Prima pagină » Local » Caz șocant, la Iași! Un bărbat, ucis în bătaie de un prieten! Agresorul a sărit cu picioarele pe capul victimei, până l-a strivit: „Nu mă las până nu îl omor!”
Caz șocant, la Iași! Un bărbat, ucis în bătaie de un prieten! Agresorul a sărit cu picioarele pe capul victimei, până l-a strivit:

Caz șocant, la Iași! Un bărbat, ucis în bătaie de un prieten! Agresorul a sărit cu picioarele pe capul victimei, până l-a strivit: „Nu mă las până nu îl omor!”

27 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat că a ucis în bătaie un om al străzii. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Dumitru Untu la 10 ani de pușcărie, pentru omor. Anchetatorii au afirmat că ieșeanul a ucis un cunoscut, pe fondul consumului excesiv de alcool și al unui conflict spontan

Un caz șocant s-a petrecut recent în municipiul Iași! Un om al străzii a fost ucis în bătaie de un cunoscut. În urma incidentului, agresorul a fost pedepsit de către magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Dumitru Untu la 10 ani de pușcărie, pentru omor.

„Instanța admite acțiunea formulată de părțile civile R.S. și M.S. și îl obligă pe inculpatul Dumitru Untu să le plătească părților civile suma de 8.000 de lei, cu titlul de daune materiale. Constată că persoana vătămată R.C. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dumitru Untu, acuzat că a făcut moarte de om

Procesul ieșeanului Dumitru Untu (52 de ani) a început pe data de 27 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de omor.

„În dimineața zilei de 23 martie 2021, în intervalul orar 4:30 – 5:00, în timp ce se afla la baza podului rutier Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, i-a aplicat victimei, în vârstă de 63 de ani, numeroase lovituri cu obiecte contondente (picioare) la nivel cranian și toracic, producându-i leziuni grave (fracturi costale, plăgi pulmonare, comprimare toracică), leziuni ce au dus la decesul acesteia”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Pe 24 martie 2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de omor, după ce agenții din cadrul Secției III de Poliție au fost anunțați telefonic cu privire la faptul că, sub podul rutier Alexandru cel Bun, a fost găsit cadavrul unui bărbat. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că victima era o persoană fără adăpost, care își asigura veniturile apelând la mila trecătorilor în zona Gării Iași și care își găsise adăpost, pe timp de noapte, într-o zonă de lângă podul rutier Alexandru cel Bun, unde sunt amplasate două conducte ale Regiei de Termoficare, care degajă căldură, într-un spațiu de teren de circa 2 m, aflat între cele două conducte și baza de beton a podului.

Ieșeanul, în timp ce sărea cu picioarele pe capul victimei: „Nu mă las până nu îl omor!”

Autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un apel la 112. Oamenii legii au demarat ancheta și, astfel, au ajuns la Dumitru Untu. La audieri, acesta a recunoscut comiterea faptelor și a declarat că le regretă. Acesta, care făcea parte din același grup de persoane fără adăpost, a susținut că a consumat băuturi alcoolice și că, la un moment dat, ar fi fost înjurat de victimă, fapt ce l-ar fi scos din minți. Atât agresorul, cât și victima își câștigau traiul cerșind în zona Gării Iași.

Din verificările efectuate a rezultat că Untu era în evidența organizațiilor care le oferă susținere oamenilor străzii și că era cunoscut de cei din anturaj ca fiind recalcitrant și violent, consumator de alcool. De altfel, acestuia nu i s-a mai permis accesul în cadrul Băii Publice Iași, unde obișnuiesc să doarmă persoanele fără adăpost, întrucât era o persoană recalcitrantă și cleptomană. De asemenea, ieșeanul a fost surprins în timpul agresiunii și de martori, care l-au întrebat de ce îl lovește pe bărbat. Acesta ar fi replicat: „Pentru că moșneagul este comunist! Nu mă las până nu îl omor!” Medicii legiști au constatat că victima a avut o moarte violentă, care s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecință a fracturilor costale, hemotoraxului, plăgilor și contuziilor pulmonare produse în cadrul unui politraumatism, cu traumatism cranio-facial, toracic și pelvin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *