Prima pagină » Local » Caz cum rar ți-e dat să auzi! I-a dat viață cea care avea să-i devină soție, după ce i-a donat un rinichi.  Poveste de film la Iași – Foto/Video

Caz cum rar ți-e dat să auzi! I-a dat viață cea care avea să-i devină soție, după ce i-a donat un rinichi.  Poveste de film la Iași – Foto/Video

24 iun. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Un bărbat a primit a doua șansă la viață chiar de la soția lui, după ce aceasta i-a donat un rinichi. Daniel și Florina Huțuțoi nu au fost compatibili doar pe plan sentimental

Daniel Huțuțoi poate spune că este cel mai norocos bărbat din lume și că a făcut cea mai bună alegere atunci când s-a căsătorit cu Florina. Se pare că cele două suflete pereche nu sunt compatibile doar sentimental, iar acest lucru i-a salvat viața lui Daniel. Bărbatul suferea de o boală genetică renală, făcea dializă de două luni și avea nevoie de un transplant renal.

Testele de compatibilitate au arătat că soția ar fi un donator potrivit, cealaltă variantă fiind ca el să intre pe o listă de așteptare pentru un organ de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

„Am simțit dintotdeauna că suntem compatibili. Vă spun sincer, chiar de înainte ca soțul să ajungă în stare gravă. Acum câțiva ani, am aflat de boala aceasta, pentru că mama lui a avut, iar ea a decedat din cauza acestei afecțiuni. Știam că inevitabil se va ajunge aici și eu le spuneam prietenilor de mult că, atunci când va fi nevoie, eu îi voi dona un rinichi. Sunt liniștită. Am făcut-o pentru copil, pentru noi…”, a povestit Florina Huțuțoi, cu zâmbetul pe buze de pe patul de spital.

Transplantul renal a avut loc în urmă cu 3 zile după ce soția i-a donat un rinichi soțului ei

Marți, 21 iunie, la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iași, a avut loc o intervenție inedită, un transplant de rinichi de la soție către soț. Femeia de 34 de ani a fost de acord să își doneze unul dintre organele funcționale către soțul de 43 de ani, pentru a-i salva acestuia viața.

„Șansa acestui bărbat a fost că soția sa a fost acord să doneze, iar analizele au arătat că există o compatibilitate bună. Pe lângă compatibilitatea imunologică, a fost și una emoțională. Dată fiind afecțiunea genetică, nu erau multe alte șanse pentru a se realiza un transplant de la o rudă apropiată, astfel că acesta trebuia să aștepte să fie compatibil pentru a primi un organ de la un donator aflat în moarte cerebrală”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al unității medicale.

Starea celor doi este bună, aceștia aflându-se în perioada de refacere în Compartimentul de Transplant Renal al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”.

Compatibilitatea între soț și soție este foarte rară

De regulă, compatibilitatea între soț și soție este una destul de rară: la Spitalul „Parhon” au fost numai 6 cazuri în care transplantul s-a putut realiza între soți în ultimii 22 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *