Prima pagină » National » Caz incredibil la Vaslui! Un cadru medical cu COVID-19 a fugit din spital să se roage la biserică
Caz incredibil la Vaslui! Un cadru medical cu COVID-19 a fugit din spital să se roage la biserică

Caz incredibil la Vaslui! Un cadru medical cu COVID-19 a fugit din spital să se roage la biserică

25 aug. 2020, 16:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Caz incredibil la Vaslui! Un cadru medical, infectat cu COVID-19, ce era internat în spital de zece zile, a fugit la biserică pentru a se ruga.

Infirmiera infectată cu coronavirus, în vârstă de 48 de ani, lucrează la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui și fusese internată în urmă cu zece zile la Spitalul din Bârlad. Aceasta era diagnosticată cu o formă ușoară a bolii.

Caz incredibil la Vaslui: S-a dus să se roage la biserică!

Duminică, infirmiera s-a decis să meargă la biserica din curtea spitalului să se roage. Până au ajuns cadrele medicale la ea, aceasta sărutase deja icoanele.

„Nu se face aşa ceva, oricât de credincios eşti! Infecţia se răspândeşte foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienţii, dar aceştia trebuie să fie conştineţi că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecaţi! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiţi să anunţăm şi poliţia”, a spus Daniela Borş, managerul spitalului din Bârlad.

S-a ales cu dosar penal

Pentru fuga sa din spital, infirimiera credincoasă, infectată cu COVID-19, s-a ales cu dosarul penal pentru fuga din spital.

„Am fost sesizaţi prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că, o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Măsura carantinării, contestaă în instanță

Doi bărbați au decis recent să acționeze în judecată Direcția de Sănătate Publică Iași. Cei doi reclamanți le-au cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze deciziile prin care au fost obligați să stea în carantină.

Astfel, pe 21 august 2020, Veaceslav D. a depus la instanță o cerere de contestare a măsurii de carantină. Mai exact, bărbatul a contestat în contencios administrativ și fiscal o decizie luată în privința lui de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași pe baza articolului 8, din Legea 136/2020. Numai că solicitarea acestuia a fost respinsă atât de magistrații primei instanțe, cât și de cei de la cea de-a doua instanță.

„Instanța respinge apelul declarat de apelantul Veaceslav D. împotriva sentinței civile de pe 20 august 2020 pronunțată de Judecătoria Iași, pe care o păstrează. Definitivă”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Un alt tânăr a contestat în instanțele ieșene măsura carantinării

Pe lângă Veaceslav D., un alt tânăr, Ionuț S., a contestat măsura carantinării. Acesta a depus solicitarea la Judecătoria Iași pe 19 august 2020. Acum, urmează ca magistrații să ia o decizie în al doilea dosar de acest gen. La rândul său, Ionuț S. a contestat în instanță decizia prin care Direcția de Sănătate Publică Iași i-a impus să stea în carantină. Reclamantul a atacat, la rândul său, hotărârea luată în privința sa în baza articolului 8 din Legea 136/2020.

Amintim că, odată cu apariția pandemiei de COVID-19, autoritățile din România au emis mai multe acte normative. Astfel, autoritățile au fost nevoite să modifice legislația existentă, pentru a putea diminua efectele pandemiei existente la nivel mondial. În acest mod a apărut și Legea nr. 136 din 18 iulie 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024