Prima pagină » Sanatate » Cauți un tratament pentru hemoroizi pe forum? Află cum poți trata afecțiunea acasă

Cauți un tratament pentru hemoroizi pe forum? Află cum poți trata afecțiunea acasă

09 mai 2022, 13:14,
BZI.ro, în Sanatate

Tratamentele pentru hemoroizi de pe forum pot fi naturiste, pe bază de medicamente sau chirurgicale. În funcție de gravitatea lor, aceștia se pot vindeca prin aplicarea unor unguente sau prin tratamente invazive. De obicei, apar din cauza unei alimentații nesănătoase. 

Aceștia sunt dilatări ale unor vene ce sunt situate pe canalul anal și de-a lungul rectului inferior. Hemoroizii pot fi de două tipuri: interni și externi.

Cele mai căutate tratamente pentru hemoroizi pe forum

Aceștia pot fi tratați prin intermediul remediilor naturale, a medicamentelor sau prin intervenții chirurgicale. De cele mai multe ori, simptomele hemoroizilor pot fi ameliorate prin intermediul unguentelor sau a cremelor, însă atunci când devin dureroși și mari trebuie îndepărtați chirurgical. Printre aceste tratamente invazive sunt incluse colonoscopia, videoanuscopia și fototermocoagularea în spectru cu infraroșu. Un remediu benefic este cel cu aburi, însă trebuie să vă internați o noapte pentru a putea fi tratat. De asemenea, unguentul pe bază de nifedipină ajută la calmarea durerilor și vindecarea hemoroizilor. Acesta se poate prepara în farmacii. 

Băile pentru șezut, făcute în fiecare seară, înainte de culcare sunt recomandate pentru ameliorarea simptomelor. Apa poate fi concentrată cu busuioc și coada calului, ceai de pelin, gălbenele, mușețel, mărul lupului și coada șoricelului. Din castane sălbatice se poate realiza un unguent pentru ca hemoroizii să se vindece mai rapid. Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de 4 castane uscate decojite. Miezul îl veți face făină și îl veți amesteca cu 50 grame de untură. Se va lăsa la foc mic timp de 20 minute până ce va deveni pastă, apoi se va pune la frigider după ce se răcește. Tratamentul este recomandat timp de o săptămână. Totodată, ceaiul de lumânărică este benefic pentru tratarea acestor afecțiuni. Se recomandă a se consuma aproximativ 2-4 căni pe zi.

De ce apar și cum puteți preveni afecțiunea

Hemoroizii pot apărea din cauza constipației, a obezității, a consumului de alcool, a alimentelor picante sau în timpul sarcinii. Pentru prevenirea acestora, consumă mai multe alimente ce sunt bogate în fibre, precum cereale integrale, fructe sau legume. De asemenea, consumul de lichide este foarte important. Se recomandă a fi servite 6-8 pahare de apă pe zi sau a altor lichide, însă nu alcool. De altfel și mișcarea este importantă. Aceasta poate preveni constipația și presiunea de la nivelul venelor, ce poate apărea în perioadele lungi de ședere.

În timpul sarcinii, hemoroizii pot apărea din cauza presiunii de la nivelul rectului și a perineului. Pentru prevenirea acestora în timpul sarcinii trebuie să beți cel puțin 8 căni de apă pe zi, să faceți băi de șezut și să faceți sport. De asemenea, și gheața este recomandată pentru femeile însărcinate. Aceasta se poate aplica la nivelul anusului pentru prevenirea tumefierii. În alimentație nu trebuie să se regăsească condimente iuți, dulciuri rafinate, cafeaua și alimentele ce favorizează apariția constipației. Printre alimentele pe care le puteți consuma se numără pâinea neagră, legumele verzi și fructele proaspete sau uscate.

Dacă căutați un tratament pentru hemoroizi pe forum, unguentele și cremele sunt cele mai indicate. De asemenea, puteți apela și la băile de șezut ce sunt benefice pentru ameliorarea simptomelor.

Comentarii
  • Cauți un tratament pentru hemoroizi pe forum? Eu de „hemoroizi pe forum” nu am auzit! Sau: Cauti, pe forum, un tratament pentru hemoroizi? Grea gramatica, grea limba romana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *