Prima pagină » Actualitate » Cauta sub covorul din casa ta! Daca gasesti asa ceva, te poti imbogati!
Cauta sub covorul din casa ta! Daca gasesti asa ceva, te poti imbogati!

Cauta sub covorul din casa ta! Daca gasesti asa ceva, te poti imbogati!

17 aug. 2015, 20:45,
Dragos Savin, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:512467;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Cu siguranta ai avut de multe ori in mana o astfel de bancnota, dar nu te-ai gandit niciodata cat ar putea valora acum @ De multe ori in casa poti avea adevarate comori fara sa stii @ Din aceste lucruri unii oameni scot in fiecare zi bani cat castiga altii intr-o luna @ Chiar daca la aparitia lor nu valorau prea mult, astazi totul s-a schimbat @

Aproape ca in fiecare casa din Iasi exista cate un colt pe care proprietarii il folosesc pentru a depozita diferite lucruri invechite sau nefolositoare. Astfel de locuri pot ascunde adevarate comori. Chiar daca pentru necunoscatori o moneda iesita de pe piata, o bancnota sau un timbru nu valoreaza nimic, pentru colectionari aceste lucruri pot valora o avere. Cel mai des intalnite in casele iesenilor sunt bancnotele si monedele uitate de cativa ani buni. De obicei, vechimea banilor uitati prin casa este de zece, cincisprezece ani, insa se mai gasesc si mai vechi. Pentru unii aceste lucruri par a fi de-a dreptul inutile, atat timp cat cu ele nu mai poti cumpara nimic, insa nu este deloc asa. In Iasi si in restul tarii exista sute de colectionari de bani vechi. Pretul unei monede sau al unei bancnote difera in functie de vechime, stare si raritate. Chiar daca toate au valorat candva ceva, exista si unele serii care sunt „bune de aruncat”. Valoarea unei monede nu este data intotdeauna de materialul din care este facuta, sau de vechimea ei, exista unii colectionari care aduna bani din anumite tari sau din anumite zone.

Cat valoreaza un leu?

Colectionarii sunt dispusi sa plateasca sume importante de bani pe astfel de obiecte, totul tine insa de cateva reguli. „Nu este usor insa nici greu sa stabilesti pretul unei monede sau a unei bancnote. Exista anumite categorii care au un pret standard. De exemplu, o bancnota de 2.000 de lei, care a fost lansata pe piata in anii 2000, odata cu eclipsa, acum se vinde cu 4-5 lei, daca este in stare cat de cat buna si poate ajunge la 30-40 de lei daca a fost pastrata in conditii ideale. Banii trebuie depozitati in anumite conditii pentru a se pastra. Nu trebuie lasati la lumina, nu trebuie presati, nu trebuie spalati sau pusi in diferite substante care sunt destinate curatarii. O moneda, de exemplu, daca este lasata in starea naturala poate valora de cateva ori mai mult decat una care a fost curatata sau polizata. Multi oameni au in casa bani vechi pe care i-au uitat prin diferite locuri. De multe ori se gasesc bancnote si monede rare prin locuinte si sunt adevarate comori pentru colectionari”, sustine Rares, colectionar de bani vechi din judetul Iasi. Astfel, iesenii care gasesc o moneda sau o bancnota iesita din uz, cu o simpla cautare pe internet pot afla date despre ea si pretul acesteia. Ordonarea lucrurilor vechi pot aduce bani buni proprietarilor cu un minim de efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *