Prima pagină » Actualitate » Cauza deceselor subite din Grecia: Ce se întâmplă, de fapt cu turiștii care mor
Cauza deceselor subite din Grecia: Ce se întâmplă, de fapt cu turiștii care mor

Cauza deceselor subite din Grecia: Ce se întâmplă, de fapt cu turiștii care mor

20 iun. 2024, 11:00,
BZI.ro, în Actualitate

A fost un adevărat șoc atunci când Michael Mosley, un medic și cunoscut prezentator TV din Marea Britanie, a fost găsit mort la începutul acestei luni, după ce a făcut o drumeție la temperaturi caniculare pe insula grecească Symi.

Dar acesta a devenit acum doar unul din seria de decese și dispariții de turiști în Grecia, în condițiile în care țara traversează un val de căldură puternic, la începutul verii, cu temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius.

Semnal de alarmă

Sâmbătă, un turist olandez a fost găsit mort pe insula Samos. A doua zi, cadavrul unui turist american a fost găsit pe Mathraki, o mică insulă situată la vest de Corfu. Albert Calibet, un alt turist american, este dat dispărut de când a plecat într-o excursie pe 11 iunie pe Amorgos. Și două franțuzoaice au dispărut pe Sikinos după ce au ieșit la plimbare.

„Există un tipar comun”, a declarat pentru Reuters Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al poliției din sudul Mării Egee, „toți au plecat la drumeție pe fondul temperaturilor ridicate”.

Unii oameni de știință spun că ceea ce se întâmplă în Grecia oferă un semnal de alarmă cu privire la impactul căldurii extreme asupra organismului și, în special, asupra creierului.

Cercetările s-au concentrat în mod tradițional pe impactul căldurii extreme asupra mușchilor, pielii, plămânilor și inimii, dar „creierul, pentru mine, este cheia tuturor”, a declarat Damian Bailey, profesor de fiziologie și biochimie.

Majoritatea turiştilor făcuseră drumeţii sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia se confruntă cu un val de căldură.

Trupul americanului, descoperit în mare în apropierea portului Mathraki de către un turist, urmează să fie transferat la spitalul din Corfu pentru autopsie, potrivit agenţiei de presă greceşti Athens News Agency şi televiziunii publice ERT. Potrivit Athens News Agency, bărbatul se afla în vacanţă în Mathraki. El a fost văzut ultima dată marţi de locuitorii din zonă, într-o cafenea.

Aceasta este cea mai recentă descoperire a cadavrului unui turist străin, după găsirea trupului lui Michael Mosley, vedetă de televiziune britanică. Acesta a fost găsit mort în data de 9 iunie, pe insula grecească Symi din Marea Egee. De asemenea, sâmbătă a fost găsit cadavrul unui olandez, pe insula Samos.

De asemenea, două franţuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos şi un alt turist pe insula Amorgos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *