Prima pagină » Eveniment-Social » Catolicii din Iași, implicați într-o emoționantă campanie umanitară pentru copiii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş

Catolicii din Iași, implicați într-o emoționantă campanie umanitară pentru copiii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş

11 feb. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Campanie umanitară pentru copiii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş, inițiată de catolicii din Iași! Astfel, Centrul Misionar Diecezan, ca în fiecare an, derulează acțiunea intitulată „Cu 3,5% mai multă speranţă”. La acest proiect pot adera persoanele fizice care au realizat venituri din salarii şi alte venituri asimilate salariilor în anul 2021

Centrul Misionar Diecezan Iaşi, implicat într-o emoționantă campanie umanitară pentru copiii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş! Aceasta este intitulată „Cu 3,5 la sută mai multă speranţă”. Cei interesați pot dona 3,5 la sută din impozitul pe venit şi pot oferi hrană, apă şi educaţie micuților nevoiași din cele două state africane. Dieceza de Iaşi a dus la bun sfârşit nenumărate proiecte umanitare în folosul copiilor săraci din Kenya, Coasta de Fildeş, Ecuador şi Panama.

Pe lângă proiectele umanitare, Dieceza de Iaşi, cu ajutorul comunităţilor catolice şi al tuturor binefăcătorilor, asigură susţinerea necesară structurilor existente deja în aceste ţări. În fiecare ţară au fost trimişi de-a lungul timpului câte doi preoţi, seminarişti şi voluntari care să susţină şi să supravegheze buna desfăşurare a proiectelor.

Campanie umanitară demarată de catolicii din Iași pentru copiii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş

În anul 2021, campania „Cu 3,5 la sută mai mult speranţă” a oferit pentru proiectele umanitare ale Centrului suma de 18.335,78 lei, sumă ce a fost direcţionată către proiectele: „Hrană pentru Grădiniţe” (Kenya); „Cantina Şcolii din Djebononua” (Coasta de Fildeş); finalizarea „Maternităţii Spitalului Catolic din Djebonoua” (Coasta de Fildeş). Proiectele amintite mai sus au vizat hrana şi îngrijirea medicală a copiilor din cele două misiuni.

”Vă invităm să ne susţineţi şi anul acesta prin redirecţionarea către Centrul Misionar Diecezan a 3,5 la sută din impozitul pe venit. În continuare, vă reamintim proiectele umanitare pe care le-am susţinut până acum şi pe care le vom susţine şi anul acesta, atât prin această campanie, cât şi prin alte campanii de strângeri de fonduri”, arată Centrul Misionar Diecezan Iaşi.

Campania reprezintă: hrană pentru grădiniţele din Kenya (8 ani de funcţionare) – acest proiect a oferit, în toţi aceşti ani, o masă caldă copiilor din cele 11 grădiniţe aparţinând misiunii din Kenya (Campania 3,5 la sută va susţine acest proiect); Cantina Şcolii din Coasta de Fildeş (3 ani de funcţionare) – acest proiect oferă un prânz cald pentru cei 150 de copii ce frecventează şcoala misiunii (Campania 3,5 la sută va susţine acest proiect); Adopţii la distanţă (8 ani de funcţionare) – anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor fi susţinuți de la distanţă peste 100 de copii săraci şi orfani din Kenya şi Coasta de Fildeş; Cantina Săracilor din Kenya (6 ani de funcţionare) – în acord cu mai marii triburilor au fost identificate şi sprijinite cu hrană caldă familiile cele mai sărace; Cisterne cu apă curată (8 ani de funcţionare) – aşezate în apropierea şcolilor şi grădiniţelor un număr de 18 cisterne de apă ce înmagazinează între 3.000 şi 6.000 de litri; Rechizite şi hăinuţe pentru copii (7 ani de funcţionare) – au fost oferite diferitelor şcoli şi grădiniţe din misiuni rechizite, hăinuţe necesare pentru şcolarizare.

Cei care doresc să susţină copiii săraci o pot face şi prin redirecţionarea a 3,5 la sută din impozitul pe venit,

Toţi cei care doresc să susţină eforturile de a-i ajuta pe cei mai săraci o pot face şi prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, completând „Declaraţia 230”.

”Ce ar trebui să facă o persoană care doreşte să completeze „Declaraţia 230”? Să completeze doar rubrica I., după care să semneze formularul. Nu trebuie să completeze nimic la sumă, deoarece aceasta va fi calculată de organele fiscale. Să depună formularul alegând una din următoarele variante: Depune personal formularul la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţine (exemplu – cei din zona Roman: Piaţa Roman Vodă nr. 1, Roman); Ne oferă nouă împuternicirea prin poştă sau vizitându-ne la adresa: Centrul Misionar Diecezan, Str. Primăverii, nr. 17, 611129 – Roman, jud. Neamţ; după care îl vom depune noi la Finanţe. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0742.287.764 sau pe adresa de mail [email protected]”, arată cei de la Centrul Misionar Diecezan Iaşi.

În acest mod, catolicii din Iași oferă un exemplu emoționant cu această campanie umanitară pentru copii săraci din Kenya şi Coasta de Fildeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *