Caz revoltător într-o comună din județul Suceava! Locuitorii din comuna Forăști, rămân fără apă până pe 3 ianuarie

Caz revoltător într-o comună din județul Suceava! Locuitorii din comuna Forăști, rămân fără apă până pe 3 ianuarie

30 dec. 2023, 18:21,
BZI.ro, în National

Situație de necrezut într-o comună suceveană. Locuitorii din comună Forăști vor rămâne fără furnizarea apei potabile în prag de Revelion.

În urmă cu puțin timp, primăria comunei Forăști a făcut o postare prin care anunță cetățenii că vor rămâne fără apă potabilă timp de 4 zile. Din cauza unein avarii la stația de captare a apei, respectiv defectarea unei pompe mai multe zone din comună vor rămâne fără furnizarea apei potabile.

Cu atât mai mult, reprezentații primăriei Forăști, își cer scuze față de locuitorii comunei pentru situația actuală și precizează că au fost făcute demersuri către o firmă specializată pentru a remedia problema.

„Din cauza unei avarii la stația de captare a apei respectiv defectarea unei pompe, vor fi zone unde nu va fi apă în rețeaua de alimentare. Ne cerem scuze pentru situația aceasta cu mențiunea că au fost făcute demersuri către o firmă specializată care va interveni pe data de 3 ianuarie (angajații fiind liberi până atunci). Mulțumim pentru înţelegere!”, au transmis reprezentanții Primăriei Forăști.

Problema furnizării apei potabile în comuna suceveană, urmează a fi remediată pe data de 3 ianuarie când angajații firmei de specialitate își vor relua activitatea.

Reacțiile acide ale cetățenilor, nu au întârziat să apară la aflarea veștii. Revolta oamenilor a venit și din cauzafaptului că au fost anunţaţi printr-o simplă postare pe pagina de facebook a primăriei.

„Bravo!”

„Toată vara nu fost, a trecut anul şi apa tot nu este. Sau muncitorii aceștia specializați lucrează doar pe 3 ianuarie???? Este incredibil…”

„Felicitări primăriei, pentru această reuşită din acest an!”

„Nu e posibil să lăsați oamenii atâta vreme fără apă potabilă! Trebuie să existe o echipă de intervenții pentru situații de urgență sau nu vă mai interesează, fiindcă sunteți deja liberi! Sunt cinci zile la mijloc! Oamenii au băi în case, nu wc în fundul curții! Nu mai spunem că sunt și sărbători! Poate vă pregătesc urătorii niște urări corespunzătoare!”

„Asta este cea mai cea realizare de final de an… ca la noi la nimeni… avariile nu au sărbători, doar cei care sunt angajați să le remedieze… de-a râsul-plânsul… rușine, rușine, rușine… credeam că se irigă din nou…”

„Numai în comuna Forăști se poate întâmpla așa ceva.. Dacă tot anul nu am avut apă îl încheiem tot fără apă…
Când veniți după bani tot liberi o să fim și noi… Rușine să vă fie!
Nu mai spun că dacă ne plângem că cetățean al comunei că nu avem apă ne mai și blocați și ștergeți pe Facebook..”

„Mulțumim comunei Forăşti pt realizare problema e de 2, 3 ani.. Vrem nu vrem am ales în fruntea comunei un (jeg) omenesc care continua să profite de respectul și bunătatea cetățenilor acestei comune.. La mulți ani Români La mulți ani (JEG) al comunei Forăşti”

„Întreb şi eu ca un locuitor al unui sat din Comuna Forăşti, plătitor de impozit, apa… doamne fereşte de un foc, ce ne 😳facem domnilor ca apa în fântâni nu mai avem de ani de zile? 🤔🤕”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de locuitori la postarea de pe pagina Primăriei Comunei Forăști.

Se pare că problema sistării apei potabilăe nu este de azi, de ieri. Este o problemă deja care persistă de ceva vreme.

Reamintim că, comuna Forăști a rămas fără apă potabilă timp de mai multe zile și în vara anului 2023, când temperaturile din termometre depășeau 30 de grade.

Irigațiile intense i-au lăsat pe locuitorii comunei Forăști fără apă

Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a analizat situația apărută în comună Forăști, acolo unde alimentarea cu apă a gospodăriilor a fost afectată de intensificarea irigațiilor.

În urma analizei efectuate, a rezultat că o parte dintre consumatorii racordați la rețea nu au asigurată administrarea în permanență a apei, existând și situații în care parametrii funcționali de debit și de presiune au valori foarte reduse.

Participanții la ședință au stabilit măsurile ce vor fi luate și anume decolmatarea celor 3 puțuri de captare a apei în vederea asigurării unor debite mărite și suplimentarea echipamentelor de pompare a apei către rezervoarele de stocare.

Primarul de Forăști, Brăduț Avrămia a precizat că intenționează realizarea unui nou puț de captare a apei de mare adâncime, care să suplimenteze debitele de apă existente.

Comentarii
  • Numele lui adevarat nu este avramia bradut ci, este „‘ primarul balastierelor”” a dat aprobari impreuna cu nesimtitii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor SUCEAVA si Administratia Bazinala de Apa SIRET – BACAU, sa se exploateze agregate minerale in zonele de protectie de restrictie si a zonelor de protectie hidrogeologica a sursei de apa a comunei FORASTI, dar si a zonelor de protectie a podului de la DRAGUSENI peste raul MOLDOVA, incalcand Legea Apelor nr. 107/1996 si H.G.930/2005! Cum sa fie apa , cand in 2023 a fost dezastru in comuna si Prefectul de SUCEAVA dar si comandantul de la ISU, care se cere la pensie ca este obosit, nu au carat apa cetaenilor comunei FORASATI !! Acasa copii, sunteti incompatibili cu functiile in cauza !!

  • Sursa de apa initiala are 3 puturi de mica adancime , dar in anul 2020 inconstientul de „” primar al balastierelor”” a dispus forarea unui put de circa 70 m. in apropierea celor 3 initiale, fra nici un act de reglementare de gospodarire a apelor si de mediu, fapt ce4 intra sub incidenta legii p[enale ! Este un dosar penal deschis la I.P.J. SUCEAVA – S.I.C.E. , dar taraganeaza ! Cu taote acestye grave incalcari nesintitii de la SGA SUCEAVA si Administratia Bazinala de Apa SIRET si-au permis sa incalce Legea Apelor 107/1996 si a emis Autorizatia de gospodarire a apelor , pentru Folosinta de apa a comunei FORASTI, cu un DODAR PENAL in lucru !! Ba sinteti nebuni !! DNA Suceava trezirea !!!

  • Nu înțeleg ce nu va convine ? Când au fost alegerile locale ați votat un individ care nu da doi bani pe oamenii din comuna . Omul are atâtea mandate de primar ca nici el nu le mai știe numarul. Știe cineva câte proiecte pe fonduri europene a accesat comuna Forasti în mandatele acestui primar? La următoarele alegeri votați pe cineva mai tânăr cu scola făcută la stat nu la privat un om cu bun simț și respect pentru cetățenii comunei cineva care vrea sa modernizeze comuna nu sa o tina captiva în comunism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *