Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cauzele spirituale ale bolilor: Ce emoții provoacă cele mai grave boli

Cauzele spirituale ale bolilor: Ce emoții provoacă cele mai grave boli

09 sept. 2021, 13:00,
în Stiri si curiozitati

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, facem față a numeroase provocări. Trăim tot felul de experiențe negative sau traumatice, care ne fac să ne pierdem esența și să ne îmbolnăvim. În rândurile următoare vă vom prezenta care sunt cauzele spirituale ale bolilor și cum le putem preveni.

În timp ce unii oameni se confrută cu răceli, gripe sau intră în contact cu diverși viruși, alții au parte de boli grave, cum sunt cancerul, hepatita, afecțiunile cardiace sau scleroza multiplă. În timp ce primele sunt cauzate de bacterii sau viruși, cele din urmă sunt efectul unor cauze, care își au originea în mintea noastră. Totul în viață se bazează pe o relație cauză-efect, iar vindecarea apare doar atunci când sunt deslușite tărâmurile ascunse ale gândirii.

Cauzele spirituale ale bolilor: lipsa de armonie, frica și pierderea sufletului

Bolile nu sunt provocate de microbi, bacterii sau viruși, ci de stările interne negative, care apar ca răspuns la experiențele de viață negative sau traumatice. Acestea sunt lipsa de armonie, frica și pierderea sufletului.

Lipsa de armonie

Lipsa de armonie este ceea ce experimentăm, atunci când viața își pierde sensul brusc sau când am pierdut o legătură importantă cu viața.
De exemplu, în cazul unui cuplu în vârstă, care a avut o căsătorie de lungă durată, iar unul dintre ei moare, în sufletul celuilalt se produce o ruptură greu de reparat. Chiar dacă cei doi nu au avut o relație perfectă, s-a creat o legătură profundă între ei, datorită experiențelor pe care le-au trăit împreună.

Lipsa de armonie pe care o resimțim, la un moment dat, în viață, apare ca răspuns la o situație, care a provocat o diminuare a puterii noastre interne. Aceasta se poate întâmpla din cauza fie a unei experiențe negative minore, fie a unei experințe cu un impact catastrofal asupra sufletului. În acest fel, sistemul nostru energetic este afectat, făcându-ne extrem de vulnerabili în fața bolilor.

Cauze spirituale ale bolilor: Frica

O altă cauză care generează boli este frica. O persoană care trăiește cu un puternic sentiment de frică în mod constant este mai vulnerabilă la boli, deoarece anxietatea diminuează sentimentul de bunăstare și de siguranță.

Bunăstarea are o contribuție semnificativă în ceea ce privește sănătatea. Atunci când aceasta este afectată, sistemul nostru imunitar nu mai funcționează așa cum ar trebui. Astfel că, ne putem îmbolnăvi mai ușor.

De asemenea, și frica de boală naște probleme de sănătate. Cu aproape 500 de ani în urmă, medicul renascentist Paracelsus a observat că „teama de boală este mai periculoasă decât boala însăși”.

 

Pierderea sufletului

O cauză majoră a morții premature și a bolilor grave este pierderea sufletului. În societatea de astăzi, pierderea sufletului este înțeleasă cel mai ușor ca deteriorarea esenței vieții unei persoane, fenomen care apare de obicei ca răspuns la traume. Atunci când trauma este severă, se ajunge la fragmentarea sufletului persoanei.

Pierderea sufletului poate apărea și atunci când un copil este adus pe lume, iar mai apoi află că nu a fost dorit sau că s-a născut genul greșit – s-a născut fată, deși toată lumea își dorea să fie băiat.

Această cauză poate fi ușor de recunoscut. Iată care sunt simptomele ce pot apărea: memorie blocată (incapacitatea de a-și aminti anumite părți din viață), incapacitatea de a primi sau de a simți dragoste, lipsa inițiativei și a entuziasmului, lipsa bucuriei, incapacitatea de a prospera, incapacitatea de a lua decizii, negativitate cronică, dependențe, tendințe sinucigașe, melancolie sau disperare, depresie cronică.

Cel mai frecvent simptom al pierderii sufletului este depresia.

Deși sintagma de „pierderea sufletului” nu este familiară majorității populației, întâlnim exemple ale acestea zi de zi. Atunci când auzi pe cineva spunând: „Am pierdut o parte din mine, când s-a întâmplat x lucru” sau „De atunci nu am mai fost la fel”, înseamnă că și-a pierdut, într-o mai mică sau într-o mai mare, sufletul.

Vestea bună este că toate aceste cauze pot fi tratate. Potrivit Sfântului Ioan de Kronstadt, preschimbă ura în iubire, fii generos, „pizma înlocuieşte-o cu solicitudinea, trufia cu smerenia cea mai adâncă, arghirofilia cu neagonisirea”, îmbrățișează pacea și dragostea, abține-te de la vicii și ține post.

Arta de a vindeca bolile sufletului constă în a nu te lăsa obsedat de ele, în a nu le face nicicum pe plac, ci în ale reteza îndată, de la rădăcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`