Prima pagină » International » Caz alarmant la o școală! Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis!
Caz alarmant la o școală! Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis!

Caz alarmant la o școală! Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis!

04 oct. 2023, 11:00,
în International

Un caz îngrijorător a avut loc la o școală din Jamaica, unde mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis. Copiii au mâncat, fără să știe, bomboane care conțineau canabis, au transmis autoritățile locale. Ministerul Educației și Tineretului a declarat că medicii susțin că niciunul dintre elevii care au ajuns la spital nu este în stare critică. Oficialul a adăugat că doctorii și asistentele fac tot ce pot pentru a se asigura că elevii se recuperează.

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis!

Peste 60 de copii din Jamaica, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, au fost transportați de urgență la spital după ce au consumat dulciuri care conțin canabis. Minsitrul Educației, Fayval Williams, a postat pe platforma de socializare X că copiii afectați sunt elevi de școală primară din zona St Ann’s Bay, situată la aproximativ 80 de kilometri de capitala Kingston.

Unii dintre acești elevi au suferit de simptome severe, inclusiv vărsături și halucinații. Niciunul dintre ei nu este în prezent raportat a fi în stare critică, potrivit BBC.

Williams a lăudat eforturile personalului medical care tratează copiii, menționând că mai multor au trebuit să li se administreze perfuzii intravenoase.

Ministrul a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste dulciuri, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la disponibilitatea și reglementarea lor.

Bomboanele nu erau pentru copii

În timp ce Williams a identificat inițial copiii afectați ca fiind de la școala primară St Ann’s Bay, agențiile locale de știri au raportat că elevii de la școala primară din apropiere Ocho Rios au fost, de asemenea, afectați. Directorul acestei din urmă școli a descris sursa dulciurilor drept un „vânzător singur” care a vândut ilegal produsele elevilor.

Superintendentul superior Dwight Powell, șeful departamentului de poliție din St Ann, a cerut oricărei persoane care deține informații despre vânzător sau dulciurile contaminate să coopereze cu autoritățile.

Williams a publicat imagini cu ambalajul produsului, care indica în mod clar că dulciurile nu ar trebui vândute minorilor. Se spune că fiecare dulce conține o cantitate semnificativă de 100 mg de Delta-8 tetrahidrocannabinol (THC), o substanță psihoactivă.

Această doză este considerată ridicată chiar și pentru adulți și se știe că are efecte intoxicante, conform Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Este de remarcat faptul că dulciurile au fost produse de o companie cu sediul în SUA în California, unde canabisul este legalizat, dar nu sunt aprobate de FDA.

Jamaica a dezincriminat deținerea de cantități mici de canabis (marijuana) pentru uz personal în 2015. Totuși, ministrul Sănătății, Christopher Tufton, a transmis că Guvernul nu permite importul de comestibile care conțin droguri.

Acest incident din Jamaica nu este izolat, deoarece urmează unui eveniment recent din Africa de Sud, unde aproximativ 90 de copii s-au îmbolnăvit după ce au consumat brioșe cu dantelă de droguri cumpărate de la un vânzător ambulant.

Acum, mai mulți copii au ajuns la spital după ce au mâncat bomboane cu canabis. Aceștia au suferit de simptome severe, inclusiv vărsături și halucinații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024