Prima pagină » National » Caz șocant la Ploiești! Bărbat bolnav de cancer și infectat cu noul coronavirus, lăsat de ambulanță în parcare, pentru că nu mai erau locuri în spital

Caz șocant la Ploiești! Bărbat bolnav de cancer și infectat cu noul coronavirus, lăsat de ambulanță în parcare, pentru că nu mai erau locuri în spital

10 nov. 2020, 19:17,
Bianca Rebegea în National

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, bolnav de cancer și infectat cu noul coronavirus, a fost lăsat de ambulanță în parcare, cu toate că familia, care se afla și ea în izolare, știa că acesta va fi transferat la un alt spital. Familia acuză cadrele medicale de tratament inuman.

Bărbatul, infectat cu SARS-CoV-2, încă de la finalul lunii octombrie, este bolnav de cancer pulmonar ( în stadiul 4 metastaze generale), cu metastaze cerebrale.

„S-a simțit rău așa că am sunat la 112, în ziua în care a și primit rezultatul testului covid. După 45 de minute a ajuns un echipaj de la ambulanță care, după un consult de 5 minute, a plecat, spunându-mi să sun din nou la 112 pentru o programare la evaluare medicală, ceea ce am și făcut”, a povestit fiica bărbatului pentru observatorulph.ro.

Familia, contact direct, se află în izolare, 14 zile, la domiciliu

„A doua zi, văzând că starea lui se agravează, am sunat din nou la 112. A venit un alt echipaj de la ambulanță, care mi-au spus că nu sunt locuri în spitale și că trebuie tratat acasă, deși toți eram în izolare la domiciliu și nu puteam să-i luăm nicio rețetă”, a mai spus femeia.

Fiindcă starea bărbatului a devenit din ce în ce mai gravă, familia a încercat constant să găsească o soluție, din cauza faptului că în spitale nu mai erau locuri libere.

„Abia luni, după numeroase telefoane, mi s-a transmis că i s-a găsit un loc la secția TBC de la Obor, unde a fost internat până vinerea trecută, pe 6 noiembrie, când i-au spus să semneze că se externează pe propria răspundere”, a mai precizat fiica bărbatului de 59 de ani.

Simțindu-se rău, bărbatul a cerut să fie tratat la spital și să nu fie trimis acasă.

„Tatăl meu a refuzat categoric, pentru că se simțea rău și dorea să fie tratat la spital, iar duminică, 8 noiembrie, i-au mai făcut un test covid, rezultatul fiind ”nedetectabil”, a mai povestit femeia.

Bolnavul a fost anunțat că va fi transferat la un alt spital, însă ambulanța l-a lăsat să stea în parcare, însoțit de bagaje.

„Pe 9 noiembrie, i s-a spus că o să fie transferat la secția de Oncologie a Spitalululi Schuller, însă ambulanța l-a lăsat în fața blocului, ca pe un câine, în parcare”, a spus revoltată fiica bărbatului.

Bărbatul și-a sunat rudele să vină să îl ia

„Eu și soțul meu fiind în izolare, ca și contacți direcți ai lui, nu aveam voie să părăsim locuința, așa că s-a chinuit să ajungă în apartament. Mi se pare inuman să fii tratat în felul acesta, mai ales dacă ești atât de bolnav”, a mai spus fiica bărbatului.

Familia a solicitat și părerea reprezentanților Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Astfel, luni, 9 noiembrie, au fost raportate 396 de locuri ocupate, destinate îngrijirii pacienților Covid-19, dintre cele 428 de locuri disponibile, motiv pentru care au fost înainte cereri către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

„Se lucrează inclusiv noaptea pentru amenajarea spațiului de la Terapie Intensivă”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, notează observatorulph.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`