Prima pagină » Local » Cauza morții fulgerătoare a istoricului Sorin Iftimi! Verdictul medicilor -EXCLUSIV

Cauza morții fulgerătoare a istoricului Sorin Iftimi! Verdictul medicilor -EXCLUSIV

14 nov. 2021, 17:25,
în Local

Iată care a fost cauza morţii fulgerătoare a istoricului Sorin Iftimi! Ce au constatat medicii:

Domnul Iftimi, a fost transferat miercuri, 3 noiembrie 2021, de la secţia exterioară Leţcani în cadrul terapiei intensive fixe care deserveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase”Sf. Parascheva”. Era conştient, cooperant, ventilat non-invaziv (afectare pulmonară importantă), comorbidități cardio-vasculare importante ( instabil hemodinamic , nu a răspuns tratamentului intensiv aplicat).
Din nefericire, stopul cardiac a survenit la ora 21.40 vitregind, din nefericire, pentru totdeauna, de o lumină atât de necesară, în aceste vremuri pline de pâclă, societatea urbană şi viaţa culturală ieşeana. Dumnezeu să-l călăuzească prin lumină!, a declarat Dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” din Iași

A plecat dintre noi, ieri seară la ora 21:40, îndrăgitul şi apreciatul istoric dr. Sorin Iftimi, de la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. Sorin Iftimi a stat în spital timp de două săpămâni. Era internat de o săptămână cu COVID-19. Starea lui s-a agravat în doar câteva zile. Avea comorbidități. Sorin Iftimi avea doar 56 de ani

Cine a fost Sorin Iftimi

Istoricul Sorin Iftimi s-a născut la 27 septembrie 1965, Mileanca, judeţul Botoșani. A fost istoric, muzeograf grd. IA, la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iaşi. A fost expert atestat în patrimoniu cultural mobil. Între 1988-1993 a urmat Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi. Direcţii şi domenii de cercetare ale istoricului Sorin Iftimi: o primă direcţie de cercetare a constituit-o studiul organizării administrative a Moldovei medievale, în speţă, evoluţiei ţinutului Iaşi în secolele XIV-XVIII. Cercetarea, care a durat aproape patru ani, s-a finalizat prin redactarea tezei de licenţă cu acest subiect, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ioan Caproşu.

Patru texte din această lucrare au fost publicate în paginile Buletinului „Ioan Neculce” (1995-2001). Evoluția urbană a orașului Iași, între secolele XV-XIX, este un domeniu în care a adus mai multe contribuții notabile, publicate în anuarul „Monumentul” sau în diverse volume de autor. „Istoria minorităților etnico-religioase din Iași” a fost concretizata printr-o temă de cercetare privitoare la comunitatea Armeană (2006-2008). „Iașul grecesc” a reunit într-un nou album cercetări mai vechi (comunitatea rușilor scapeți din Iași; cercetări arheologice la Sinagogă Veche și Biserica Armenească din Iași – Istoria Bisericii, mai ales a monumentelor celei ieşene).

Studiile cu această tematică, publicate în diverse volume, au fost reunite în lucrarea „Cercetări privitoare la istoria bisericilor ieşene. Monumente, ctitori, mentalități”. Preocuparea pentru heraldică a dr. Sorin Iftimi s-a concretizat, de asemenea într-o serie de texte, comunicate în cadrul şedinţelor lunare ale Comisiei de Genealogie şi Heraldică – Filiala Iaşi. O parte dintre acestea au fost cuprinse în volumele: „Iaşii – simbolurile unui oraş simbol” sau „Vechile blazoane vorbesc. Obiecte armoriate din colecții ieșene”.

Urmăriți AICI un interviu In Memoriam, la BZI LIVE.

Dumnezeu să-l odihnească la cele Veșnice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`