Prima pagină » Actualitate » Caz halucinant la Clinica de Hematologie din Iași! Un bărbat a fost salvat de la moarte după ce medicii din alt spital l-au trimis cu un diagnostic greșit
Caz halucinant la Clinica de Hematologie din Iași! Un bărbat a fost salvat de la moarte după ce medicii din alt spital l-au trimis cu un diagnostic greșit

Caz halucinant la Clinica de Hematologie din Iași! Un bărbat a fost salvat de la moarte după ce medicii din alt spital l-au trimis cu un diagnostic greșit

25 dec. 2019, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Medicii ieșeni au luptat pentru viața unui bărbat pentru care într-un alt spital nu mai exista nicio speranță. Bărbatul suferea de nouă boli pe care un alt spital din regiune nu le-a depistat. Disperată, familia l-a adus la Iași, pentru a-i mai oferi o șansă. Și a primit-o!

Un bărbat în vârstă de 82 de ani a creat isterie în Spitalul „Sf. Spiridon”, după ce a fost transferat de la Spitalul Județean Piatra Neamț într-o stare extrem de gravă. Acolo, medicii au comunicat familiei că bărbatul mai are doar câteva zile de trăit, însă aceștia au insistat să asculte și părerea altor medici, așa că l-au transferat la Iași. Ceea ce au descoperit medicii ieșeni este înfiorător. Bărbatul suferea de alte nouă boli pe care medicii din Piatra Neamț nu le-au descoperit. Din acest motiv, medicii din Iași au fost nevoiți să depună eforturi uriașe pentru a-l ține pe bătrân în viață.

Medicii din Piatra Neamț nu i-au mai dat șanse!

Zece zile de groază pentru medicii din Spitalul „Sf. Spiridon”. Un bărbat din Piatra Neamț a ajuns de urgență la Iași, după ce familia lui a primit vestea că acesta mai are doar câteva zile de trăit. Așa ar fi fost dacă medicii ieșeni nu ar fi descoperit care era problema reală a bătrânului.

„Pacientul era cunoscut cu importantă patologie cardio-vasculară, baypassuri cardiace antecedente, cardiopatie coronariană și cu hipertensiune arterială. S-a prezentat la Clinica de Hematologie cu antecedente metabolice, cu diabet zaharat de tip II dezechilibrat, dar și cu antecedente neoplazice, tumoră de vezică urinară, în urmă cu 11 ani. Aceasta a fost transferat de urgență de la Spitalul Județean Piatra Neamț, cu diagnosticul de anemie hemilitică autoimună, către Clinica de Hematologie a Spitalului «Sf. Spiridon», pentru reechilibrare hematologică”, spune dr. Oana Bădulescu, Șefa Clinicii de Hematologie.

A ajuns la spitalul din Iași în stare critică

La internarea în Clinica de Hematologie, medicii au efectuat toate cercetările medicale necesare pentru a depista starea de sănătate a bărbatului, care se agrava de la minut la minut. Acesta a ajuns la spital umflat, cu pielea extrem de palidă și respira foarte greu. În urma analizelor, medicii s-au îngrozit.

„La internarea în spital, pacientul prezenta stare generală influențată, paloare tegumentară, sindrom edematos generalizat, despnee de repaos și zgomote cardiace aritmice. În urma analizelor, a reieșit că bărbatul avea apă la plămâni, constipație cu absența scaunului de cinci zile înaintea internării în clinica noastră. Analizele de laborator au evidențiat sindromul anemic sever. Examenul biochimic a evidențiat valori extrem de crescute ale glicemiei până la 500 ml/dl. Totodată, acesta a fost depistat cu probleme hepatice modificate, sindrom de citoliză hepatică și colestaze importante”, adaugă medicul ieșean.

Din cauza tratamentului inadecvat a făcut hepatită

Problemele hepatice extrem de modificate cu care pacientul a venit de la spitalul din Piatra Neamț, după administrarea unei medicații prea puternice pentru vârsta și bolile lui, au condus medicii ieșeni asupra unui singur verdict. Bărbatului i se administrase un tratament nepotrivit, care, practic, i-a distrus ficatul. A fost ulterior diagnosticat cu hepatită toxică din cauza medicației primite în Piatra Neamț.

„După administrarea medicației imunosupresive, bărbatului i-au ieșit probele hepatice extrem de modificate. Am solicitat atunci consultul gastro-enterologic care a stabilit un nou diagnostic. Pacientul suferea, fără să știe, de hepatită toxică medicamentoasă post administrare a tratamentului imunosupresor. După două zile de la internare, starea pacientului s-a agravat, instalându-se despnee de repaus severă și i se accentua aritmia cardiacă. Din acest motiv, a fost trimis în urgență la consultul de medicină internă”, mai spune dr. Oana Bădulescu.

Două săptămâni cu o sondă urinară disfuncțională

Suferința bărbatului nu se termină aici, urmând ca medicii să-i mai găsească și alte diagnostice pe care bărbatul și familia lui nici nu le bănuiau. Din cauza faptului că acesta nu a fost examinat în totalitate în spitalul din Piatra Neamț, bărbatul ar fi putut să moară cu zile, fără a i se cunoaște măcar cauza adevărată.

„De asemenea, pe parcursul internării, pacientul s-a prezentat cu o sondă urinară, montată de două săptămâni în teritoriu fără verificarea funcționării acesteia. A fost trimis de urgență în serviciul de urologie pentru schimbarea acesteia, ca urmare a disfuncționalității ei. Pe perioada spitalizării s-a continuat tratamentul transfuzional cu masă eritrocitară, s-a administrat tratament specific pentru afecțiunile hematologice”, precizează șefa Clinicii de Hematologie.

A fost externat și a plecat fericit acasă

După zece zile de spitalizare, pacientul se externează și pleacă acasă pe picioarele lui. Medicii ieșeni au depus eforturi supraomenești pentru a ține în viață un bărbat pentru care nu mai exista speranță într-un spital din Piatra Neamț. Astăzi, bătrânul este bine și se bucură de nepoțeii lui.

„Ceea ce dorim să evidențiem este complexitatea cazurilor venite în urgență în cadrul clinicii noastre, la pacienți de vârstă medie și avansată cu comorbidități multiple și grave, incomplet evaluate. Aceste boli au factori de risc vital, pentru care se impune o colaborare multidisciplinară în urgență. Pentru acest caz, au colaborat medici din clinica de hematologie, de la transfuzii, gastroenterologie, medicină internă, cardiologie, imagistică, diabet și boli nutriționale, dar și urologie”, încheie dr. Oana Bădulescu.

„Tata a ajuns la spital pe picioare și a plecat la un pas de moarte”

Pacientul care ar fi putut să nu mai fi prins Crăciunul din cauza medicilor, care a stat cu o sondă nefuncțională timp de două săptămâni și care avea constipație în spital, se întoarce să mulțumească Iașului pentru ceea ce a primit. A primit o nouă viață. În spitalul în care a avut neșansa să ajungă inițial, medicii nu au ținut cont și de alte boli asociate de care bărbatul suferea. Starea lui se agrava vizibil și într-un mod accelerat, fiind nevoie de o investigație amănunțită de care a avut parte la Spitalul „Sf. Spiridon”. Așa cum spunea fiul bătrânului:

„Tata a ajuns la spital pe picioare și a plecat de la spital cu ambulanța, la un pas de moarte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *