Prima pagină » Sanatate » Cauzele apariției de viermișori la copii: Ce tratament este indicat

Cauzele apariției de viermișori la copii: Ce tratament este indicat

20 ian. 2022, 12:41,
BZI.ro, în Sanatate

Ce înseamnă să întâmpini problema de viermișori la copii? Înseamnă că există o infestație cu paraziți în jurul puiului tău, dar mai ales în intestinele lui. Vezi care sunt simptomele acestei afecțiuni pentru a putea lua măsuri cât mai curând.

viermi intestinali, lameta

Totodată, e important să nu cumpărați medicamente sau tratamente naturiste fara indicația medicului

Semne că micuțul tau are viermișori sau alți paraziți intestinali

Infestarea cu paraziți este destul de comună la copiii mici, iar transmiterea lor se face cu rapiditate. Studiile estimează că, la nivel mondial, una din cinci persoane au experimentat cel puțin o dată în viață un episod de paraziți intestinali, iar la copii cazurile sunt și mai dese. Cei mai des întâlniți paraziți intestinali la copii sunt oxiurii (viermișorii).

Infestarea poate avea loc dacă cel mic merge desculț pe sol contaminat, dacă intră în contact cu apa contaminată sau mâncare nespălată. Este suficient să inghită ouale paraziților, acestea se vor dezvolta, iar paraziții vor depune alte ouă în corpul „gazdei”, înmulțirea făcându-se cu o viteză destul de mare.

Principalele semne de viermișori la copii sunt redate prin: dureri abdominale, scădere în greutate, iritabilitate, grețuri, vărsături, scaun cu sânge, probleme la somn (din cauza mâncărimilor), tuse până se ajunge la vomă (pot ieși viermișori în materialul vomat), mâncărime sau durere în zona anală, dureri la urinare și urinare frecventă cauzate de infecții urinare (foarte des întâlnite la fete), hemoragii interne, anemie, absorbția slabă a nutrienților; blocaj intestinal, dacă sunt foarte mulți paraziți (unii copii îi vomită) – in cazul limbricilor, infecțiile severe cu tenie pot conduce la crize epileptice, sindromul PICA (ingerarea de substanțe necomestibile: pământ, cretă, hârtie) este un semn al prezenței paraziților intestinali; scrâșnirea dinților este atribuită de către unii medici existenței paraziților intestinali.

Dacă cel mic are o formă mai ușoară a infestării cu paraziți intestinali nu vor exista simptome clare, în afara faptului că se vor plânge de mâncărimi în zona anală, în special pe timpul nopții.

medic ce consulta un copil,stetoscop,mama, viermisori la copii

Dacă cel mic are o formă mai ușoară a infestării cu paraziți intestinali nu vor exista simptome clare, în afara faptului că se vor plânge de mâncărimi în zona anală, în special pe timpul nopții

Viermișori la copii: Remedii si prevenție

Mămicile îngrijorate de prezența acestor paraziți trebuie să știe că nu au voie să lase netratată această infecție pentru ca se poate ajunge la probleme foarte grave, cum ar fi sângerarea intestinală. Ele sunt primele persoane care observă semnele de alertă și vor decide să ducă imediat copiii la medic dacă sunt sub vârsta de doi ani (pentru cei mai mari se pot lua tratamente recomandate de la farmacie).

Din fericire, majoritatea paraziților intestinali pot fi anihilați prin tratament prescris de medic. În cazul copiilor ar putea fi nevoie suplimentar de fier, dacă cel mic este anemic din cauza paraziților.

Cel mai important este să nu luați tratament după ureche. În cazul copiilor sub doi ani, unele remedii, chiar și din plante, pot fi dăunătoare. Consultați medicul înainte de a lua orice fel de tratament, cu atât mai mult cu cât este pentru copil.

Igiena este cea mai importantă metodă de prevenire a infestării cu paraziți. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când schimbați scutecul copilului, spălați-vă temeinic copilul pe maini, evitați locurile de joacă umede. Tăiați regulat unghiile copilului. Nu beți niciodată apă din surse nesigure si dați-i copilului numai apă îmbuteliată. Spălați temeinic fructele și legumele, în special legumele cu frunze verzi care cresc direct pe sol.

viermi intestinali, viermisori la copii

Igiena este cea mai importantă metodă de prevenire a infestării cu paraziți

Cum pot ajuta tratamentele naturiste în cazul apariției de viermișori la copii

Remediile naturiste sunt cele mai utile pentru tratarea viermișorilor la copii. Deoarece copiii au un sistem digestiv mai sensibil, medicii recomandă administrarea tratamentelor pe bază de plante și ceaiuri, care au rolul de a preveni infestarea și de a trata viermișorii. Se recomandă și consumul de semințe de dovleac decorticate, neprăjite și nesărate la copiii peste 3 ani. Și usturoiul este un foarte bun aliat împotriva parazitozelor intestinale.

Totodată, e important să nu cumpărați medicamente sau tratamente naturiste fara indicația medicului. Acestea ar putea să nu fie potrivite pentru vârsta și tipul de infestație a copilului tău.

doi copii pe un pat, baietel, nou-nascut, fetita

Studiile estimează că, la nivel mondial, una din cinci persoane au experimentat cel puțin o dată în viață un episod de paraziți intestinali

Cel mai bun sirop pentru viermișori la copii

În functie de vârsta copilului și preferintele sale, produsele antiparazitare cel mai des folosite sunt siropurile, fiind mai ușor de ingerat de cel mic :

Nikvorm Sirop – favorizează eliminarea viermilor și paraziților intestinali la copii și adulți. Este un sirop pe bază de plante indiene. Siropul determină expulzarea prin scaun a paraziților împreună cu ouăle lor și formele lor de rezistență (chisturi). Acest remediu natural obținut din plante igienizează tubul digestiv, creând un mediu neprielnic dezvoltării și înmulțirii paraziților intestinali. Determină eliminarea rapidă a toxinelor produse și ameliorează semnificativ și durabil efectele lor secundare. Este recomandat și în cazul copiilor între 1 și 5 ani.

Wormex Sirop – este o soluție naturală împotriva parazitozelor intestinale. Formula specială contribuie la susținerea sistemului imunitar și digestiv. Asigură funcționarea normală a perisaltismului intestinal și a tonicității intestinale. Creează condiții biochimice nefavorabile creșterii și înmulțirii pariziților intestinali. Poate fi administrat copiilor cu vârsta de peste 1 an.

Odată ce s-a depistat existența de viermișori la copii, este indicat ca toată familia să efectueze o serie de teste, iar în cazul în care este necesar, să urmeze un tratament specific.
persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *