Prima pagină » National » Caz incredibil la Neamț! Un polițist, lovit cu capul în gură de un șofer beat, după o șicanare în trafic cu o femeie
Caz incredibil la Neamț! Un polițist, lovit cu capul în gură de un șofer beat, după o șicanare în trafic cu o femeie

Caz incredibil la Neamț! Un polițist, lovit cu capul în gură de un șofer beat, după o șicanare în trafic cu o femeie

26 iun. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în National

Caz incredibil la Neamț! Un tânăr de 23 de ani, din Pîngăraţi, l-a lovit pe un polițist, iar după ce a fost imobilizat a început să-i înjure și să-i amenințe pe oamenii legii. Bărbatul recalcitrant a fost arestat.

Se pare că Flavius Teofil Gribincea era beat și a fost luat în vizor de către polițiști după ce a provocat o altercație în trafic. Polițiștii au intervenit, l-au testat cu aparatul etilotest, iar în acel moment a început să devină violent, lovindu-l pe unul dintre ofițeri chiar în zona feței.

În urma testului s-a dovedit că bărbatul avea 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul violent nu s-a potolit nici când a ajuns la secție pentru audieri, a continuat să-i amenințe pe oamenii legii. El a fost arestat pentru 24 de ore, iar apoi a fost dus în fața magistraților de la Judecătoria Bicaz cu propunere de arestare preventivă.

Caz incredibil la Neamț: Gestul șoferului îl va ține o lună după gratii

Tânărul a fost privat de libertate pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, refuz și prelevare monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Hotărârea nu e încă definitivă și poate fi atacată la Tribunalul Neamț.

Scandalul a fost semnalat Poliției de către o femeie de 52 de ani, din Iași, care a spus că a avut o altercație în trafic cu un alt șofer. Polițiștii au ajuns la fața locului și l-a identificat pe tânărul scandalagiu, de 23 de ani.

„Întrucît emana halenă alcoolică, unul dintre poliţişti a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, moment în care tînărul l-ar fi lovit cu capul în zona feţei. În acel moment, poliţiştii l- au imobilizat şi condus la sediul poliţiei. Pe timpul deplasarii, tînărul ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă unuia dintre poliţişti“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ.

Polițist, înjunghiat în misiune

Un incident a avut loc pe 10 iunie în localitatea suceveană Gura Humorului. Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, un echipaj de poliţie a fost solicitat pentru că un bărbat de 48 de ani, cunoscut cu probleme psihice era agresiv. Acesta se închisese în baia locuinţei, iar părinţilor le-a fost frică să nu se sinucidă.

„Poliţiştii au fost conduşi de proprietarul locuinţei în interior, după somaţiile verbale,  un poliţist în vârstă de 40 de ani procedând la forţarea uşii de acces în baia locuinţei. În acel moment  bărbatul de 48 de ani l-a lovit pe politist cu un obiect ascuţit în zona subbraţului   stâng, provocându-i o plaga înjunghiată. Precizăm faptul ca poliţistul purta maieul antiinjunghiere astfel încât leziunea nu a vizat o zona vitală.”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Agresorul a fost dus la audieri şi este cercetat pentru ultraj, iar poliţistul la spital. Bogdan Banică, preşedinte executiv  al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor DECUS a reamintit de cazul poliţistului ucis în gara din Suceava, făcând referire la vestele pe care poliţiştii ar trebui să le poarte în misiune.

„Vesta antiînjunghiere pe care o purta colegul nostru a fost de un real folos, aceasta salvându-i viaţa.  Întrebarea noastră este cât timp trebuie să mai treacă până cand absolut toţi politiştii operativi să aibă în dotare o asemenea vestă? Şi nu distribuite în bătaie de joc, ci ajustate pe mărimea fiecăruia şi nu să fie predate de la o tură la alta fără respectarea minimelor norme de igienă… Sorin Vezeteu  ( n.r. poliţistul ucid în gara Burdujeni ) astăzi a salvat o viaţă. Datorită jertfei sale supreme astăzi unii poliţişti, puţini ce-i drept, sunt mai protejaţi.”, a declarat Bogdan Bănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *