Prima pagină » National » Caz revoltător la Gura Humorului! Un bărbat a forţat prin metode inumane un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt

Caz revoltător la Gura Humorului! Un bărbat a forţat prin metode inumane un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt

12 aug. 2022, 14:17,
în National

Un bărbat din Gura Humorului a forţat un copil să recunoască un presupus furt. Individul a fost acuzat de lovire, şantaj şi lipsire de libertate, după ce s-a folosit de metode inumane de a face un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin, a fost arestat preventiv. Anunţul a fost făcut joi, 11 august, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Sursa menţionată a declarat că procurori ai unităţii de parchet au dispus, miercuri, 10 august, măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şantaj şi lipsire de libertate.

uniforma a Politiei Romane

Bărbatul a dus băiatul împotriva voinţei sale într-o anexă a societăţii comerciale, unde l-a privat de libertate o perioadă de aproximativ 4 ore

Un bărbat din Gura Humorului a forţat un copil să recunoască un presupus furt

Un presupus furt a fost subiectul anchetei ce a stabilit ca în data de 25 februarie 2021, între orele 15.30 – 19.30, un bărbat a luat cu forţa un copil de 11 ani în timp ce aceasta se afla în apropierea sediului societăţii comerciale pe care o administrează situat în oraşul Gura Humorului.

Bărbatul a dus băiatul împotriva voinţei sale într-o anexă a societăţii comerciale, unde l-a privat de libertate o perioadă de aproximativ 4 ore, timp în care l-a supus la tratamente degradante. Mai precis, l-a ţinut în frig dezbrăcat, întins pe pardoseală şi l-a udat cu apă.

Totodată, a continuat sa îl bată pe copil cu pumnii şi picioarele peste faţă şi corp, l-a lovit cu o coadă de lopată peste mâini şi l-a lovit cu capul de o uşă, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, l-a obligat, prin ameninţări şi acte de violenţă, pe copil, să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de furt, presupus a fi fost comis cu o zi înainte, context în care l-a înregistrat audio-video cu telefonul mobil personal.

Bărbatul a fost prezentat, joi, 11 august, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

barbat incatusat

Prin ameninţări şi acte de violenţă, pe copil, să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de furt

Un copil din Iași a ajuns la spital, după ce a fost lovit

Într-un context similar, aducem aminte de un alt caz ilustrat de poliţiştii din Iaşi, produs la începutul lunii septembrie a anului 2021, când un copil de 8 ani şi bunica acestuia au fost bătuţi. Scenele de violență s-au petrecut în zona Cantemir, din municipiul Iași.

Bpiețelul a fost preluat de o ambulanță și dus la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului „Sfânta Maria”, din Iași.

„Copilul în vârstă de 8 ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii duminică după-amiază, după o agresiune fizică. Acesta prezenta mai multe contuzii minore, iar după investigații a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru alte investigații mai amănunțite la cap. Nu a necesitat internare. Din nefericire, în aceeași zi ne-am confruntat cu o situație asemănătoare. Un alt copil în vârstă de 11 ani a ajuns la noi în urma unei agresiuni fizice. Acesta a fost bătut de mama unui alt copil. Niciunul nu a fost lovit grav”, a declarat la acel moment Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

De altfel, la începutul acestui an, și bărbatul din Iași care și-a bătut fiul cu dizabilități a fost reținut.

Cu toate acestea, amintim că la Gura Humorului a fost reținut un bărbat pentru că a forţat prin metode inumane un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *