Prima pagină » Actualitate » CAZ INFIORATOR! Un ginecolog arogant, acuzat ca i-a ucis copilul unei gravide! Un celebru profesor de la UMF Iasi a intervenit decisiv înainte de a muri!

CAZ INFIORATOR! Un ginecolog arogant, acuzat ca i-a ucis copilul unei gravide! Un celebru profesor de la UMF Iasi a intervenit decisiv înainte de a muri!

27 nov. 2017, 21:47,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:631566;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O femeie din Iasi aduce acuzatii extrem de grave medicului obstetrician care s-a ocupat de ea pe perioada sarcinii @ Îl acuza în mod direct ca i-a ucis fatul ca urmare a unor manevre medicale gresite @ Cu o aroganta iesita din comun, medicul nici nu a mai vrut sa stea de vorba cu pacienta, dupa ce aceasta a fost determinata sa faca avort spontan @ Instantele de judecata au fost nevoite sa-i respinga cererea gravidei, pentru ca un profesor de la UMF Iasi a formulat o opinie medicala extrem de favorabila doctorului implicat @ Aceasta opinie a mers din mâna în mâna la toti cei implicati în poveste, fara ca nimeni sa o poata combate

Ani de zile a fost în razboi cu propriul ginecolog. O femeie din Iasi a pierdut definitiv orice sansa de a-si razbuna moartea fatului pe care îl purta în pântece. Instanta de judecata a respins actiunea formulata de Elena Perju, de 42 ani, împotriva Comisiei de Monitorizare a Competentei Profesionale pentru Cazurile de Malpraxis din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi (DSP).

Aceasta comisie a sustinut într-un raport finalizat în anul 2014 ca medicul obstetrician Radu Pintilie, de la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi nu a gresit cu nimic. În proces a intervenit si acest medic pentru a-si apara pielea. Era în joc nu doar onoarea sa profesionala, ci si o importanta suma de bani pe care femeia ar fi putut sa o primeasca cu titlul de despagubiri.

Îngerul salvator al doctorului Radu Pintilie este un profesor cunoscut de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", mai exact Constantin Fatu. Numai ca cei doi se cunosc destul de bine si opinia oferita de acest profesor poate fi pusa într-o lumina a subiectivismului.

Poate o opinie extrem de subiectiva

Acest fapt vine si în contextul în care fiul lui Constantin Fatu a fost coleg de serviciu cu Radu Pintilie, doctorul cercetat pentru malpraxis în acest caz. Opinia lui Constantin Fatu a fost preluata în toate rapoartele si expertizele medicale ca si cum tot ceea ce a scris el acolo nu mai poate fi contestat de nimeni pe lumea asta. Evident ca si în decizia instantei este preluata aceasta opinie a controversatului profesor de la UMF Iasi.

În astfel de cazuri, oamenii care reclama o culpa medicala lupta cu morile de vânt, pentru ca doctorii se apara între ei si este greu sa fie emise expertize sau opinii împotriva propriilor colegi. Având în vedere ca este un domeniu extrem de ermetic, în care procedurile medicale si termenii folositi sunt doar pentru cunoscatori si specialisti, nici instantele de judecata nu pot merge prea mult pe acest tarâm extrem de nisipos. Astfel, cazurile în care procurorii sau judecatorii pot constata existenta unei culpe medicale sunt extrem de rare în Iasi.

Gravida: ”Din culpa medicului Pintilie am pierdut sarcina”

Elena Perju sustine ca a fost supusa unui tratament medical pentru a avorta spontan. Acesta a spus în plângerile adresate instantei de judecata si comisiei din cadrul DSP ca nu i-a fost cerut acordul, ca nu a semnat niciun consimtamânt înainte de a fi pusa în situatia de a avorta. Aceasta a mers la spital pentru o alta problema de sanatate, fara sa creada ca s-ar putea întoarce acasa fara copil.

Pe 14 decembrie 2012 femeia, gravida în 14 saptamâni, a fost programata de catre medicul Radu Pintilie pentru o interventie chirurgicala de cerclaj de col uterin (colul este cusut închis pe perioada sarcinii la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi). Îl cunoastea pe medic si avea încredere în acesta.

"Eram pacienta acestui medic de mai bine de sase ani, sarcina si nasterea primului copil fiind monitorizate de catre acelasi medic. Doctorul Pintilie cunostea foarte bine situatia mea din punct de vedere medical. În urma procedurii de cerclaj de col uterin, din culpa medicului Pintilie am pierdut sarcina, el distrugând cu barbarie peretii învelisului protector al fatului. A doua zi, pe 15 decembrie 2012, se observa la examenul local, în vagin, lichid amniotic. Din ziua de 15 decembrie si pâna pe 19 decembrie am fost supusa unui tratament medicamentos pentru a avorta spontan si am fost supusa unui chiuretaj uterin evacuator si hemostatic. În biletul de iesire din spital scrie ca sunt externata cu stare generala buna, afebrila, sângerare redusa, dar în realitate situatia era contrara celor aratate. Sustin cu tarie ca nu am acuzat dureri hipogastrice asa cum se arata tendentios în biletul de iesire din spital, fiind internata pentru operatia de cerclaj de col uterin", a declarat Elena Perju la momentul în care a decis sa înceapa razboiul împotriva medicului.

Dupa ce femeia a plecat acasa fara copil, a încercat sa ia legatura cu doctorul Pintilie, însa acesta a fost extrem de arogant. "Am luat legatura cu domnul doctor pentru a-i arata situatia dramatica în care ma aflu, dar acesta, cu aroganta, a refuzat orice explicatie. Singura data când am reusit un contact cu acesta ne-a expediat deranjat si ne-a pus la dispozitie o adresa de mail a unei presupuse avocate, afirmând cu aceeasi atitudine aroganta ca este de notorietate în urbe, ca el nu trebuie deranjat între orele 14:00-17:00", a declarat Elena Perju.

Pâna la efectuarea actului medical defectuos, sarcina în termen de 14 saptamâni a decurs normal, fara probleme. Ulterior, femeia a fost nevoita sa ia medicamente pentru ca si-a pierdut echilibrul psihic.

Ce spun judecatorii

Motivarea instantei prin care i-a fost respinsa cererea femeii are la baza opinia lui Constantin Fatu, decedat între timp, în noiembrie 2016. ”Retine instanta din referatul de specialitate întocmit de d-l expert Acad. prof. univ. Fatu ca examenul clinic de la internare a confirmat oportunitatea manoperei de efectuat în regim de urgenta, ca explorarile biologice preoperatorii, ce au presupus investigarea bacteriologica a zonei vaginale, sunt în limite normale, iar tehnica aplicarii a doua fire supraetajate care sa realizeze contentia colului a fost corecta, cu mentiunea ca, ulterior interventiei s-au constatat pierderi de lichid amniotic prin vagin si s-a justificat tratamentul de protectie cu antibiotice instituit în urma repetarii investigatiilor bacteriologice”, se arata în motivarea instantei.

”De asemenea, se arata în referat ca, tinând seama de aspectul clinic si ecografic la 48 ore ce indica un debut de corio-amniotita, a fost decisa în mod corect terminarea sarcinii prin declansarea avortului, cu precizarea ca modificarile bacteriologice la nivelul secretiei cervicale alaturi de antecendentele obstetricale încarcate ale pacientei puteau sa duca în final la o rupere spontana de membrane si prin reactivarea unei infectii intravaginale mai vechi”, completeaza instanta.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`