Prima pagină » Actualitate » Caz impresionant la Bucureşti. O mamă care cântărea 27 kg a născut un bebeluş de 2 kg
Caz impresionant la Bucureşti. O mamă care cântărea 27 kg a născut un bebeluş de 2 kg

Caz impresionant la Bucureşti. O mamă care cântărea 27 kg a născut un bebeluş de 2 kg

19 aug. 2021, 09:56,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

O femeie, în vârstă de 24 de ani, care cântărea doar 27 de kilograme și are o înălțime de 1,2 metri a reușit, printr-o minune, zilele trecute, să nască o fetiță. Aceasta a fist asistată de medicii din cadrul Spitalului Universitar din București, care au fost uimiţi de-a dreptul.

Tânăra suferea de un sindrom genetic necunoscut, cu o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale, cu cifoza și scolioză, dar şi cu multe alte probleme medicale grave, a reușit performanța să aducă pe lume o fetiță de 1,890 kg.

Minune medicală la Bucureşti. O femeie de 27 de kilograme a devenit mamă

Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar din Capitală, nașterea în asemenea condiții este o adevărată minune medicală. Aşadar, explică ei, un organism infantil, cel al mamei, și cu numeroase probleme severe a reușit să ducă până aproape de termen o sarcină extrem de prețioasă.

Problemele medicale ale mamei fac că supraviețuirea ei în condițiile nașterii să fie un succes medical, pentru doctori fiind foarte rare astfel de cazuri. În acest moment, mama și nou-născutul sunt internate în maternitatea de la Universitar, sub atenta monitorizare a medicilor ginecologi și neonatologi.

Cu toate acestea, pericolul nu a trecut încă pentru fetița nou-născută, micuța urmând să fie supusă unor teste medicale extrem de importante.

”Cu un organism plăpând, această mămică a reușit să supraviețuiască în condițiile în care funcția respiratorie era extrem de afectată din cauza modificărilor posturale severe ale coloanei vertebrale. O mână de om de 27 de kg a reușit să ducă o sarcină până la 32 de săptămâni, punându-și propria viață în pericol, dar ambiția ei și dorința de a-și salva copilul sunt de admirat și ne-a impresionat pe toți”, ne-a spus Prof. Univ. Dr. Monica Cirstoiu, medicul care a preluat-o pe Ramona de când era însărcinată în 22 de săptămâni.

Cum a reușit femeia de 27 de kilograme să nască

Ramona, când a aflat că este însărcinată și-a monitorizat atent sarcina, conștientă fiind că își pune viața în pericol, dar și că exista un mare risc și în privința fătului.

În prima instanţă a mers la Spitalul Județean Pitești, în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie, dar de acolo a fost trimisă la Spitalul Universitar din București pentru a putea beneficia de aparatura din cadrul maternității de acolo, iar în Capitală a fost imediat internată, sarcina fiind atent monitorizată.

Întoarsă acasă, la Pitești, pe data de 5 august, Ramona a simțit că este timpul și, adusă de urgență cu Salvarea, la Universitar, a reușit să nască printr-o adevărată minune la 32 de săptămâni.

Tânără de 27 de kilograme a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie severă, cu mască de oxigen, în pretravaliu și, în aceste condiții, prin hipo-oxigenare, starea copilului se degrada având și o frecvență cardiacă prea mare.

Ținând cont de gravitatea cazului, pacienta a fost preluată imediat de către medicii de la camera de gardă și, în 30 de minute, toate investigațiile și echilibrarea maternală au fost realizate, iar nou-născutul a fost adus pe lume.

”Nou-născutul a necesitat reanimare la naștere, susținere respiratorie în terapie intensivă, având organele imature”, ne-a spus dr. Adriana Dan, șef Secție Neonatologie a SUUB, potrivit fanatik.ro.

Potrivit estimărilor, natalitatea va crește în România. Numărul copiilor nou-născuți ar putea trece în acest an de 200.000, cu un vârf de nașteri în perioada iulie-august 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`