Prima pagină » National » Caz incredibil în România! Au răpit un bărbat cu handicap pentru a-l obliga să cerşească
Caz incredibil în România! Au răpit un bărbat cu handicap pentru a-l obliga să cerşească

Caz incredibil în România! Au răpit un bărbat cu handicap pentru a-l obliga să cerşească

29 aug. 2024, 17:41,
în National

Trei bărbați au fost reținuți pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce au răpit un bărbat cu handicap din fața unui supermarket din Timișoara și l-au dus la Cluj pentru a-l forța să cerșească. Dacă nu aducea suficienți bani, acesta era bătut. Răpirea a avut loc cu două zile în urmă.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Timiș, pe 27 august 2024, în jurul orei 15:04, polițiștii din Timișoara au fost alertați că în parcarea unui magazin de pe Calea Torontalului, trei persoane aflate într-un autovehicul au forțat un bărbat de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și alte probleme de sănătate, să urce în mașină și au plecat într-o direcție necunoscută.

Răpitorii, capturați după două zile

După ce au fost sesizați, polițiștii au deschis o anchetă pentru lipsire de libertate în mod ilegal. În urma investigațiilor, aceștia au identificat suspecții: trei bărbați din Cluj, cu vârste de 24, 33 și 44 de ani. Din probele adunate, s-a stabilit că bărbatul de 40 de ani a fost răpit și dus la Cluj-Napoca pentru a fi exploatat prin cerșetorie.

Sumele de bani obținute de victimă erau preluate de cei trei bărbați, iar în zilele în care victima nu reușea să obțină suficienți bani, era supusă violenței fizice, un comportament care se pare că a durat mai mulți ani.

Având în vedere aceste fapte, polițiștii vor extinde urmărirea penală pentru infracțiunea de exploatare a cerșetoriei prin constrângerea unei persoane cu dizabilități fizice.

Pe 28 august 2024, cei trei bărbați au fost localizați în Cluj-Napoca. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Cluj au colaborat cu colegii lor din Timișoara pentru a pune în aplicare mandatele de aducere. Suspecții au fost depistați și conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara, unde au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

În cursul zilei următoare, aceștia vor fi prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *