Prima pagină » Local » Caz cutremurător la Iași! Doi indivizi au abuzat sexual doi băieței. Agresorii au scăpat de pușcărie pe motiv că sunt minori (Exclusiv)
Caz cutremurător la Iași! Doi indivizi au abuzat sexual doi băieței. Agresorii au scăpat de pușcărie pe motiv că sunt minori (Exclusiv)

Caz cutremurător la Iași! Doi indivizi au abuzat sexual doi băieței. Agresorii au scăpat de pușcărie pe motiv că sunt minori (Exclusiv)

09 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Doi minori din județul Iași au fost pedepsiți de judecători după ce au fost acuzați că au abuzat sexual alți doi băieței. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au dispus condamnarea lui Răzvan P. și a lui Mihai B. la măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni pentru viol și, respectiv, agresiune sexuală. Scandalul a ieșit la iveală în urmă cu mai bine de un an, când victimele li s-au plâns rudelor de grozăviile prin care au fost nevoite să treacă

Un caz care a zguduit o întreagă comunitate s-a petrecut la Iași! Doi indivizi au fost acuzați că au abuzat sexual doi băieței. Agresorii au scăpat de pușcărie pe motiv că sunt minori. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au dispus condamnarea lui Răzvan P. și a lui Mihai B. la măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni pentru viol și, respectiv, agresiune sexuală.

„Măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași. Instanța respinge ca inadmisibilă acțiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal de persoana vătămată C.D. Respinge ca tardivă acțiunea civilă exercitată în procesul penal de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, în numele persoanei vătămate G.B.”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Cei doi minori, acuzați de procurorii ieșeni că au abuzat alți doi băieți

De remarcat este faptul că sentința emisă recent de magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi minori, Răzvan P. și Mihai B. a început pe data de 15 octombrie 2020. Oamenii legii au precizat că cei doi agresori au intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de un an. Conform anchetatorilor, la data respectivă, doi băieței li s-au plâns rudelor că vecinii i-au obligat să treacă prin clipe de groază.
Ulterior, rudele victimelor au mers țintă la Poliție, unde au depus o plângere, arătând că cei doi minori au fost supuși unor abuzuri de natură sexuală. Agenții au declanșat cercetările, iar vestea a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate, care nu se aștepta la așa ceva.

Suspecții de agresiune sexuală duși la audieri de polițiștii ieșeni

Mai apoi, cei doi minori, Răzvan P. și Mihai B., au fost săltați și duși la audieri de către oamenii legii. La final, anchetatorii ieșeni au constatat că cei doi i-au agresat pe băieței. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au dispus trimiterea în judecată a lui Răzvan P., sub acuzația de viol, iar a lui Mihai B., pentru agresiune sexuală. Din cauza faptului că inculpații sunt minori, aceștia nu au fost condamnați la pușcărie, ci s-a aplicat doar o măsură educativă neprivativă de libertate.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să decidă în privința minorilor acuzați de viol și, respectiv, agresiune sexuală. Cel mai probabil, victimele vor ataca decizia judecătorilor, având în vedere faptul că magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au respins solicitările acestora de a li se acorda despăgubiri civile în cadrul dosarului penal. Din păcate, în ultimii ani au fost semnalate tot mai multe astfel de cazuri de agresiuni sexuale împotriva minorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *