Prima pagină » Sanatate » Cauți un tratament cu lămâie pentru pietrele la rinichi pe forum? Află cum poți trata afecțiunea acasă

Cauți un tratament cu lămâie pentru pietrele la rinichi pe forum? Află cum poți trata afecțiunea acasă

11 iul. 2022, 14:17,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă ești în căutarea unui tratament cu lămâie pentru pietrele la rinichi pe forum, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, îți vom dezvălui care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a putea scăpa de afecțiune acasă, fără intervenția medicilor.

Pietrele la rinichi sunt cunoscute și sub denumirile de calculi renali, nefrolitiază sau litiază urinară. Acestea reprezintă formațiuni realizate dintr-un amestec de minerale sau săruri, întâlnite printre substanțele din urină la nivelul rinichilor.

Calculii renali pot afecta persoane de toate vârstele, având manifestări extrem de complexe. Printre acestea, se numără: durere intensă în partea de jos a spatelui, durere vagă, discretă, la nivelul abdomenului, care nu dispare, urină de culoare roz, roșie sau maronie, greață, vărsături, febră, frisoane, urină cu aspect tulbure, urină urât mirositoare sau dificultate la urinare.

Iată cum poți scăpa de pietrele la rinichi acasă.

pietre la rinichi pe un fond albastru

Pietrele la rinichi sunt cunoscute și sub denumirile de calculi renali, nefrolitiază sau litiază urinară.

Tratament cu lămâie pentru pietrele la rinichi de pe forum

Pe paginile de forum circulă un tratament cu lămâie, care promite să te scape de pietrele la rinichi numaidecât. Acesta presupune să bei, în fiecare dimineață, câte un pahar de suc de lămâie. Bea-l ca atare, fără să îl amesteci cu apă. Dacă îți este greu să îl consumi, bea-l cu ajutorul unui pai și apoi clătește gura cu apă curată. De asemenea, pe parcursul zilei, poți să consumi o limonadă preparată dintr-o cană de suc de lămâie și zece căni de apă.

Datorită acestor două preparate, vei ridica nivelul citraților din corp și, astfel, vei ajuta la dizolvarea calculilor renali.
Poți folosi și suc de lămâie din magazine, însă cel mai bine îl prepari acasă. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, fapt ce contribuie la scăderea inflamației de la nivelul rinichilor (apărută ca urmare a formării pietrelor). Mai mult, lămâia este foarte bună și pentru arsurile gastrice.

Un alt remediu de pe forum, care ar fi eficient pentru pietrele la rinichi, este sucul de merișoare. Din păcate, acesta nu înlesnește dizolvarea calculilor renali.

Atenție! Înainte de a folosi această metodă, cere sfatul unui medic, mai ales dacă iei medicamente, ai o boală cronică sau alte probleme de sănătate.

suc de lămâie într-o carafă și câteva lămâi tăiate

Datorită acestor două preparate, vei ridica nivelul citraților din corp și, astfel, vei ajuta la dizolvarea calculilor renali.

Metode de prevenție pentru formarea pietrelor la rinichi

Cu siguranță îți dorești să reduci riscul de apariție a calculilor renali. Ei bine, pentru a face acest lucru, este necesar să menții consumul de oxalați din dietă sub 50 de miligrame pe zi. O cantitate uriașă de oxalați se găsește, din nefericire, în pătrunjel. Acesta este urmat de rubarbă, spanac, ridiche, usturoi, nuci, arahide și sfeclă. Nivelul de oxalați ingerați poate fi diminuat cu ajutorul unei cantități mici de citrat de calciu, luat în timpul mesei.

Un efect asemănător îl au brânza de oaie și brânza de capră, deoarece conțin calciu, element care se combină cu oxalații în sistemul digestiv. Prin urmare, este scăzută absorbția acestora în sânge și rinichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *