Prima pagină » Titlurile zilei » Caz cutremurător într-o școală din Iași! Un elev a fost bătut până la leșin de către un angajat: „A cerut voie la baie și s-a dus după el” – FOTO, UPDATE

Caz cutremurător într-o școală din Iași! Un elev a fost bătut până la leșin de către un angajat: „A cerut voie la baie și s-a dus după el” – FOTO, UPDATE

13 iun. 2024, 02:00, 13 ,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Caz cutremurător la Școala Gimnazială Dumești! Un elev în vârstă de 12 ani a fost bătut de către omul de serviciu chiar în baia unității de învățământ. După ce băiatul a ajuns acasă, a început să se simtă rău, iar mama lui a sunat la numărul de urgențe 112, ulterior fiind transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

UPDATE: Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt.

„La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 14:20, poliția a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că fiul ei de 12 ani a fost victima unei agresiuni.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, fiul acesteia, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ din comuna Dumești, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu un bărbat de 61 de ani, ar fi fost lovit.

La fața locului a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri minorului, ulterior fiind transportat la spital.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.

Un elev a fost bătut până la leșin într-o școală din Iași

Marți, 11 iunie 2024, la Școala Gimnazială Dumești, s-a întâmplat un incident cutremurător. M.C., elev în clasa V-a, în vârstă de 12 ani, a fost lovit cu pumnii de către Costică Gorgan, angajat al unității de învățământ, pe postul de om de serviciu.

În jurul orei 13.00, elevul, ce era la ora de istorie cu profesoara Roxana Nechita, a cerut voie să meargă la toaletă, moment în care a fost văzut de către omul de serviciu, ce l-a urmărit până la baie, unde l-a lovit cu pumnii. Menționăm faptul că bărbatul l-a înjurat pe elev înainte de incident, când se afla în parcul de joacă de lângă instituție, pe motivul că trebuia să fie la ore. Elena Cimpoi, mama băiatului, spune că fiul său a leșinat în baia școlii după ce a fost bătut, dar și că a fost lăsat acolo.

„Marți (n.r. – 11 iunie), copilul meu, care este în clasa a V-a la Școala Gimnazială Dumești, în pauză, s-a dus în parcul de lângă școală, iar omul de serviciu, care umblă doar cu băutura în cap, s-a dus la el și i-a spus «Du-te în D… m… în clasă», iar copilul l-a întrebat de ce îl ceartă pentru că el este în pauză. După, când a mers în școală, pe la ora 13.00, în timpul orei de istorie, copilul a cerut voie să se ducă la baie, moment în care angajatul școlii l-a văzut, s-a dus după el, l-a bătut, băiatul a leșinat, iar angajatul l-a lăsat acolo”, spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

Mama băiatului spune că băiatul a mers în sala de clasă după incident, unde a rugat-o pe profesoara Roxana Nechita de trei ori să îl lase să plece acasă pentru că se simte rău sau măcar să își sune părinții, însă aceasta nu l-a crezut.

„Băiatul meu, când s-a trezit, era ud, probabil dăduse cu apă pe el și s-a dus înapoi în clasă, a rugat-o pe profesoara Roxana Nechita, care este și director adjunct, să îl lase să plece acasă pentru că se simțea foarte rău, însă ea nu l-a crezut. Copilul a tot insistat și i-a spus că a fost lovit de către angajatul Costică Gorgan, însă ea i-a spus că și el este un copil rău. Când domnul Costică a auzit că băiatul meu și-a revenit, a intrat în clasă, unde se ținea ora, și iar a început să îl umilească și să îi facă reproșuri. Pentru a treia oară, fiul meu i-a spus profesoarei că se simte rău și a rugat-o să mă sune pe mine, dar nu l-a băgat în seamă”, adaugă Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

Elevul a ajuns la spital: „Cum aș putea eu să suport să-mi moară copilul la 12 ani”

În momentul în care elevul a ajuns acasă, mama lui a sunat la numărul de urgențe 112, pentru că băiatul tremura și se simțea rău. M.C. a fost transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, iar după câteva ore a mers acasă.

„Pe la ora 14:30, copilul meu a ajuns acasă. Tremura tot și îmi spunea că nu are aer și că îl înțeapă inima. Am sunat la urgențe și a fost transportat la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iași și am stat de la ora 15:30, până la ora 20:30. Directoarea școlii l-a sunat pe soțul meu, s-a interesat de numărul de telefon, însă soțul meu este plecat din țară, directoarea s-a interesat la ce spital este copilul și a promis că face ea tot, însă nu a făcut nimic. Eu sunt un simplu om, trăiesc cu ajutorul social, cresc șapte copii, îi duc la școală, cum aș putea eu să suport să-mi moară copilul la 12 ani”, mai spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

Reprezentanții școlii au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere

Reporterii BZI au luat legătura cu Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești, care a transmis faptul că în acest moment există o anchetă în derulare, însă nu se confirmă faptul că elevul a fost lăsat leșinat în baie.

După ce reprezentanții școlii au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere, au văzut cum elevul M.C. a intrat în baia școlii, fiind urmat de Costică Gorgan, angajatul școlii. După 20 de secunde, elevul a ieșit, iar imediat a ieșit și angajatul, după cum susține directorul unității de învățământ.

„Avem o anchetă internă în derulare. Copilul nu a fost astăzi (miercuri, 12 iunie – n.r.) la școală, eu, personal, l-am sunat pe tatăl copilul aseară (n.r. – 11 iunie), l-am invitat la școală astăzi, însă nu a putut veni pentru că a fost la muncă, iar mama a fost cu copilul la spital și nici ea nu s-a putut prezenta. Măsurile pe care le vom lua, în primul rând, declanșarea managementului cazurilor de violență în școală, întocmirea unui raport final privind cazul, iar vineri am comunicat o ședință a Consiliului de Administrație.

Am vizionat filmările de pe sistemul de supraveghere video al școlii și nu se confirmă acuzațiile făcute de către părinți, nu se confirmă faptul că elevul a leșinat și a fost lăsat în baia școlii. Sistemul video poate demonstra cum elevul a intrat primul în baie, la câteva secunde a intrat angajatul, iar cel care a ieșit primul, după 20 de secunde, este copilul, iar angajatul a ieșit după copil, iar din acest motiv spun că nu se confirmă faptul că a fost lăsat leșinat în baie”, declară Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești.

Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești, susține faptul că ieri, 12 iunie 2024, a discutat cu colegii elevului agresat, iar niciunul dintre ei nu a confirmat faptul că M.C. ar fi cerut voie să plece acasă.

„După, elevul a mai stat la ora de istorie, religie și limba română, iar copilul nu a informat-o pe colega mea, Roxana Nechita, că a fost lovit. Tot ceea ce știa colega mea este faptul că între elev și colega mea au existat niște schimburi de replici. Astăzi (n.r. – 12 iunie), împreună cu consilierul școlii și liderului de sindicat am fost și am vorbit cu întreg colectivul de elevi și niciunul dintre elevi nu a precizat faptul că elevul și-ar fi cerut voie să meargă acasă pentru că se simțea rău. Noi vom aplica legislația în vigoare”, declară Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești.

Comentarii
  • Și… L-am bătut degeaba până la urmă Costică ăla pe elev? Hai mai…

  • Proasta directoarea asta.
    Nu cunoaste legislatia
    Trebuia contactat DGPSC cu specialiștii săi pt a face ancheta.Ea vrea doar musamalizare si protectia angajatului ei.
    Cum aveti directori atat de incompetenti?

  • Omul de serviciu

    Băi , nu uitați să dați azi banii pentru cadourile profesorilor și pentru flori!
    Baniii băi fraierilor ,

  • Colegiile Nationale

    Cea mai mare țeapă -Colegiile Naționale .

  • Da, s-au intocmit listele pentru cadoul duamnei si ma-sa nu era pe lista celor care au dat bani.

  • Si paznicu ala inca e la scoala acu? Bai sunteti nebuni ? Da protectia copilului ce face ? Doarme ?

  • Fereasca Dumnezeu. Sa puna mana un jegos din asta pe copilul meu. Pai ala nu mai traieste cu toate organele in el. Si nici cu oasele la locul lor. De la institutiile statului sa nu asteptati sa vibse faca dreptate. Noaptea, parul in mana, sticla de doi litri de benzina si un chibrit! Rezolvat cazul. Simplu. Sau toporul si taiate ambele maini. Ca sa nu mai puna mana pe copii! Eu unul asta voi face daca as fi in locul parintilor!

  • Este clar că madam directoarea este depășită de situație, însă în cârdășie cu directoarea adjuncta (alta dobitoaca) și cu primarul vor mușamaliza totul astfel încât chiar acel copil va ieși vinovat probabil că nu a stat sa ia mai multă bătaie sau că nu a murit.
    De când omul de serviciu are atribuții și implicări în educația și formarea elevilor ?
    Mama copilului să meargă și să facă plângere penală împotriva directoarei și animalului bețiv.
    Daca ferească Sfântul s-ar întâmpla așa ceva cu copiii mei as face masacru in școala, ar fi subiect pt știrile de la ora 17.

  • VASILE CIUPERCA

    Trebuia sa ii rupa mainile si picioarele la procenitura aia infecta . Marii copchii din ziua de azi sunt niste jigodii fara nici un respect

  • E clara lipsa de pregatire psiho-pedagogica a omului de serviciu. Ce i-a venit sa-l trimita la ore pe elev, din moment ce acesta chiulea atat de elegant in parcul de joaca de langa scoala?

    In capul lui, a omului de serviciu, copchilul merge la scoala ca sa invete. Fals! Asta era pe vremea lui Ceasca. Daca ar fi fost pregatit psiho-pedagogic are fi stiut ca acuma ordinul de sus de la minister e ca scoala trebuie sa-i produca elevului o stare de bine… Pai daca ala micu avea o stare de bine in baie cu o tigara, de ce i-a curmat starea de bine?

    Concluzia evidenta, domnilor si doamnelor, e ca omul de serviciu din scoala trebuie sa aiba o formatie psiho-pedagogica universitara.

  • Concluzia mea e că s-a dus naibii școala.

  • omul ala de serviciu trebuie futut in cur, ras in cap si dupa aruncat in bahlui

  • daca scoala n-avea camere, toti natafletii ar fi luat de bune minciunile derbedeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *