Prima pagină » Eveniment-Social » Catolicii din Iaşi au bucurat mii de copii din Kenia şi Coasta de Fildeş
Catolicii din Iaşi au bucurat mii de copii din Kenia şi Coasta de Fildeş

Catolicii din Iaşi au bucurat mii de copii din Kenia şi Coasta de Fildeş

18 ian. 2021, 14:03,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Episcopia Romano-Catolică de Iaşi prin intermediul Centrului Misionar Diecezan a organizat în perioada Adventului şi a Crăciunului un proiect umanitar destinat copiilor din Maikona – Kenya şi din Djebonoua – Coasta de Fildeş.

Proiectul „Fă un copil să zâmbească, oferă un cadou de Crăciun” a ajuns la final. Datorită generozităţii oamenilor din Dieceza de Iaşi şi a generozităţii binefăcătorilor din ţară şi din străinătate, Centrul Misionar Diecezan a reuşit anul acesta în perioada Crăciunului să aducă bucurie pe chipul a peste 2600 de copii din ţările de misiune.

Centrul Misionar Diecezan: „Am făcut să zâmbească peste 2600 de copii” în Kenya şi Coasta de Fildeş

Având în vedere distanţele lungi şi situaţia internaţională destul de delicată, proiectul s-a întins pe o perioadă mai îndelungată decât ne-am aşteptat iniţial. Aşadar, după zile pline de alergătură şi după multe drumuri, împărţirea cadourilor în toate satele misiunilor noastre a ajuns la final. Misionarii noştri ne-au trimis fotografii şi câteva gânduri legate de acest proiect. Le mulţumim pentru efortul depus pentru ca toţi copiii să se bucure de un cadou sau de o masă caldă.

Mulţumirile noastre se îndreaptă către parohiile Diecezei de Iaşi şi către toţi binefăcătorii Centrului Misionar din ţară şi din străinătate pentru generozitatea de care au dat dovadă. Dacă peste 2600 de copii s-au bucurat în perioada Crăciunului de cadouri şi o porţie de mâncare este pentru că mulţi oameni cu inima bună ne-au ajutat. Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor!

Pr. Florin-Petru Sescu
Centrul Misionar Diecezan

Maikona, Kenya

Doresc să transmit un mesaj tuturor celor care ne-au ajutat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în mod deosebit pentru „cadourile de Crăciun” pregătite pentru copiii de aici, din Kenya.

Este adevărat că am terminat destul de târziu împărţirea lor, însă, trebuie să înţelegem că, aici în misiunea noastră, sărbătoarea Crăciunului durează mult mai mult. Ultima Liturghie de Crăciun din toate comunităţile a fost celebrată pe data de 6 ianuarie, deoarece nu am reuşit să ajungem peste tot în zilele imediat următoare Crăciunului. La aceasta se adaugă faptul că în misiune suntem doar doi preoţi şi distanţele sunt foarte mari, de aceea abia acum am reuşit să ducem la bun sfârşit proiectul.

Cadourile pentru copii, oferite de Episcopia Romano-Catolică de Iaşi prin intermediul Centrului Misionar Diecezan, le-am distribuit în toată această perioadă. Astfel, au fost împărţite aproximativ 1400 de cadouri.

Vă suntem recunoscători pentru bucuria de nedescris pe care aţi făcut-o copiilor din misiune şi părinţilor lor. Chiar dacă pachetele nu au fost la fel de mari ca în anii precedenţi, pentru ei cel mai important lucru a fost că au primit un cadou de Crăciun.

Mulţumim tuturor binefăcătorilor Centrului Misionar Diecezan de Iaşi, din dieceză, din ţară şi din străinătate, pentru darul oferit copiilor din misiunea Maikona. Vă asigurăm că cei de aici, mai ales copiii, se roagă pentru dumneavoastră şi speră că nu îi veţi uita şi îi veţi ajuta ori de câte ori va fi nevoie.

Vă mulţumim pentru tot!

Pr. Claudiu Iştoc

Djebonoua, Coasta de Fildeş

Luni, 28 decembrie 2020, în Parohia Djebonoua a avut loc o întâlnire cu toţi copiii din toate satele din misiunea noastră. Au participat aproximativ 1200 de copii, fiind însoţiţi de responsabilii grupurilor care au avut grijă de ei.

Încă de la 7 dimineaţa copiii au ieşit din case şi s-au adunat în satele lor de unde au fost luaţi de microbuzele trimise de noi. Aceştia au fost transportaţi în satul Adjouassou, acolo unde a avut loc întâlnirea tuturor copiilor. Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc şi un botez. După Sfânta Liturghie copiii au mers la şcoală, unde au avut parte de un scurt moment de animaţie, urmat de prânz.

După-amiază am pregătit un program de jocuri pentru toţi copiii, cu posibilitatea de a câştiga mici premii. La sfârşitul întâlnirii fiecare copil a primit cadoul de Crăciun.

Cu siguranţă această întâlnire nu ar fi fost posibilă fără ajutorul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi care, prin intermediul Centrului Misionar Diecezan din Iaşi şi al binefăcătorilor acestuia, ne-a ajutat şi anul acesta.

Vă mulţumim mult pentru că împreună am reuşit să punem un zâmbet pe chipurile a 1200 de copii.

Bunul Dumnezeu să vă răsplătească!

Pr. Mădălin-Răzvan Iacob

Galeria foto poate fi consultată AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *