caz terifiant la Iași. Teama că va fi părăsit l-a împins pe Iulian să își dorească să o omoare pe femeia cu care are doi copii: „Pentru că ea mi-a zis că nu mă mai iubește până la moarte, am dat foc la geamul de lângă ea” – EXCLUSIV

Caz terifiant la Iași. Teama că va fi părăsit l-a împins pe Iulian să își dorească să o omoare pe femeia cu care are doi copii: „Pentru că ea mi-a zis că nu mă mai iubește până la moarte, am dat foc la geamul de lângă ea” – EXCLUSIV

25 iul. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Momente de coșmar la Iași. De teamă că va fi părăsit, Iulian a vrut să își omoare soția, premeditând tot incidentul. Mai întâi a început să o lovească cu pumnii în zona capului, pentru a nu putea riposta, iar apoi a dat foc geamului de la camera ei

Viața bate filmul. Iulian Morarașu, tatăl a doi copii, a vrut să o execute pe soția sa, fiindcă aceasta i-a zis că nu-l mai iubește. S-a gândit în detaliu cum să constituie toată scena, astfel încât să-i reușească planul. A început să o lovească cu bestialitate cu pumnii în zona capului, pentru a nu putea riposta în momentul în care avea să se întâmple tragedia. Apoi a lăsat-o să zacă pe pat și a stropit cu benzină geamul de la camera ei.

Teama că va fi părăsit l-a împins pe Iulian să își dorească să o omoare pe femeia cu care are doi copii

Iulian Morarașu este cunoscut ca fiind scandalagiu atunci când consumă alcool, motiv pentru care a fost internat de aproximativ 8 ori în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, diagnosticat cu demență alcoolică, deliurium tremens, deficiență mintală ușoară-medie cu tulburări de comportament, tulburare de personalitate instabil-emoțională agravată onirofil, tulburare de personalitate tip antisocial, deficiență mintală ușoară, fiind consum nociv etanolic.

„Inculpatul a agresat-o fizic pe soţia sa căreia i-a aplicat lovituri cu pumnii în zona capului, provocându-i suferinţe fizice, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii cu soţia sa, inculpatul a alungat membrii familiei din imobilul de locuit, aceştia refugiindu-se într-o anexă a locuinţei, ocazie cu care inculpatul, în mod intenţionat, a stropit cu benzină tocul de lemn al ferestrei încăperii în care se afla soţia împreună cu fiica minoră, în vârstă de 13 ani, şi cu fiul, adresându-le ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea.

Incendiul a distrus tocul de lemn şi geamul ferestrei, propagarea acestuia fiind împiedicată de membrii familiei, care au observat la timp flăcările şi au reuşit stingerea incendiului. Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi, pronunţată de Judecătoria, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, măsură care a fost ulterior menţinută de către judecătorul de cameră preliminară”, declară judecătorii ieșeni.

Iulian Morarașu: „Erau înăuntru toți”

Declarațiile pe care le-a făcut în fața judecătorilor i-au lăsat fără cuvinte. Acesta avea o singură frică, să nu fie părăsit de către soție, având în vedere problemele medicale pe care le are din cauza consumului excesiv de alcool.

„Declarația inculpatului din faza de cameră preliminară, prin care acesta arată că «pentru că ea mi-a zis că nu mă mai iubește până la moarte, am dat foc la geam» (cu referire la soția acestuia, persoana vătămată), «când am dat foc erau înăuntru toți, soția mea, fata și băiatul care a avut interdicția, nu mai știu dacă era în grajd, pentru că a avut ordin de protecție trei luni».

Astfel, instanța, raportat la diagnosticele medicale ale inculpatului, la situația de fapt, astfel cum a fost recunoscută și la motivația interioară a acestuia de a comite infracțiunile, a constatat că inculpatul are o capacitate de autocontrol pe fond de frustrare foarte redusă, iar consumul cronic de alcool agravează și mai mult capacitatea acestuia de a se controla în situații de stres”, mai spun anchetatorii.

În final, s-a dispus condamnarea bărbatului pe o durată de 2 ani și 8 luni, considerându-se a fi un pericol public. Rămâne de văzut dacă se va schimba când va ieși din închisoare, pentru că soția lui îi va mai acorda o șansă, chiar dacă și-a dorit să o omoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *