Prima pagină » Local » Caz ciudat, ajuns pe mâna medicilor din Iași, de un an de zile nu găsesc un diagnostic. O copilă în vârstă de opt ani leșină de câteva ori în fiecare zi: „Nu știu pentru ce a fost tratată” – FOTO

Caz ciudat, ajuns pe mâna medicilor din Iași, de un an de zile nu găsesc un diagnostic. O copilă în vârstă de opt ani leșină de câteva ori în fiecare zi: „Nu știu pentru ce a fost tratată” – FOTO

26 oct. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

A fost abandonată de mamă încă de la naștere, nu știe ce înseamnă dragostea celor mai dragi ființe. Singura imagine pe care o asociază cu cea care i-a dat viață este chipul bunicii

Ca și cum nu era suficient, la vârsta de 5 ani și-a pierdut și tatăl, care și așa era departe de ea, fiind la muncă în Anglia, pentru a-i putea asigura un viitor. Acesta a murit într-un accident tragic de mașină, lăsând copila, acum în vârstă de 8 ani, doar în grija bunicilor.

O copilă în vârstă de opt ani este plimbată dintr-un spital în altul

poză cu copila de opt ani

Din cauza suferinței Ștefania Bârlădeanu, este tot timpul bolnavă

Din cauza suferinței, Ștefania Bârlădeanu este tot timpul bolnavă, iar situația s-a înrăutățit, fiind obligată să stea mai mult timp în spital, între perfuzii.

Totul a început anul trecut, în luna noiembrie, când fetița a răcit. După vizita la medicul de familie și administrarea tratamentului, bunica a observat, în luna martie 2023, că infecția din gât nu-i mai trece, din acest motiv s-a prezentat de urgență împreună cu copila la spitalul din Focșani.

A fost transferată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Aici a început chinul, medicii nu au reușit să-i pună un diagnostic clar, învârtindu-se în jurul unei pneumonii acute, însă lucrurile par a fi mult mai grave.

Ștefania a stat internată de pe data de 15 martie, până pe data de 9 mai 2023 la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Trei săptămâni a fost internată în secția de Terapie Intensivă. Ulterior, a fost externată, însă fără un diagnostic clar.

Ajunsă acasă, Laurența Bârlădeanu, bunica, a observat că cea mică are crize tot mai dese. Leșina și rămânea inconștientă minute bune până să-și revină. A mers la medicul de familie care a sfătuit-o să facă control neurologic la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, tot în luna mai. Din nou, copila nu a primit niciun diagnostic, doar o serie de tratamente care, din spusele bunicii, îi ameliorează crizele. Aceasta a fost programată pentru un alt control în luna noiembrie 2023.

„Totul a început în luna noiembrie, anul trecut, de la o simplă răceală. O durea gâtul în permanență, așa că am ajuns cu ea la spitalul din Focșani, unde am crezut că vor să o omoare, pentru că nu-i mai puneau diagnosticul. Au transferat-o de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» din Iași, am ajuns la spital fără nimic, doar cu hainele de pe noi. Nici în momentul de față nu știu pentru ce a fost tratată, știu că infecția de la gât i-a ajuns în plămâni și se presupune că a fost o pneumonie mai agresivă. Am stat internată cu ea de pe 15 martie, până pe 9 mai. Ne-a fost greu.

Trei săptămâni a stat internată la Terapie Intensivă, am crezut că o pierd. Dumnezeu a făcut un miracol cu ea, Ștefania are mai multe probleme de sănătate, este tot timpul răcită, are nevoie de medicamente, însă cea mai mare problemă este că în ultimul timp face crize, leșină și rămâne inconștientă minute bune. Are doar opt ani, îmi este frică pentru că această stare pe care o are în prezent să nu se agraveze și mai tare. În astfel de situații sun la urgență și o duce la spitalul din Focșani, unde o pun în perfuzii. Medicul de familie ne-a sfătuit să facem un control la neurologie la Spitalul «Sf. Maria» din Iași, avem programare în noiembrie, anul acesta. Până atunci nu știu care este boala de care suferă copila.

Sper ca Dumnezeu să o aibă în grijă, eu sunt bătrână, nici nu prea înțeleg despre ce este vorba, dar voi face tot ce îmi stă în putință să o văd sănătoasă. Este un copil bun, cuminte, merită tot ce e mai frumos pe lumea asta și după atât de multă suferință, am încredere că medicii vor face cum știu că este mai bine, ne punem încrederea în ei”, mărturisește Laurența Bârlădeanu, bunica fetiței de opt ani.

Pun ban pe ban pentru a-și îngriji nepoata: „Am încercat să fac tot ce pot ca să nu-i lipsească nimic”

poză spitalul „Sf. Maria” din Iași

Ștefania a stat internată de pe data de 15 martie, până pe data de 9 mai 2023 la spitalul „Sf. Maria” din Iași

Copilei nu-i lipsește strictul necesar, însă pentru bunici este foarte greu să supraviețuiască. Singura sursă de venit pe care o au este pensia bunicului, în valoare de 1.400 de lei pe lună.

„Ștefania a fost tot timpul un copil mai bolnăvicios, poate din cauza faptului că a suferit foarte mult. Mama sa a abandonat-o imediat după ce s-a născut, nici măcar nu o cunoaște, iar tatăl său și fiul meu a murit în Anglia, în urma unui accident grav. S-a întâmplat acum patru ani, cine știe ce este în sufletul fetiței. Eu am crescut-o, am avut grijă de ea și am încercat să fac tot ce pot ca să nu-i lipsească nimic, dar și eu m-am descurcat cum am putut, niciodată nu am avut bani, dar strictul necesar nu ne-a lipsit.

Ne descurcăm din pensia soțului care este de 1.400 de lei, mi-am făcut și eu actele necesare pentru pensie, dar trebuie să mai aștept, mai sunt oameni care ne ajută după ce au aflat de cazul Ștefaniei, dar nu-i pot lua suferința copilei. Ca și cum nu era suficient, acum stă numai prin spitale. Cele mai grele sunt drumurile până la Iași, noi fiind din Focșani”, destăinuie bunica Ștefaniei.

Puterile bunicii sunt limitate, din acest motiv are nevoie de ajutor

Deși puterile o lasă, bunica face tot posibilul pentru a afla și pentru a trata boala copilei. Însă îi este greu pentru că în prezent se descurcă doar din pensia soțului, care ajunge la 1.400 de lei pe lună. Medicii nu au nicio pistă pe care să meargă.

Astfel, de un an de zile, atât copila, cât și bunica sunt plimbate din Focșani în Iași, pentru a afla motivul pentru care cea mică leșină. Puterile financiare sunt limitate, din acest motiv, redacția BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Ștefania, copila în vârstă de opt ani. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI sau pot dona în contul bunicii: RO88RNCB0318082067730001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *