Prima pagină » Local » Caz șocant, la Iași! Elevă, violată cu sălbăticie de un individ. Agresorul a fost obligat să-i plătească victimei despăgubiri de 8.000 de lei (Exclusiv)
Caz șocant, la Iași! Elevă, violată cu sălbăticie de un individ. Agresorul a fost obligat să-i plătească victimei despăgubiri de 8.000 de lei (Exclusiv)

Caz șocant, la Iași! Elevă, violată cu sălbăticie de un individ. Agresorul a fost obligat să-i plătească victimei despăgubiri de 8.000 de lei (Exclusiv)

20 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ din județul Iași a fost pedepsit definitiv de judecători, după ce a fost acuzat că a batjocorit o elevă. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat pe Vasile Cătălin Dilă la 5 ani și 9 luni de temniță, pentru viol. Mai mult, individul a fost obligat să îi plătească victimei daune morale în valoare de 8.000 de lei

O elevă din județul Iași a fost siluită cu sălbăticie de un individ. În urma incidentului, agresorul a fost trimis la închisoare de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Vasile Cătălin Dilă.

Amintim că, inițial, Judecătoria Hârlău a dispus condamnarea lui Vasile Cătălin Dilă la 5 ani și 9 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată, în dauna persoanei vătămate minore A.S.

„Îi interzice inculpatului de a comunica cu victima ori de a se apropia de aceasta la mai puțin de 20 de metri și de a se apropia de locuința sau de școala în care învață persoana vătămată, la mai puțin de 20 de metri – toate acestea, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Vasile Cătălin Dilă, obligat să-i plătească victimei daune morale

În plus, Vasile Cătălin Dilă a fost obligat și la plata unor despăgubiri către eleva batjocorită.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă A.S., prin reprezentant legal, V.S. Îl obligă pe inculpatul Vasile Cătălin Dilă la plata către partea civilă a sumei de 8.000 de lei, reprezentând daune morale. Îl obligă pe inculpat să plătească statului suma de 3.954 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, au încheiat magistrații.

Victima li s-a plâns anchetatorilor că a fost abuzată sexual

Procesul lui Vasile Cătălin Dilă a început pe 2 mai 2019. La acea dată, procurorii au dispus trimiterea acestuia în judecată, sub acuzația de viol. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de doi ani, individul ar fi abuzat sexual o elevă, A.S. În urma incidentului, minora a mers și a povestit prin ce chinuri a fost obligată să treacă. Imediat, rudele au mers la Poliție, unde au depus o plângere penală pe numele agresorului. Victima a fost dusă de rude la un control medical, pentru a se stabili dacă eleva a fost sau nu abuzată sexual.

Pe de altă parte, polițiștii ieșeni au demarat o anchetă și, astfel, au ajuns la Vasile Cătălin Dilă. Acesta a fost ridicat și dus la audieri. Ulterior, procurorii ieșeni au dispus trimiterea acestuia în fața instanței de judecată, pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată. Din păcate, în ultimii ani, astfel de situații au fost destul de des întâlnite în județul Iași. Astfel, zeci de ieșeni au fost audiați, cercetați, reținuți, arestați preventiv, trimiși în judecată sau chiar condamnați pentru comiterea unor infracțiuni similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *